Pages

Search This Blog

on Let's Eat!

Salam....

Well.. Alia now doesn't really like to sit in high chairs.. maybe coz when she's at home, I'll just put her on my lap and feed her.. or maybe sit with her on the floor...

So, now, whenever we go to restaurants, she'll want to sit on the chair/bench.. like us!


:)

erm.. so far x da masalah la..

But sometimes, i can hardly eat! duk jaga ALia, takut dia jatuh! :)

10 comments:

Nurhayati said...

sama la ngan Zara, dapat duduk sekejap je.. pastu nak turun.. nak makan pun tak aman dah..huhuhu

Anonymous said...

sama jugak dgn ery..duk kejap aja..pastu dah hulur tangan suh angkat..makan kena ikut turn..

Zuhaini said...

Nurhayati:
hehe.. alahai si cute Zara pun x nak duduk diam ye..? :) haha.. kurus la kita nampaknya! :)

honeylanz:
hehe.. pandai ery ya! :) sian mama dia nak makan pun susah.. nasib baik bole gilir2.. mine, kalau Mr Hubby dah makan, dia nak balik dah! bukannya nak tunggu kita yg terkial-kial baru nak makan.. huhu :(

isz_3707 said...

i nak hapal muka u nih, mana tau kot2 terserempak (dalam mimpi) haha.

mazharalti said...

Samala dengan Kaisah zu... sibuk nak duduk kat atas kerusi biasa tuh... kerusi bb tamau...
Bila dine kat luar, kesian ibu Kaisah kena jaga Kaisah dulu baru bole makan... huhuhuhuhu... ;)

Zuhaini said...

isz:
haha.. wah.. sampai masuk mimpi tu! :) jgn lupa tegur!

Maz:
hmm.. mungkin depa ni rasa depa ni dah besar kot...? :) hehe.. sian ibu kaisah.. mau sejuk makanan tu kan..? :) sabar ya..

aCu said...

sama la ngan anak i jugak cik siti..die pun suke dok atas kosi gak,tp i x kesah klu die jatuh..biala..sape suro die nak dok atas kosi..hehe =)

Zuhaini said...

aCu:
oh.. ye ke..? haha.. sian anak u ye..? agaknya tiap2 hari jatuh kot..? :) u x larang ke..? haha.. :)

danial said...

uii bahaya betul la anak cik acu tu ye... mesti ngikut mak dia yang tak reti duduk diam masa kecik kecik ...kakakaka!

aCu said...

haha..
xpe..i tak kesah anak i jatuh sbb anak i ae ilmu kebal~
hehe..mane de?ika kecik2 baik la..wakakaka..ika baek?mcm pelik di situ~

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)