Pages

Search This Blog

Check Out My BODY!

Salam...

hahah... tajuk yang sepatutnya ialah "Check Out My Rack!" haha... :)

anyway, untuk tidak jauh terpesong dan melalut...

Ibu Alia nak habaq ni..

Alia sudah mula faham dan tahu (ke hafal..?) anggota badannya.. AT LAST!

" Mata mana, mata..?"

-ye, dia akan kejipkan mata dia! (kejip = tutup mata rapat2..)

"hidung mana, hidung..?"

-dia akan kembang kempiskan hidung dia! dia buat2 bernafas seperti orang utan.. haha.. *sori tiada gambar..

"Mulut mana, mulut..?"

-haha.. dia akan buka mulut seluas-luas alam!

"Rambut mana, rambut..?"

-dia akan pegang bahagian atas kepala dia.. (consider rambut, la kan..?)

"Tangan mana, tangan...?"


-dia akan hulur/tengok tangan dia..

"Kaki mana, kaki...?"

-dia akan pegang kaki dia.. *tiada gambar.. sori...

"perut mana, perut...?"

-dia akan tunjuk tummy dia! hihi :)

-yang alia has yet to learn / hafal :

-mana telinga (dia selalu lupa..)

-mana pipi

-mana lidah

-mana gigi (kadang2 dia ingat.. tp most of the times dia lupa..)

dan..


.


.


.



-mana ibu! :) <----- yang ini pun kadang2 ingat, kadang2 lupa.. haiya!

post signature

16 comments:

Ummi Salsabila said...

hihihi.comelnye....pandai!

precious innocent said...

part mata & idung tu sbijik mcm ryan la....

-mama emma-

Zuhaini said...

ummi salsabila:
hehe.. pandai..? boleh la.. tu pun puas ajar! haha.. :)

Mama emma:
iye..? haha.. saya ingat makcik alia yang ajar bukan2.. rupanya ryan pun gitu ye..? hihi :)

::Umi Sufira:: said...

Hihi....tahniah alia!Seronok tengok perkembangan budak2 ni kan;)

DYLA said...

apa kata kakak alia ajar inas plak. coz bila ibu ajar, inas takmo pay attention!

treasurekeeper said...

alahai comelnye...bila dah tiba time cam ni, mesti terasa cam cepat je budak2 ni membesar..

ar.nie said...

Alia dear,
Jgn lupa soklan yg last sekali tue. Paling penting. Nanti rugi, xdpt nenen. hihihi.

Anonymous said...

aeiry danish pun mcm gitu dah..cuma kalu sebut nose / hidung dia buat mimik muka mcm bau busuk..has rs diorg dah paham sbb kita selalu repeat word tu..

Nurhayati said...

yangbest tgk Alia ni setiap ape dia tunjuk ada style tersendiri..comel jer.. hihihi..

part mana ibu tu nak gelak plak.. bole dia ingat2 lupa ek.. saje la tu nak bergurau ngan ibunye =)

Nanak said...

hehe...

Zuhaini said...

ummi sufira:
haha.. tu la. seronok rasa dia dah besar sikit.. :)

DYLA:
haha.. boleh.. sejam rm5, boleh..? :)

treasure keeper:
hihi.. betul la.. tup tup dah besar..

ar.nie:
haha.. erm.. tp part nyusu badan tu alia x nak.. sabo je la.. :(

honeylanz:
hihi.. mama dia selalu buat kot..? hihi :)

Nurhayati:
hihi.. zara besar nanti, boleh ajar ya! :) kita tengok dia buat macam mana.. haha :)

Nanak:
hihi :)

kambenggurun said...

haha...mana ibu tu abaikan je..x yah igt pon x pe..haha

danial said...

yaya pandai !!!!
nanti abang danial ajar mende lain pulak ya
(abang danial kalau bab bende-bende macma ketiak, ke b***** ke...memang suka sangat...gelak tak berenti-renti...)

Zuhaini said...

kambeng:
ish.. sampai hati.. :(
nanti orang suruh dia x ingat Acu mana..? haha :)

danial:
hahaha... nanti kita tgk alia belajar tak words tu.. hihi :)

♥Hernee Nazir♥ said...

ala comel nye alia..

Zuhaini said...

hernee:
haha.. tq! :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)