Pages

Search This Blog

on Mother's Day Celebration

Salam...

Well... Due to the economic crisis and we (the siblings) are not so kaya at the moment, so we plan to celebrate it in minimal scale.
We got our mom a cake for the Mother's Day.. (i.e yesterday). Boleh la, kan..? at least better than nothing! :)
so, well, the flower was free, actually. My sisters went to Jaya Jusco AU2 yesterday to buy the cake and it happened that they (JJ people/sales assistants) just gave away flowers in conjunction with the Mother's Day celebration.. :) hehe..
So, tada! (the cake is kinda cute, huh..?)
it was a chocolate banana cake.. (truthfully, i don't really like the banana part.. dunno why. but all my sisters and my mom simply loved it! oh ya, the cake was actually Acu's idea.. )
on Twilight Saga update:
alhamdulillah.. it is coming to an end.. can't wait till my life will be back to normal once again! :)

14 comments:

intan mama ammar said...

Laju nya baca buku.... Ape la penangan Edward cullen ni.

Nurhayati said...

seronok yer celebrate mothers day..cam yati takde celebrate.. sbb zaf n abah 2-2 sama kata hari2 adalah hari ibu.. takde satu hari je.. hihihi

Zuhaini said...

intanhaha.. tu lah dia.. penangan Edward Cullen! (i sampai stay up sampai pukul 2 pagi tau!) hehe... :)

Zuhaini said...

nurhayati:
hehe.. sama la mcm suami saya...
saya tanya : apa hadiah mother's day untuk saya..
dia kata: x yah la sambut.. buang duit je..
hihi :)

DYLA said...

selamat hari ibu, zuhaini..

sonoknya dpt makan kek tu.. kiter tak de beli pun =(

Zuhaini said...

DYLA:
hehe.. tq! :) ah.. x pe, next year Dyla beli kek ya! :)

Anonymous said...

huh sedapnye cake tu.. cepatnye baca. dah la tebal nye!! kalu has mau lamaaaa br abis..;)

::Umi Sufira:: said...

Happy Mother's Day! Nampak sedap je kek tu tapi saya pun tak minat pisang..ngee..;P

Zuhaini said...

honeylanz:
hehe.. sedap ye..? hmm.. saya x suka sangat.. cepat..? x abih lagi tu! tgh strugle lagi ni.. :)

Umi Sufira:
tq! :) tu lah.. part coklat sedap.. tp part pisang, saya x berkenan sangat.. :)

suealeen said...

selamat hari ibu ye zuhaini... banyak² kek SR memang akak tak suka kek banana ni...

Zuhaini said...

suealeen:
hehe.. selamat hari ibu! :)
haha.. saya pun x suka.. x tau kenapa adik saya rekemen.. hehe..

danial said...

hehe
sedapla chocolate banana tu
danial pun suka
danial lagi, makan pisangnya aje!!

tapi tak apalah
agaknya ani ikut selera bapak
bapak pun tak minat choc banana
dia bising kenapa tak beli cheesecake
dia kata kek macam ni, kedai haji daud pun ada
kakakakak :D

Zuhaini said...

Danial:
hehe.. danial suka pisang rupanya ya..? :)

ahahahah.. oh kami sekapal! :) haha.. hj daud kalau dengar, sure bangga.. hihi :)

Ninie said...

Yg penting ada tanda ingatan dr anak2 kan...sedapnya kek ni

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)