Pages

Search This Blog

on Travelog Haji

Salam...

Thank You, CIK YAN!!!!! :)

(Gambar curi dari Umi Sufira.. hehe)


Oh, i was very happy indeed when receiving this as a present! (well, memang pure luck! ibu Alia telah menjadi pengunjung ke 55,555 )

sweet..

My first impression thought that this is a manual for haj pilgrims. Seriously. (Ingatkan buku ini macam buku rujukan : Jenis2 Haji.. Rukun Haji apa.. Apa yang wajib dam.. dll)

Bila belek-belek, turned out buku ni adalah himpunan haj stories! :) sweet, huh..?

Ala-ala Chicken Soup juga la.. compilation of stories..

Tapi.. Belum sempat saya rasmikan... tup tup.. my mom sudah sambar dulu! my mom kata:

"mak nak baca dulu.. hang kemudian.."

erm.. being anak yang taat.. ye lah, mak.. silakan.. :)

**Alia pun suka membaca! (sekadar gambar hiasan... time ni alia masih kecik..)**

9 comments:

::Umi Sufira:: said...

Patutlah macam familiar je gambar tuh!hihihi...;P

Zuhaini said...

haha.. ha.. itu lah dia.. gambar curi.. thank you! :)

Marisa said...

huhuhu.. kite tak dapat hadiah.. lepas ni kena pi beli sendiri

Nurhayati said...

kalau mak kata camtu mmg tak leh kata ape la.. redha dan pasrah haha

Zuhaini said...

Marisa:
hehe.. kalau nak adiah, nanti saya buat contest ya! (tapi mungkin hadiahnya lain la..) :)

Nurhayati:
ha.. tu lah! diam je lah jawabnya.. :)

intan mama ammar said...

sangat jeles lorr tgk gambar pakai baju tunang tu. baju tunang i muat sampai kat area betis je kot.

Zuhaini said...

intan:
lah.. jangan la jeles.. erm.. tak pe, nanti u kurus sikit, sure boleh pakai punya lah! :)

kambenggurun said...

eleh..mcm la die nak bace sgt~ haha

Zuhaini said...

kambeng:
eh.. nak la! :) Sampai hati ghoyak gitu...

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)