Pages

Search This Blog

on Let's Hunt!

Salam.... (pagi ni kita cerita pasal alia ya!) :)

Actually apa yang di 'hunt' pun tidak kuketahui... :)

Semalam.. as i was carrying alia (in other word, dukung).. alia tiba-tiba bersuara "Nak.. Nak.. Nak.."

And she pointed at a handbag! (err.. De's handbag to be exact.. )

So i gave her the bag....

Begini ya, puan2 cara sepatutnya memakai handbag! :)
And seperti biasa.. dia mula lah selongkar what ever inside it! :)

Dan menangis kalau kita snatch the bag away from her... :)

Haha... Typical ALia.. :)

13 comments:

DYLA said...

alia nak bergaya la tu... hehe

Zuhaini said...

DYLA:
haha.. tu lah.. kecik2 da pandai bergaya! :)

Anonymous said...

jgn kata alia aja hunt 4 hbeg. ery danish pun sama...x tau apa yg aim dlm beg tu..cara galas pun sama ;)

::Umi Sufira:: said...

Itulah budak2 nih suka sangat bongkar handbag nak tengok apa isi eh! silap2 hb lipstik kita pon dia nak bukak sekali;P

Nina said...

hehehhe,,same pesen mcm damieala..ske selongkar beg ummi die..

Zuhaini said...

honeylanz:
hihi.. ery pun..? :) ingatkan anak lelaki x favor sangat handbag2 ni..

Umi Sufira:
hehe.. betul! ntah apa dicarinya.. :) mungkin pasal macam-macam ada!

Nina:
hehe... boleh geng dengan alia nih! :) hihi..

MAMASYAZA said...

anak2 cam tu le...h/bag mak dia le dia suka sgt nak selongkar.....kalo ada lipstick lagik best.....kejap aja dah jadik clown

Zuhaini said...

MAMASYAZA:
hahaha... clown..? wah.. hebat tu! alia alhamdulillah.. kalau jumpa lipstick pun, dia x reti bukak tutupnya tu.. :D

precious innocent said...

alia nak tgk duit ibu ada brp juta.. dia nak suruh ibu dia beli meinan lg...

huhu

-mama emma-

Zuhaini said...

mama emma:
hihi.. mak alia mana ada banyak duit! :)

kambenggurun said...

tu cara yg plg baik utk elakkan peragut la..

kakyong said...

salam ibu alia,

2 anak dara kakyong, 2-2 jenis pandai selongkar... hmm, bukan setakat begtangan.. berg kerja ayah dia pun habis di korek isi perut...

Zuhaini said...

kambeng:
ahahaha.. ye la tu! cuba buat, nak tengok!

kak yong:
hihi.. bijaknya budak2 nih.. :) curious betul!

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)