Pages

Search This Blog

Berakhirnya PUASA!

Salam...

oh no! bukan puasa ganti (sadly.. huhu) my puasa ganti ada 5 hari lagi... :( aduhai.. (sounds like 50 hari!)

Puasa that i was talking about is...

tengok wayang!

yup.. sejak 7 months preggy saya berpuasa dari tengok wayang. and yes, saya tu actually 'saya dan mr hubby' (of course!).

di akhir2 bulan mengandung, kami tidak ke sana kerana:

1. takut bunyi bising dalam panggung akan mengganggu pertumbuhan fetus. (seriously, i dunno whether this is true or not!)

so, puasa la..

alia lahir je.. duh..? takkan nak bawa newborn masuk panggung, kan..? even now, dia dah setahun setengah, i still have doubt whether cinema is OK for toddlers.

but baru-baru ini Mr Hubby ada ternampak satu iklan di tepi highway:

Transformers ; The rise of the fallen

hehe.. si dia tanya : jom kita tengok nak..?

aduhai.. macam durian runtuh! siapa tak nak tengok transformers!

so i said sure, why not..? although after that we were discussing the plans;

-buy seats di tempat paling belakang :) just in case alia gets cranky, kita cabut!

-bagi dia tidur, then barulah bawa masuk panggung! (but i rasa dia sure x tidur punya lah!)

erm.. dah x da idea! haha..

what do u think..? selamat kah..? :) tq for ur feedbacks...

keynote: saya sedang berangan jalan berpegangan tangan dengan mr hubby... sambil mengendong alia.. :)

post signature

18 comments:

Anonymous said...

hehehe..igtkan abis pose ganti dah td..hmm setakat ni blom pernah bawak ery masuk panggung lagi..takut dia meragam..kang mengganggu org lain lak ;)

keynote: sedang berangan jugak jalan berpegangan tangan dengan mr hubby... ac n ery mana??? rmh baby sitter hahhaah

danial said...

pembetulan;
revenge of the fallen

hehehe
like i said
i couldn't remember bila first time bawa danial pegi tengok movie
tapi dia dah tengok
-bolt (which he enjoyed very much)
-wall-e (paham sket-sket kot)

boleh cuba try
taktik yang disebut itu memang taktik yang masih diguna pakai hingga hari ni
kalau meragam kita cabut
hahahaha
nak lebih selamat ambik midnite nye movie
sure dia dah tido

Zuhaini said...

honeylanz:
kan..? saya pun takut orang ramai terganggu dan ter buang duit beli tiket wayang (tapi in the end x tengok pun!) :(

hehe.. bagus! bijak tu! haha :)

Zuhaini said...

danial:
erk.. daku silap tajuk daaa.. haha.. :)

oh.. midnight ye..? karang ibu alia pun tidur sekali! haha :)

C.e.t.O.t said...

meh cini cetot nak bagi suggestion:

1. Duduk seat belakang so that die leh lari2 kat belakang or jalan.. or kalau meragam pon senang sket kan.

2. Sediakan susu siap2 , kalau meragam bagi susu.. keke, + beli la fud yg menarik ke..

3. Pilih time tengok wayang belah malam, malam dieorg berjaga sekejapjek pastu dah ngantok.

ehehe.. cetot x pernah cuba tapi ni kawan cetot bagitau sebab die memang selalu bawak anak die g wayang since kecik.. sudah ada 3 org anak... jom kite try!! haha

Zuhaini said...

cetot:
hi cetot! (rasanya first time komen ya..?) :)
wah.. sungguh bernas sekali! tq..
nanti saya akan try..
(tapi serious la, midnight punya tayangan ni, ntah2 ibu alia pun akan tertidur.. haha ) :)

C.e.t.O.t said...

hi.. ha ah first time comment, silent reader.. hehe..

ibu die yg tertido.. x dapekler den nak nolonnn.. kekeke

Zuhaini said...

cik cetot:
oh.. selama ni silent ke..? x payah la sonyap2.. komen je.. hihi :)

*kalau ibu dia tertidur, selamat la.. haha...

CY3.5 said...

saya tak pernah lagi bawak anak2 pi tengok wayang.. TAPI, tak bermakna saya puasa wayang.. ha ha ha.. last tengok pun masa girls day out gitu..

perhaps kitorang belum ready nak pi tengok movie berlima setengah :P

C.e.t.O.t said...

CY3.5 : berlima setengah tu ape? ahh saya tau saya tau ... anak da 2 org..sorang lagi dlm perot.. btol ke? btool??? yeay.. 100% markah utk cetot!

Tirana said...

Hehehe..kak tirana ingat puasa apa...rupanya puasa tengok wayang rupanya..

Zuhaini said...

CY:
haha.. girls day out tu bila..? oh.. sesama member ofis ke..? best tu! :)

cetot:
ye, cik cetot.. betul!

Tirana:
haha.. :)

suealeen said...

puasa tengok wayang paling lama rasanya zu sendiri pun dah baca dalam entry mata lebam tu... 5 tahun tuuu! pas ni entah bila plak..

Intan @ mama ammar said...

jua pernah bawak Faris tgk wayang. mesti dia ada tips

Zuhaini said...

suealeen:
haha.. lama betul tu! :) aduhai..
saya x sampai 2 tahun puasa pun, dah rasa sengsara.. haha :)

intan:
oh ok.. nanti saya tanya dia.. :)

nofaz_alin said...

saya memang dah lama puasa tgk wayang...last sekali layan filem CINTA..hubby x nak ikut tp sy paksa gak....
x pernah lg bwk budak2 tgk wayang..huhuhu kena try ni...

iena hamdi said...

salam yang... tak payah la awak berangan nak tidokan dia dulu.. heehhe macam akak kita plan nak tengok citer apa dulu.. n amik tau waktu tayangan...

kalau citer kartun tak der hal sngt.. tp mia masa tengok upin dia tido sepanjang movie.. eheh masa alien dia tak tido.. sebab da tertido dlm kereta...

so terpulang pada alia.. kalau alia mmg aktif lpas bangun tido so better tidokan dia dulu.. tapi kalau tak better biar dia mengantok so dia akan tertido dlm wayang..

bukan apa ada budak tak cukup tido dia akan meragam kan kan kan... so far alhamdulillah mia dah 3 kali tengok wayang dia tak meragam...

bila nak pergi tuh.. jom tengok sesama... ehheheh

UmmiKhayra said...

Salam Zuhaini

Saya dah 2x tgk wayang dengan Khayra. Tak boleh nak puasa. tertewas sebab nak tgk citer upin ipin.. n baru2 ni, citer monster vs alien... HikHikHik

Apa yang saya buat, cari movie dalam area2 Khayra biasanya tidur. Kalau malam, dalam pukul 8 tu, memang Khayra dah tidur.. so, kitorg book dalam area pukul 9-10..

Lepas tu, make sure, amik seat belakang and kalau boleh couple seat. sebabnya, couple seat tu luas sikit.. kalau menangis, kita boleh cabut sekejap... and senang nak susukan Khayra kalau tiba2 dia nak menyusu. Alhamdulillah, so far berjalan lancar.. :D

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)