Pages

Search This Blog

Burn, Baby, Burn!

Salam....

Macam ada satu lagu, erm.. ha! dari soundtrack X-Files.. ada satu line berbunyi, Burn Baby Burn.. apa yang di bakarnya, entah la.. haha

Anyway, saya dah simpan gambar Alia dari dia lahir sampai ke saat ini di dalam laptop ini (dan di komputer ofis..).. but, saya tiba-tiba teringat, dibuatnya la, tiba2 lappy ini terkena virus, aduhai.. haru biru nanti!

SO, a few days ago, i was nagging mr hubby, untuk install Nero dalam lappy ini. Dia kata "untuk apa..?"

saya kata: "duh...? burn gambar alia ke dalam cd la!"

and he said: "la.. burn je.."

rupa-rupanya ...

sonang aja!

buka pictures...

contohnya ini:

(dan dibesarkan..)

nampak tak ada button BURN di atas tu..? :) senang je rupanya..

letak cd kosong dalam cd drive...

dan click BURN itu!

Walla! :)

nanti saya dah siap, saya tunjuk hasilnya! :)

**jom pakat burn gambar kita dan anak2 dalam cd! :)

post signature

8 comments:

sya said...

hehehe, dulu saya pun tak tau. ingatkan kena ada nero baru boleh burn.. bila godek2, laa, senang aje rupanya.. tak payah nero2 bagai...

zu, tahu tak, sebenarnya zu lah orang pertama yang komen dalam blog saya masa awal2 dulu. sebab tu lah saya rajin jenguk blog zu nih... pas tu, suka dengan alia yang comel tuh.. :P jumpa di tasik shah alam ahad nanti! :)

Nanak said...

nanti i ada anak, i buat ok..heee

NadiahKhair said...

hadusssss..nad pun kene buat nih.
gambar iman byk giler yg belum pi cuci. nih dah tambah si mia sarah punye collection plak. harus burn dlm cd. thanks for the tip zue.

Fauzieah said...

Hahaha..senang jek ehh..
biasa hubby jek yg buat keje2 meng'burn'kan gambo nih..
lama gak tak masuk gambo dalam cd..dah berat dah laptop nih..penuh ngan gambar2..

Zuhaini said...

sya:
tu lah.. saya pun ingat kena ada nero dll.. rupanya senang je! :)
ye ke..? saya x ingat la.. haha :) kalau bila2 nanti jenguk lagi, bagi je la komen, baru saya perasan.. hahaha :)

Nanak:
alahai.. x payah tunggu ada anak, sekarang pun boleh! eh, anak saudara u yang cun itu.. snap la banyak2 dan burn! :)

NadiahKhair:
haha.. oh.. perlu tu! Iman dan Mia.. kalau x buat karang, takut2 hilang je kenangan semua tu.. :)

Fauzieah:
haha.. sama la dengan saya.. semua hal2 komputer serah kat Mr Hubby.. sekarang ni baru slow2 belajar.. haha :)

Yan said...

a'ah laptop leh trus burn.. tak sure seme ade ke tak..
tp klu pc.. mmg bukan seme kan..

kakyong said...

thanks zu,
entri ni buat kakyong teringat nak burn foto2 yg belum diburnkan...

wah.. sgt byk sejak nov 2008 fot2 masih belum di CD kan... riso jer kalo tetiba lappy ni out-of-servis...

mekasih for kind of reminder...

Anonymous said...

perlu memeriksa:)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)