Pages

Search This Blog

Adik Alia

Salam...

Well, jalan-jalan ke blog kawan-kawan ramai di antara mereka yang :

sama ada baru melahirkan anak.. (macam NadiahKhair.. ) ataupun

sedang preggy.. (macam Mommy Dania, Hanis.. )

dan menunggu masa... (macam Cik Yan, Mama Sarah, my sister..)

err.. ada yang tercicir ke..?


So sweet bila mengenangkan masa melahirkan anak (well, in my case, teringat time lahirkan ALia dulu..) dan sambut baby buat kali pertama..

Tu yang rasa macam nak join the club saja.. haha :)

TAPI.. mengenangkan

1. proses bersalin

2. kerenah baby (nangis tengah2 malam...)

aduhai.. penat!

so, ALia, kalau nak adik, tahun depan je la ye..? :)

**of course, kalau Allah takdirkan ada (sometime this year), takkan nak tolak, kan..? :)


~ alia ketika 5 bulan ~


post signature

13 comments:

Anonymous said...

zu, bila mengenangkan 2 benda tu yg kena mcm nk cancel join the club tu kan..hehehe.. has dah 2.. cukupla dulu..hehehe..zu blh lagi br 1..cian alia x de kwn ;)

Zuhaini said...

honeylanz:
tu lah.. haha.. tp kalau duk terkenang je, sampai bila takkan tambah, kan..? haha :)
uish. 2 dah cukup ke..? haha.. mana cukup la.. tu paling kurang kena tambah 2 lagi.. hihi :)
adik alia insya allah.. tapi x tau la bila.. haha :)

Ummi Salsabila said...

same la..bila pk cmtu.xlrt lak nk tmbh.aufa lak xnk letak lak skng.mlalak je if kn tinggal.cmne if de sorng lg nnt.klm kbut.pk2.xlrt nk tmbh...hehe

sya said...

zu, kalau preggy tahun ni, for sure bersalinnya tahun depan.. dah boleh lah tu... :P

tapi, kalau nak mengandung lagi, rasa kesian pulak dekat dia kan... :P

::Umi Sufira:: said...

Zuhaini--> Saya lak beza anak first ngan anak kedua 4tahun...kekeke...taknak berebut2 jaga anak kecik punya pasal...ni adik si Sufia pun maybe paling cepat tahun depan baru nak pregnant lg kot(kalau rezeki awal tetap tidak menolak)...tapi kalau rasa terdaya apa salahnya cepat2 alia dapat adik;)

MAMASYAZA said...

betul tu kalo pkir nak menjaga masa diaorg demam, mana dgn kdg2 org lain nak dokong pun tak nak...asyik nak dok ngan mama aje...tu tak kira bab merengek lagik...rasa malas nak ada baby lagik...tunggu bagi Hamiz Sanim besar sikit

MeL said...

kan? i dl teringat time pantang sorang2 je. da la caesar huhu rasa nk meroyan jgk la menahan sakit tu..tp ngidam sgt nk bb girl hihi..

Zuhaini said...

Ummi Salsabila:
haha.. pandai aufa.. betul la.. aduhai..

sya:
betul.. mungkin later-later la kot.. kesian kat alia.. masih nak bermanja.. haha :)

Umi sufira:
oh.. ok la tu.. 4 tahun.. :) jom, kita preggy sama2 tahun depan! :)

MAMASYAZA:
haha.. betul.. kalau depa ni masih kecik lagi.. aduhai.. penatnya.. dengan preggy lagi.. :(

MeL:
haha.. nak baby girl..? buleh.. nanti la kita tunggu budak2 ni besar sikit.. :) kita preggy sama2 ya! :)

Yan said...

betul2.. kite pun tgh pk 2-3 ratus kali pasal nak menambah nih...

danial said...

heheh
tunggu yaya besar sket la
boleh main sendiri atau tengok upin dan ipin kat youtube mcm abang danial tu
baru la tak kelam kabut
dan kalau boleh bgtau nak berak atau kencing lagi senang
poket pun tak koyak sangat beli susu dan pampers!!!
:D

Zuhaini said...

Yan:
haha.. ala, tak pe la.. bila Qis dan Alia besar sikit, kita tambah ya! :)

Danial:
hihi... nanti jauh sangat la alia dengan adiknya.. kita plan kan 10 orang anak! haha :)

kakyong said...

zu,
u muda lagi.. kasi chance alia bermanja berhabisan2.. heheh..

btw, ni kesah kakyong & jiran sblh rumah... anak 1st & 2nd beza 4 tahun.. so dia selalu ckp pd kakyong
" kak senang lah, 3 org sekali susah, nanti besar sama2 jer.. mcm saya ni, dulu dah susah sekali, pastu rehat lama, skrg ni susah lagi.."

susah yg dia maksudkan tu adalah jerih perih melayan kerenah baby lah.. anak dia dah setahun lebih, amsih lagi dok bergantung (BF), pastu tak nak kat org, susah nak bg tidur.. dia siap marhaban nasyid bagai utk bg anak dia tidur...

mcm kakyong ni memang le payah teramat (pd pandangan mata org), tapi kalo betui adjust.. ok jer.. lagipun dah biasa terkalut2 ni.. nak beuk camno kan.. dah rezeki anak rapat2, terima jer lah.. kalo tak redho memang akan mendatangkan susah & beban pd diri...

Zu,
utk kelahiran yg 2nd, Insya Allah lebih mudah... mcm kakyong, masa fikri 8 jam di labor room, anis 4 jam, aliya 2 jam jer... :D

Zuhaini said...

kak yong:
oh.. gitu.. hihi.. belum explore lagi betul2 idea adik alia ni.. tengah berangan nak timang baby.. tapi takut bersalin! haha :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)