Pages

Search This Blog

on Top 10 Actresses!

Salam...

Erm... due to some requests (some ke..? tibai je lah..) on my list (yang x seberapa tu..) of my Top 10 Actressess... (wah.. actress pula ye..? esok apa pulak..? ) :)

so, here it is!
My Top 10 Actresses! (whom i adore....) :)

1. Cameron Diaz ~ love her film : There's Something About Mary and Charlie's Angels..

2. Catherine Zeta Jones ~ love her in the Zorro! :)

3. Angelina Jolie ~ love her in 'Tomb Raider'.. but i have yet to see her Bone Collector..

4. Halle Berry ~ love her in 'X-Men'.. 'but i watched her 'Monster's Ball' (not bad, though.. although ada part sensored..).. and also love her 'Swordfish'! brilliant film!

5. Jennifer Anniston ~ love her in Friends (boleh gitu..?)

6. Julia Robert ~ love her in 'Notting Hill'.. 'My Best Friend's Wedding'.. 'Stepmom'.. (i love all her films.. full stop)

7. Nicole Kidman ~ oh, i simply adore her! loves her 'The Others'.. 'Bewitched'.. 'The Stepford Wives'.. 'Moulin Rouge'.. (have yet to watch : 'The Invasion'.. 'The Golden Compass'..)

8. Reese Witherspoon ~ i love her in 'Just Like Heaven'.. 'Legally Blonde 1 & 2'.. 'Sweet Home Alabama'... 'Cruel Intention'.. :) *smile wickedly*

9. Sandra Bullock ~ love her 'Speed'.. 'Miss Congeniality'.. '28 Days'.. :)

and.. actually i missed someone..

~Jennifer Garner ~ love her in '13 Going on 30'.. and looking forward her 'Ghost of Girlfriends Past'..

oh.. besides Hollywood divas, on my 10th place, there's a tie!

between...

:)

-Aisywarya Rai

and

-Dato' Siti Nurhaliza!

Aisy ~ love her 'Devdas'.. 'Taal'.. 'Aa Aab Laut Chalen'.. 'Muhabbatein'.. :)

Dato' Siti ~ Alamak! Siti is not an actress! (well, not yet... ) :) anyway, i just think that she's very lovely! :)

So, who's your pick...? :)

23 comments:

mummysya said...

Aisywarya Rai tu shantek sangat!!!

suealeen said...

tu dia aihhh... excited mama alia ni tak abih lagi!

akak dah cakap semalam akak suka aktres mana.. julia robert tu best jugak tu!

Zuhaini said...

mummysya:
ahah.. aisy mmg sangat cantik! :)

suealeen:
a ah.. tau! meryl streep, michelle pfeifer, j.lo kan..? :)

julia best! lakonan dia mantap! :)

Vincetastic said...

Hey Alia, this top ten list is fantastic. You have some very good picks, Cameron Diaz would be my number 1, she is so pretty and a good actress. You can post this to our site http://www.toptentopten.com/ and link back to your site. We are trying to create a directory for top ten lists where people can find your site. The coolest feature is you can let other people vote on the rankings of your list.

Zuhaini said...

Vincetastic:
thank you.. Glad u like it!
Yes, i like Diaz too!
ok, i'll check out your site :) thanks!

Nina said...

vote for aisy..meroyan berangan muka n body mcm die..kakakak

::Umi Sufira:: said...

Aisywarya rai!!!!!!!!!!!!!!!!

mommylyssa said...

i suka #8!!!! semua cerita dia berlakon best best!!!

Anonymous said...

suka Reese Witherspoon !her face so unique

Anonymous said...

artis ambik laki org pun kira lovely eh?

Zuhaini said...

Nina:
wah.. aisy sangat cun kan!

Umi Sufira:
hehe.. ramainya minat aisy..

Mommy Lyssa:
hihi.. saya pun suka Reese.. Pandai dia berlakon, kan..? :)

honeylanz:
a ah.. me too!

anon:
uih.. itu personal life mereka.. yg itu saya x masuk campur.. yg saya kita di sini ialah ke-cun-an mereka dan ketereran berlakon.. :)

MeL said...

i love julia roberts & angelina jolie. aishwarya sgt2 cantek! siti nobody can deny her great talent tho ;)

precious innocent said...

yg dlm list zu nie emma minat gak.. tp ada sorg yg emma betul2 minat tgk muka dia...

eva longoria.. pergh!!! muka exotic habis... smpkan muka dia nie penah la jd wallpaper pc dekat 1/2thn..

haha.. emma nie suka muka stok2 sexy.. hehe..

-mama emma-

Zuhaini said...

MeL:
Julia, Angie dan AIsy mmg sangat lawa.. :) Siti sangat la talented (dan lawa juga!) :)

Mama EmmA:
hehe.. Eva Longoria..? (ingatkan Eva Mendes tadi..) oh.. yg jadi Gabby kan..? :) oh.. sangat sexy! :)

Mommy Lily said...

rindu la ngan alia

dah besar dah dia yeee

kita suka sandra bullock !

yaya said...

tak bleh tahan tgk bibir angelina jolie, i yg perempuan pun suka giler ngan bibir die apetah lagi lelaki yek...

zailamohamad said...

Zaila pon suker Julia Roberts, suke tengok dier dalam Pretty Woman;-)

kambenggurun said...

saye suke kambenggurun tu..comey je~

Zuhaini said...

Mommy Lily:
ah.. dia da besar dah! :)

Yaya:
haha.. ye la.. bibir dia.. menawan!

Zaila:
yup.. saya pun suka Julia Robert..

Kambeng:
hehe.. kambenggurun comel ye..? :)

Bright Bundles said...

For me I like:
1. Catherine Zeta-Jones
2. Halle Berry
3. Nicole Kidman
4. Sandra Bullock
5. Dato' Siti Nurhaliza - I like her smile.

Marly

Zuhaini said...

Bright Bundles:
wah.. Zeta Jones number 1! :) nice..

oh yeah, Dato' Siti is so sweet.. :)

intan mama ammar said...

aku la yg request nih. nanti i buat i punya list pulak pasal actress ni.

Zuhaini said...

oh.. hang eh..? saya lupa la.. :)
ok.. nanti aku tgk hang punya list pulak.. :D

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)