Pages

Search This Blog

Cat, oh Cat!

Salam..

Itu adalah 'cat' as in kucing (in malay).. bukan cat (as in paint) ya!

so, Alia punya obsession terhadap Cat amatlah tinggi..

Babysitter dia suka bawa tengok cat petang2.. (sebelum saya sampai, dia akan dukung alia, jalan-jalan di neighborhood situ sambil tengok cat!)

dan lately, kalau kami semua dalam rumah,

dan ada sesiapa saja buka pintu hadapan rumah,

walaupun Alia di dapur,

dia akan jerit


CAT!!!!


dan terus berlari dari dapur ke ruang tamu dan ke pintu hadapan!

(dia ingat orang nak pergi tengok cat... aduhai..)

**ini di restoran di Kota Bahru.. cat lagi! (itu kepala Alia, harap maklum..) :)

saya rasa budak2 sebaya alia sure suka kucing juga, kan...? :) post signature

7 comments:

Anonymous said...

comelnya....

Zuhaini said...

anon:
tq.. Hehe..

Siti @ nurie said...

sama ngn mia...tapi, siti ngn husbnd melarang sekali dia dr menyentuh kucing sbb....dia tukan semput..tunggu besar skt nanti baru boleh ada kucing...ke sbb masa preggy dulu siti teringin sgt nak bela kucing parsi tapi tak kesampaian?>..

Zuhaini said...

siti:
hhehe.. mengidam eh..?
oh, siannya mia semput..
alia alhamdulillah tak semput la, tapi dia suka gitu2 je.. bila kita bawak dekat2, dia takut la pulak! haha :D

MAMASYAZA said...

Hamiz Sanim pun cam tu gak...kalo dia tgk kucing dia mesti sebut 'meow meow' siap lari2 nak tarik ekor kucing tu

UmmiKhayra said...

Hehehhe Khayra pun sama. Kalau nampak kucing, macam menggeram2 lak dia.. hehehehhehehe

Zuhaini said...

MAMASYAZA:
hehe.. mak ai.. sampai tarik ekor! aduhai.. kesian kucing.. hihi :)

Ummi Khayra:
hehehehe.. tak dapat bayangkan! sure cute! :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)