Pages

Search This Blog

on Pop Kuiz !!!!!!

Salam...

Ibu ALia tengah kemaruk nak buat POP KUIZ, boleh...? :)

Ok, Klu dia ialah ini:

Soalan saya :

"Cuba teka apa yang kami kata yang membuatkan Alia react sedemikian rupa...? "

Pilihan jawapan:

Sila PILIH SATU SAHAJA ya!

1. kami kata "Alia, Give me five!"

2. kami kata "Alia, Bye.. Bye..!"

3. kami kata " Alia, Sep.. Sep.. Sep!"

4. kami kata "Alia, tangan mana..?!"

5. kami kata " Alia, hidung mana..?!"

6. kami kata "Alia, Peace!"

7. kami kata "Alia, jari mana..?!"

ok., tu saja ya. jawapannya ada di salah satu dari yang di atas tu! :)

Sila teka (dengan meneka di ruangan komen) ! :)

Orang yang pertama yang memberi jawapan yang betul akan dianggap sebagai PEMENANG!

~Hadiah simple je.. erm.. Fridge Magnet.. Boleh..? :)

**PERHATIAN : POP KUIZ ini TIDAK BOLEH disertai oleh Kek Na, Ely dan Ika.. (kerana mereka tahu jawapannya.. haha )

KUIZ INI TELAH DITUTUP PADA ISNIN, 6.25 PM.. SEKIAN, TQ!

21 comments:

intan mama ammar said...

Alia, jari mana?

betul tak?

mama | sarah | syimir said...

nak teka...
kami kata "Alia, Peace!"

:p

Misz Mama@haslynda said...

Alia, give me five! sebenarnye nk jawab alia jari mane, tp mama ammar dah jawab tu, kalau betul pun kompem tak dapat adiah dah. he..he

Yan said...

sama la.. nak jawab "alia, jari mana?" isk..

takpe, kita tukar..

alia, tangan mana?

precious innocent said...

rasa mcm jawapan #4..

kalau betui, jenuh zu nak kasi fm kat semua org.. huhu

-mama emma-

Anonymous said...

has rasa jawapan yg no. 5: " Alia, hidung mana..?!"

Zuhaini said...

To all:
hehe... :) nanti kalau dah cukup masa, saya announce contest ditutup ya! :)

mamaDhea said...

jawapan saya.. no. 6 :D

"Alia, Peace!"

mamaDhea said...

nak teka lagik..

no. 1.. "Alia, Give me five!"

hikhikhik! ;)

ZuH@iLieY said...

soklan bocor...hahhahaha..
jawapan di blog ika!!!!!!!!

DYLA said...

sbb satu jwpn ni lum ada org teka, sy bg jwpn tu la,

"Alia, sep sep sep!" hehehehe (suka2 je)

precious innocent said...

tukar jawapan.. ke #7

-mama emma-

kambenggurun said...

jwpan die x tersenarai kot~ haha..

miezaniera said...

jawapan dia..semua yang diatas kuang kuang kuang...

Ummi Hanie said...

Salam Kak ..

nak men teka2 gak lah..

sy teka no. 5 !! " Alia ,hidung mana ? "

okeh... i luv FM... hehe

Nina said...

saye teka..alia mana tangan

♥Hernee Nazir♥ said...

saya teka no.4

MN said...

jawapan saya no .6

Zuhaini said...

To all:
Salam.. terima kasih banyak2 di atas kesudian saudari2 semua untuk meneka Pop Kuiz ini.. :) Dengan ini saya mengisytiharkan POP KUIZ ini DITUTUP! :)

pemenang saya announce later ya! (mlm ni atau esok pagi..) :) tq!

ZuH@iLieY said...

saya la tuh yang jadi model pegang alia tuh...
penat dukung alia time naik escalator tuh..hahhahah

zailamohamad said...

alaaa...xsempat nak teka:(

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)