Pages

Search This Blog

And I'm Driving Again..

Salam....

As i told you guys yesterday, today, Mr Hubby has to take my mom and dad to Seremban for my dad's berubat session..

So, today, I'm driving again!!!!

Feels so good to be behind the wheels once again! :) yes, i do love driving.. it's just that since i was preggy, and after Alia was born, i didn't get the chance to drive again..

-reason no. 1- the car was somehow became my sister's.. soon after i was preggy..

-reason no. 2- Mr hubby and i are working at the same place! why do we need to go by different cars! :) haha.. very jimat!

So, kesimpulannya, i hadn't drive for a long.. long .. time..

And this morning, i had to go to work.. :) alhamdulillah, the car was around, coz my sister is now on her semester break.. :)

And alia...

... in her car seat! :) haha..

(this is a recycle picture.. malas mak nak snap pagi tadi.. x kuasa! haha )

Oh ya, deepest sympathy to Alia's Former Babysitter (Babysitter Number One) for her lost.. She had just lost her only daughter yesterday (due to kidney probs).. sedih la.. coz she used to play with alia (when i used to send alia there..) :( semoga rohnya dicucuri rahmat Allah. Amiin..


post signature

13 comments:

Anonymous said...

has hari2 kena drive. x best sungguh. x suka. suka ada driver. alia ok x duk dlm car seat? pg2 ery mamai lagi..so dia duk diam2...ptg kena standby mcm2 nk bg hiburan kt dia sehingga sampai ke rmh

Zuhaini said...

oh.. x best ke..? kan best, bawak kereta jalan-jalan.. :)
haha.. hiburan..? hihi :)
- pagi tadi alia mamai.. so dia x banyak cekadak! :D

ar.nie said...

alaa, sedihnya ttg kehilangan tue... Al-Fatihah untuk arwah...

Zuhaini said...

ar.nie:
erm.. sedih la.. dulu arwah selalu main2 dengan alia.. :( semoga rohnya ditempatkan bersama golongan mukmin.. amiin..

Tirana said...

Berhati-hati di jalanraya..hehehe..

Zuhaini said...

Tirana:
terima kasih.. tq! insya Allah.. :)

MiszMama a.k.a Haslynda said...

hahaha, nyaris ku tertipah tertipu..tgk gambar alia dalam car seat pelek semacam, apekah alia semakin kicik..kuang-kuang-kuang, ropenye gambar recycle..apedaaa..

Nurhayati said...

comelnya Alia dlm car seat tu.. cam selesa je dia kat dlm tu kan..

wah dah start drive balik yer.. selamat memandu dan berhati2 yer..

takziah buat babysitter Alia..

Zuhaini said...

miszmama:
hahaha.. tu la, budak lain makin besar, dia makin kecik! hihi.. :)
sorry ya, itu je gambar yg ada.. :)

Zuhaini said...

Nurhayati:
oh, dia selesa! pagi tadi hampir tertidur! :)
ala, drive untuk hari ni je.. esok dah ada driver kembali! hihi :)

kakyong said...

salam..

memula tgk pic alia tu terkujat jap.. ehhh, takkan ke kepala dah botak plak.. ooo rupernya foto lama..

brp umur anak bb sitter tu? salam takziah utk keluarga babysitter tu yer...

sya said...

bestnya dapat gi keje sama dengan husband...

saya ni, saya lah yang menghantar anak ke taska... kena drive sendiri je.. huhuhu..

tapi, memang best drive kan? :)

Zuhaini said...

kak yong:
haha.. itu gambar lama.. botak, tapi comel, kan..? tembam!
-umurnya belasan tahun.. 18 kot.. terima kasih..

sya:
oh, x pa.. best apa! boleh pergi ke mana saja.. saya kalau nak ke mana-mana kena tanya mr hubby. kalau dia kata NO, terpaksa diam je la.. kalau drive sendiri, bole je.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)