Pages

Search This Blog

on Scott's

Salam...

Well... Ibu Alia nak introduce y'all to this!



Ini ialah Scott's Vitamin C Pastil..

Ia adalah keluaran Glaxo Smith Kline..

Adik beradik kepada Scott's Emulsion.. cuma, yang Scott's Emulsion tu dalam bentuk cecair.. (liquid).. yang itu kalau nak bagi babies amat sesuai la..

tapi bagi sesetengah ibu yang anak mereka menginjak ke alam toddler (read 3 years above) mereka dah pandai cari helah! so kebanyakan toddler at that age x gemar minum Scott's Emulsion itu dah..

So, (i think) that's why mereka keluarkan dalam bentul pastil pula.. :)

dan ibu dan ayah alia termasuk dalam golongan yang memakan benda alah ni hari-hari.. hihi :)

oh ya, Danial (sepupu Alia) pernah ratah setengah botol dalam sehari! so, actually benda alah ni sangat la manis..

bahagian luar dia diselaputi gula... dalam tu macam jelly.. :)

you should try it! :)

Oh.. Glaxo company should hire me as their agent! :)

13 comments:

mama | sarah | syimir said...

zu, keluaran baru ke ni ye?menarik gak tu...kalo yg liquid tu mmg payah bebenau bg budak2 ni makan....

Zuhaini said...

mama Sarah & Syimir:
saya rasa baru la.. coz kat botol pun ada tulis "Baru!" hihi.. :)
ha.. kalau gitu, buleh cuba bagi yang ini.. kot2 depa suka! :)

mommylyssa said...

ibu dan ayah alia yang suka makan? ;-) hihihihi... ni kena beli untuk mommy n daddy lyssa gak nih!!!

jua said...

kalau faris yg tak habiskan, mama dia yg tolong habiskan. boleh?

p-na mama oja said...

hee... oja mmg suka nie.. pantang nmpak je.. so kena sorok je la botol... klu nmpak sure dia ckp "ule ule.." huhuhu....

yg cair pn pina sumbat gak dia...sib baik dia nk...

Zuhaini said...

mommylyssa:
a ah la.. alia x boleh makan lagi.. dia x reti gigit.. so ibu dan ayah dia la yg makan! :) [sapa suruh tak letak age limit kat botol... kan ibu-ibu dan ayah-ayah dah melantak!] hihi..

jua:
hihi.. buleh sangat! :)

p-na:
ahaha.. pandai oja! hihi..

kambenggurun said...

eleh~ ika punye appeton tu pon mama alia bedal~

Zuhaini said...

kambeng:
hehe.. alahai ika makan appeton..? :) hihi.

DYLA said...

bagus kan dia buat mcm ni. mesti dorang suka.

MAMASYAZA said...

wahhhh best ni....kalo jenis mcm ni bebudak mesti suka....kena cuba ni

Zuhaini said...

DYLA:
a ah.. cuba la try! :)

MAMASYAZA:
hihi.. best! oh.. harus try! :)

suealeen said...

akak dan anak² akak masih sukakan yang liquid... hehehe

Zuhaini said...

suealeen:
hehe.. oh.. x apa lah.. :) alia pun masih makan yg liquid tu.. :D

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)