Pages

Search This Blog

on The weird but sweet dream..

Salam...

I had a strange.. weird.. but it was a sweet dream.. :)

Wanna know what it is....?

Here is my story..

Last night.. i was asleep..

like any other day...

usually i fall asleep as soon as Alia fell asleep..

So, in my dream...

In front of me there was a lady..

pregnant lady..

laying on a bed.. hospital bed..

her both legs are up, wide apart and in a position "like giving birth" or "terkangkang"..

And i was at the end of her legs..

OMG. I am a doctor! (or a nurse..)

And i was about to make a cut or an episiotomy (err.. is this term correct..?) at her vagina..

and amazingly, i did it like i had done a hundred times!

and after i 'cut' her..

i seluk my hands.. and walla!

here comes the baby! :)

and it was a girl! :)

and i cleared her mouth.. nose.. and wipe her whole body..

and i passed her to her mother...

and..

TURNED OUT..

THE MOTHER WAS...

MY SISTER!

:)

hehe.. so sweet..

So, kek Na, i dreamt that ur second child is a girl.. (isn't that sweet..? Danial and his little sister.. sepasang!) :)

The end...
(illustration : Alia when she was a newborn!)

19 comments:

sujaihah said...

saya pun blog awak yer :P

wah leh minmpi2 lagi jd doktor..syabas..hehhemerasa gak jd doktor mimpi ..hehheheh

Zuhaini said...

sujaihah:

(sedap nama awak ni...) :)
oh.. x pa la.. dalam mimpi pun jadi la.. :D

isz_3707 said...

klau i yg mimpi camtu kompom takut dah nak branak lagi, haha (skang pun masih takut, ngeeee)

Zuhaini said...

to cik isz:
hehe.. la.. gitu pulak ye..? haha.. my sis tengah sarat preggy tu.. tu yg mimpi bukan-bukan tu.. haha..
(saya kdg2 takut juga tapi hajat di hati nak tambah lagi..) :)

Ummi Salsabila said...

huhuhu.sgt suspen! u ni mmg imaginatif la orgnye.siap boleh mimpi jd doctor! best gak...tp mcm scary je.fobia lg...trbayang2 i.hehehe

zailamohamad said...

warghh..bestnyer kalo mimpi jadi realiti;-)

ZuH@iLieY said...

hahahha..lawak la kakni ni...
tapi instinct ely mmg baby girl pon
hahahah
tapi kek kata rasa2 cam laki..
muahahahha
kita tgk sapa yang kena!!!!!!!!!

kambenggurun said...

ika pon rase baby kekna pempuan..hehe..

Noy said...

tu tanda rezeki tu..:)

Zuhaini said...

ummi salsabila:
haha.. imaginatif eh..? hihi.. mungkin kot.. :) scary eh..? hihi

Zaila:
insya allah.. :)

zuhailiey:
kak ni pun rasa perempuan.. :)

kambeng:
kan..? kak ni pun rasa gitu.. :)

Noy:
alhamdulillah.. :)

::Umi Sufira:: said...

Off topic skit...saya sudah klik itu naaanang:)

danial said...

hehehh...
tatau la...rasa macam boy lagi
tapi tak apa
selasa ni ada apptment
dia kata nak scan
nanti kita tengok boleh nampak tak ya

tapi bab episiotomy tu tak berapa best la..
kalau boleh tak nak epi
koyak pun tak nak
doakanlah ya...:D

Zuhaini said...

umi sufira:
oh.. tq! (semalam pun di kunjungan saya ke blog umi yang ke sepuloh dan sebelas kali, baru ada nanangnya..)

danial:
hihi.. ye ke..? x pa la.. kita tunggu dan lihat ye.. :)
epi tak nak..? oh.. ani ada baca dalam buku oversea, sebelum bersalin, mereka ada buat 'urutan' di opening tu pakai minyak apa tah.. tapi di malaysia rasanya kita x praktikkan..

Anonymous said...

zu, kalu has yg mimpi tu has dah phobia dah.. sbb sblm dpt ac n ery dulu has mimpi dulu pasal " bersalin n dpt baby"..tgk2 has pregnant rupa nye ;)

Zuhaini said...

honeylanz:
hihi.. fobia ke..? :)
oh, bagusnya gitu.. tu maksud mimpi ada alamat tu! :)
x nak ke..? adik ery ke..? :D

precious innocent said...

cop.. ape yg kat tepi muka alia tu???

-mama emma-

Zuhaini said...

mama emma:
oh.. itu adalah bekas forcep.. ibu alia x larat nak teran, suh Dr tarik pakai forcep je.. :( itu lah kesannya..

kakyong said...

alia dr baby until now muka cam tak byk beza... heheh...
oo.. u forcep u dulu.. hmm, kakyong 1st baby vakum..
apa beza forcep & vakum..? I mean at what condition Doktor buat pilihan utk forcep @ vakum..

Zuhaini said...

kak yong:
erm.. x banyak beza ye..? hihi.. dah x tembam dah.. :(

oh. ada condition ke..? saya x tau la.. tp mcm saya dulu, dah dekat sejam dalam labour room tu, ubat bius mula sebati.. tu yang saya jadi mengantuk.. so tak boleh nak push.. last2 saya give up.. tu yang saya mintak forcep tu. Vacuum saya x berani coz ada kes bersalin pakai vacuum effect kat baby (tempurung kepala dia pecah ke apa tah..) tu yg saya takut tu.. hihi :)

tp x silap, vacuum atau forcep, both akan dilakukan oleh doktor.. bukan nurse.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)