Pages

Search This Blog

on Pop Quiz Number 2!

Salam...

Well, ibu Alia tengah kemaruk nak buat Pop Kuiz.. x tau la kenapa.. haha.. :)

Anyway, this time around, i think it is a little bit harder than the last one.

But let me be fair to you,

This time you can guess as many as u want to. Just type your guess at the comment form below.

But, THE WINNER is the FIRST PERSON who answered it correctly! (so if 2nd, 3rd.. person betul, tidak dikira pemenang.. boleh gitu..? )

ok.. itu adalah rules nya.

And now, the question :


"What show do you think Alia and Danial is watching...?"

in malay :

"Rancangan apakah yang anda rasa Alia dan Danial sedang tonton...?"

yup.. didn't i tell u that it's gonna be hard...? :)

ok, la.. hint :

-ini rancangan kanak-kanak... hahah :)

Ok, so make your guess now!

The contest will end tomorrow (Thursday, 12.30 pm ~noon~ )

~oh ya, the prize is the same : Fridge Magnet fish.. boleh..? :)
(oh ya, to KEK, ACU (aka Kambenggurun), De (aka zuhailiey), anda dilarang masuk ya! ) :) sorry..

23 comments:

Nurhayati said...

adiah nye FM Fish.. bestnye!! hihi
ala kalau nak tekan byk kali pun bolekan.

hmm rancangan kanak-kanak??? bukan kartun kan..
a) tom tom bak
b) pondok2
c) barney
d) jim jam and sunny

ape lagi ek.. nanti kalau ada lagi tambah.. hehe

Mummy Dasy said...

upin & ipin

Mummy Dasy said...

tom tom bak

Zuhaini said...

to Nurhayati:
ye.. boleh teka banyak2.. :)

Siti @ nurie said...

wonderpets.....yeahhhhhhhhhhhhhhhh

mama idzareef said...

thomas n friends..
mickey mouse..
handy manny..
dora the explorer..

keh3..try selagi buleyy..

::Umi Sufira:: said...

1) Upin dan ipin
2) Mickey mouse
3) barney
4) Thomas n friends
5) Tom n Jerry

DYLA said...

1-hikayat putera shazlan
2-kapten boleh
3-gerak geri gasing
4-berani jadi bos
5-geng bas skolah
6-idola kecil

adoi nanti nak pikir lagi.. yg lain dorang dah jwb.

Yan said...

nak teka upin & ipin tp yg movie punyer..

Yan said...

nak teka lagi..
1)Dibo Ding
2)Detective Conan
3)Kelab Disney Malaysia
4)Naruto
5)Barbie
6)Cinderella
7)Macam2 aznil slot kanak2 tu..
8)Mari mengaji

Anonymous said...

alamak.. semua jawapan2 best org dah bg.. so has guess
alia n danial tgh tgk cite ultramen dyna @ ultramen daia @ ultrament tiga pendek kata cite ottoment la

Misz Mama@haslynda said...

nak teka gak even org lain dah teka:
1. barney n friends
2. wonderpets
3.pocoyo
4.pingu
5.thomas n pren
6.handy manny
7.bob the builder
8.hagemaru
9.jimmy neutron
10.spongebob squarepants

dah siap!puh!puh! kompem menang..hehe

precious innocent said...

x larat nak teka dah...

just nak pom2 utk pemenang je.. haha.. leh x camni? :P

-mama emma-

mamaDhea said...

yeah mama emma.. kita pon nak pom2 gak utk pemenang nanti..

rasanya mcm semua rancangan kanak2 dah tersenarai, kan..?

Zuhaini said...

mama emma + Mama Dhea:
hihi.. oh, ye ke..? alahai siannya.. erm.. x pa lah kalau gitu.. :) nanti kita tgk sapa yg menang ya!

isz_3707 said...

ultraman? :P

kambenggurun said...

saye teka diorg tgh tgk cite CSI..takpon cite Heroes..haha

MAMASYAZA said...

bab meneka...best ni..akak try ekkk :-

1. upin dan ipin
2. tom tom bak
3. hikayat putra shazlan
4. kapten boleh
5. handy mandy
6. wonderpets
7. barney & friends

Anonymous said...

klakar la muka alia....comel..bila la dapat tgk alia live..hak hak hak...nway just guessing, "in laptop, not a television, so must probably be a sinchan show time!!"

Anonymous said...

klakar la muka alia....comel..bila la dapat tgk alia live..hak hak hak...nway just guessing, "in laptop, not a television, so must probably be a sinchan show time!!"

Anonymous said...

klakar la muka alia....comel..bila la dapat tgk alia live..hak hak hak...nway just guessing, "in laptop, not a television, so must probably be a sinchan show time!!"

Mya Elzara Batrisya said...

alamak dah terlambat kot.... hehehee... suke nengok muke alia tue... kusyuk sungguh!!! citer apa lah agaknyer yer.... ermmm... mungkin citer upin & ipin kot... hehehe

Anonymous said...

zu, dah ada pemenang nye ke??? hehehe

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)