Pages

Search This Blog

All about Alia

Salam....

Just wanna make a note here.. So that bila dah tua nanti boleh la saya tengok balik.. apa achivement budak cute sorang ni.. hahaha :) itupun kalau Blog ini masih ada lagi la.. :)

-sudah pandai panggil saya... Mama! (saya ajar ibu.. ibu.. yet, dia panggil Mama) boleh lah..

-sudah pandai tunjuk parts of body.. (yang ini nanti saya buat entry khas ya!)

-sudah pandai ajak berjalan.. (dia akan ambil kasut dia.. bawak ke kita. dan suruh kita pakaikan.. after that, dia terus ke pintu di Living Hall.. lepas tu.. erm.. ayah dia kena bawa berjalan la! haha) :)

-sudah pandai mintak certain food! (esp kalau kita buka fridge, dia akan kelam kabut datang.. dan tunjuk pada satu tupperware -berisi coklat!) haha :)

-sudah pandai mintak air minum (dia akan sebut "air".. "air".. ) but sometimes, kalau kita bawa dia lalu di akuarium turtle Ely, pun dia akan kata "air".. haha.. :)

erm.. ada a few lagi.. tapi saya x ingat la.. kalau ingat, saya cerita lagi ya! :)


(Alia.. at one year and 5 months old)


post signature

10 comments:

reena said...

hye dear...wah dah beso yek alia... yg penting jd anak yg baek... jgn noti2... ariana pon dah nak msk setaun next month... cptkan mase berlalu... (^-^)

precious innocent said...

tunjuk body parts? hehe... entry bgambar ke ade vids? hehe..

-mama emma-

░♥si lampu neon♥░ said...

AW COMELNYE

Anonymous said...

paling sweet bila anak2 start pandai panggil kita. x kisah mama ke mommy..mak @ ibu..rs mcm susah nk explain lrs tu mcm mn..tp sweet la " mama nak susu!!"

Dayah said...

salam ,
dah macam2 Alia tau ek..dah besar dah anak dara sorang ni...anak saya pun tak fasih panggil ummi lagi..yg dengaqnya ammi...

ZuH@iLieY said...

hahah....

Ummi Salsabila said...

bestnye dah panggil kite mama...sweetnye..terharu x?

Noy said...

wah..very good progress..darwish masih belum pandai panggil mama and babah lagi...a lil slow in dat area :(

Zuhaini said...

reena:
hihi.. ariana pun nak masuk setahun ya! cepatnya.. :)

mama emma:
erm.. both ada.. tp nak kena screen dulu.. mana yg sesuai.. haha :)

si lampu neon:
oh.. terima kasih! :)

honeylanz:
haha.. oh, kalau saya, jadi cair terus! sweet, kan..? :)

Dayah:
hhihi.. x lama lagi je tu.. ammi tu pun not bad! dah ada bunyik.. :)

zuhailiey:
hihiihihih.... :)

ummi salsabila:
sweet! :) terharu..? hihi.. tersentuh juga la.. :)

Noy:
oh.. x pa, slowly, insya allah.. :)

kakyong said...

anis pun at 1 yr 7 mths baru dpt sebut ibu.. seblm ni slps umur 1 thn dok sebut mama, pah, ayah, mak.. tp nak dpt sebut ibu tu.. jenuh juga la abg fikri & ayah dia ajor...

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)