Pages

Search This Blog

on Kereta Baru!

Salam....

"Bapaku pulang dari kota...

Bapaku belikan kereta..

Kereta kecil warna merah..

Bolehku bawa ke sekolah...

Pon.. pon.. pon.. pon.. pon.. (2x)

Kereta kecilku berbunyi...

Marilah adik mari naik...

Bolehku bawa ke sekolah... "

:)

Still remember the song...?

Presenting.... Kereta baru ALia!!! Tada!

(haha... ini adalah kereta mainan dari zaman kakak saya + kami adik beradik time kecik2 dulu... So.. memandangkan stor sedang di'upgrade'.. tu yang muncul semula mainan ini di ruang tamu!) :)

11 comments:

precious innocent said...

wow!!!! alia ada keta fellali aaaa

alia.. nak tompang... *aksi bulu mata kelip2*

-ryan-

Anonymous said...

igt sgt kt lagu tuh. if has nyanyi ac mesti pelik. "macam mn mama tau lagu ni. mama masuk tadika sama dgn ac gak ke?"..heheh dia igt dia sorang je tau lagi kereta merah tu agaknye..

pas ni Alia x yah tumpang kereta ibu dia dah..

Zuhaini said...

Ryan:
hihi.. tu bukan Ferrari la Ryan.. tu Porche! :) buleh.. jon kita jalan2.. :)

Honeylanz:
hihi.. oh, ac dah belajar lagu tu ya! hihi.. :) pandainya dia...

Ms Lola said...

Biar betul keta zaman you masa kecik2 dulu. (Jap nak tgk lagi sekali). Betui ka???

zailamohamad said...

suke Alia naik kereta..tapi bukan keta merah, keta kuning ya;)

kambenggurun said...

wuwu..acu gan De x sempat naik kete ni,da naik loteng da..huhu~

Yan said...

ntah bilela qis pun nak merase men mende ni.. huhuhu

MAMASYAZA said...

kereta tu yg ibu alia punye masa kecik2 ekkkk.....cantik lagik ropanye..turun temurun...akak pun cam tu...kalo boleh digunakan ...guna aja...baju Ami yg kecik2 dulu...si adik pun boleh pakai lagi...jimat beb

Zuhaini said...

Ms Lola:
iye.. itu zaman kami kecik2 dulu.. lepas tu bila da besar, mak hantar kat loteng.. so now, tengah renovate rumah, tu yang kena bawak turun balik.. :) hihi..

zaila:
a ah la.. lirik tu kena di alter sikit.. :)

kambeng:
ala.. time tu kan acu dan de ada mainan lain! :)

Yan:
hehe.. kena tunggu besar sikit la.. :)

MAMASYAZA:
a ah.. betul.. selagi boleh pakai, kita pakai je! :)

intan mama ammar said...

OMG Tahan lamanya kereta?! All my toys memang dah berkubur dah. Nama pun 70s. Dah berapa tahun tu

Zuhaini said...

intan:
a ah.. lama bertahan kan..? :) mungkin pasal kami adik beradik semua perempuan.. and mak bapak suruh jaga mainan elok2.. :) mungkin la..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)