Pages

Search This Blog

Bye Bye De!

Salam...

So this is an entry about our trip to KB (Kota Bahru, Kelantan).

It was a very tiring one, as i had expected.

We took off on Saturday at 8.00 am. And we took the Genting Sempah - Gua Musang etc road.

It was ok, coz Alia was sleeping all the way to Kelantan! :)

We reached KB around 1 pm, and had our lunch and checked in at the New Pacific Hotel, Pengkalan Chepa.

**we used to stay at the Perdana Hotel, but the hotel is now undergoing a major renovation, so we opt for this hotel instead.

New Pacific Hotel is not bad, actually. The standard room was 188, and if you are a government servant, the price is reduced to 150. :)

this is one of ALia's activity in the hotel!


In the evening, we went to see / drop off Ely at her new Rumah Sewa.


**before this, Ely stayed at the hostel, but eventually she is in her final year now, that's why they 'kicked' her (and her batch) out of the hostel.. And they had to find a Rumah Sewa.. So this is it!

Boleh la, kan..? :)

The rental is RM100 per head, and together with her 10 friends, that will make up about RM1,000.00 per month! mahalnya sewa rumah! last time i was renting rumah sewa at Kuala Terengganu, one house was just RM400, and each of us paid RM100. (and it was a bungalow!)

But this house not bad la, considering ada sofa, TV, washing machine, refrigerator.. and there are also beds and cupboards.. fully furnished! :)

Erm.. Ahadnya kami pulang! but using the Terengganu east coast jalan. Jalan-jalan tepi pantai.. :) makan keropok lekor.. oh, how i miss Terengganu!

post signature

10 comments:

Nurhayati said...

sekarang semua benda nak mahal kan.. tak kira la kat kl ke tak ke.. huhuhu

MeL said...

uii bole kira kepala plak sewa rumah ni ek..mahal tu rm1000! klu kat kl bole trima la huhu..

mommysarah said...

hak arr lah. kat kelantan pun ada umah sampai 1k. ngalahkan KL plak.

neway, selamat pergi dan balik. tak penat ker? hari ni kerja?

Zuhaini said...

Nurhayati:
tu lah.. aduhai.. :) nasib baik hotel so-so.. haha :)

MeL:
betul! saya pun rasa 1k sebiji rumah mahal! aduhai.. :(

mommy sarah:
hehe.. dia nak challenge KL kot.. haha..
alhamdulillah, selamat sampai KL semalam petang. hari ni kerja.. penat, tapi nak buat macam mana, cutiku dah tinggal sikit! :(

Lady Qay said...

kt kb skrg mmg evrytg mkin mhl esp food..tp rmh sewa 100 sorg tu biasa..tmbhn sb dah furnished..dkt kubg kerian ni pun bnyk utk misi2 n studnt...

lnkli dtg kb msging me..bole bw jln..hehe

Zuhaini said...

Lady Qay:
oh.. ya ka..? tak sangka pantai timur pun dah mula mahal.. :(

hahaha.. sure.. insya allah ya.. :)

p-na mama oja said...

wah.. syoknya..
seingat p-na last p ganu masa oja bru 2 bulan dlm perut...hihih

sgt beh, terengganu di hati ku!! hihihih

Zuhaini said...

p-na:
hehe.. syok.. apa tak syoknya..
tapi x best sangat pasal pergi kejap sangat.. x sempat nak round2 :)

zailamohamad said...

agak mahal tu..mungkin dia tahu situ kawasan student sebab tu diorang letak harga mahal kot;)
shopping aper kat KB???

MiszMama@Haslinda said...

bestnya makang kepok lekor. tingat mase study kat dungun dulu. bile dah grade sayang sangat nk tinggalkan terengganu..finally, sekarang dah kawin ngan org terengganu..kwang3

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)