Pages

Search This Blog

Berakhirnya PUASA!

Salam...

oh no! bukan puasa ganti (sadly.. huhu) my puasa ganti ada 5 hari lagi... :( aduhai.. (sounds like 50 hari!)

Puasa that i was talking about is...

tengok wayang!

yup.. sejak 7 months preggy saya berpuasa dari tengok wayang. and yes, saya tu actually 'saya dan mr hubby' (of course!).

di akhir2 bulan mengandung, kami tidak ke sana kerana:

1. takut bunyi bising dalam panggung akan mengganggu pertumbuhan fetus. (seriously, i dunno whether this is true or not!)

so, puasa la..

alia lahir je.. duh..? takkan nak bawa newborn masuk panggung, kan..? even now, dia dah setahun setengah, i still have doubt whether cinema is OK for toddlers.

but baru-baru ini Mr Hubby ada ternampak satu iklan di tepi highway:

Transformers ; The rise of the fallen

hehe.. si dia tanya : jom kita tengok nak..?

aduhai.. macam durian runtuh! siapa tak nak tengok transformers!

so i said sure, why not..? although after that we were discussing the plans;

-buy seats di tempat paling belakang :) just in case alia gets cranky, kita cabut!

-bagi dia tidur, then barulah bawa masuk panggung! (but i rasa dia sure x tidur punya lah!)

erm.. dah x da idea! haha..

what do u think..? selamat kah..? :) tq for ur feedbacks...

keynote: saya sedang berangan jalan berpegangan tangan dengan mr hubby... sambil mengendong alia.. :)

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)