Pages

Search This Blog

at 1 year and a half

Salam..

uih.. poning eden.. it was quite hot (di luar sana nun!)

saya baru balik dari check up ALia.. yang ke 1 tahun dan setengah.

As i had expected.. kena cucuk.

Biasanya early in the morning, after mandikan alia, we'll give her a dose of paracetamol.. yes, we give her the ubat demam before the injection, rather than what we were advised by the nurse, give the medication after the injection! haha.. suka hati mak je kan!

but this morning, it was kinda late, so we gave her the paracetamol when we got home.

ALhamdulillah, her weight was 9.8 kg, ok la.. like last time, it was nearly hit the lower graph.. (kan ada 3 garisan di graf tu, dia dah nak ter masuk ke garisan underweight.. )

it was quite a long waiting la.. we arrived there at 8.00 am, but at 10 they inject her.. aduhai.. lama sungguh 2 jam itu! :(

and now i'm in the office..

try to do some works..

hoping that alia will not have any fever.. please.. amin!

**this morning juga adalah check up mak saya.. so after drop off kami di Tanglin, mr hubby pun bawa la ibu tercinta ke Asunta Hospital. Dr kata mak bertambah baik / sihat.. and dia scan, alhamdulillah x da bleeding (di dalam perut)..
alhamdulillah.. lega.. :)

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)