Pages

Search This Blog

on Scratches!

Salam...

Finally! The pressies for the winners of My-ALia Giveaway #2 are all wrapped up. Hope i (or Mr Hubby) dan post them by tomorrow (Monday)... :)

*nak tepek gambar hadiah sebelum dibungkus, boleh...? kecik je gambarnya... :)

Erm.. my oh my.. this cute little girl is learning Guide To Dummies : Scratch To Make Your Parents Worried Sick! Hmm.. Yup.. That's Alia..

Yesterday, there was a mark just between her right eye and her nose (at the arrow)..

And today, i just realised that there is another one! inside her ear!


Check punya check, her nails are fine.. they are eventually not that long!

Hmm.. maybe it's her habbit.. scratching!

What a weird thing to do for a pastime! Aduhai ALia... Please find something else to do rather than scratching yourself! :(

Hmm.. Apa nak buat ya...?

~~psst! Yesterday we went to JJAu2... Jalan-jalan makan angin.. hihi.. and i found a cute.. very cute pink pyjamas for Alia! :) I will snap if she wears it tomorrow ya! :)

14 comments:

Ummi Salsabila said...

la siannye alia..teruk gak luka tuh..

Zuhaini said...

Ummi Salsabila:
erm.. x la teruk sangat.. cuma terluka sikit.. tp geram! kejap-kejap luka tempat A.. esok tempat B.. satu badan habis luka-luka! :(

kakyong said...

wah bhaya kalo suka mengaru ni.. anis dulu pun gitu.. kdg2 scratch kecik jd luka besor..

Didi Nadhirah said...

panjanngnye n cntik bulu mata....dulu ade sorg cousin mcm ni jgk...lebam kat mata n mcm pakai eye shadow..hehehe cntik lak tgk tu

Yan said...

giveaway tu tuk ape?? huhu tak tau pun.. ke yan yg ketinggalan hahaha

Zuhaini said...

Kak Yong:
uiks... jangan gitu! takutnya dengar.. nanti saya observe luka dia.. hopefully x da apa.

Didi:
Hihi.. ye, bulu mata Alia memang panjang.. dapat genetik dari mana tah.. :)

Yan:
Ala.. dulu-dulu kita ada buat contest kecil-kecilan.. baru sekarang berupaya nak mengepos hadiahnya.. haha.. :) x pa, nanti kita ada buat contest lagi, kita khabarkan ya! :)

Mummy Dasy said...

Dia gatal x? klu tak xkan dia garuk

Siti @ nurie said...

sama ngn mia...smpai berdarh2 telinga...akak nursery tu asyik bising je mia asyik nak garuk telinga dia...nak kata kene gigit nyamuk,tak de lak kesannyer..

miezaniera said...

kesiannye alia..Qasrina pun suka menggaru2 ni,so farAlhamdulillah tkde pape.tp risau jugak kalo dh terbiasa dari kecik kan..

Zuhaini said...

Mummy Dasy:
erm.. gatal..? entah la ek..? x perasan pula.. nanti saya check! tq! :)

Siti:
alahai siannya mia.. hmm.. kenapalah budak2 ni suka menggaru eh..? :(

Miezaniera:
hehe.. awas! takut terlebih garu je tu! :)

intan mama ammar said...

u tau tak, last week, masa cari pijama wafiy. susahnyaaaa. banyak baju gugurl je yg cantik2. Baju boys, mak datuk boringnyaaaa..

Anonymous said...

kena make sure kuku dia sentiasa pendek n di trim la..ery susah sgt nk ptg kuku dia. kena buat ms dia tido..

Zuhaini said...

intan:
iye..? kesiannya.. kami tgk kat JJ, ada je baju untuk boyz.. kaler kuning la.. ijau la.. :)
nak..? meh kami belikan untuk Wafiy.. :)

Honeylanz:
hmm... tu yg pelik.. rasa mcm dah pendek dah! x tau kenapa boleh luka juga!

sya said...

zu, darwisy pun ada tabiat yang sama... kuku pendek je.. tapi, pendek2 pun, tajam bebenor... masalahnya, kita pun di cakar sama... huhuhuu

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)