Pages

Search This Blog

Cutest Baby In Red

Salam...

**ibu alia macam rasa asyik terdengar lagu Lady In Red je... haha...**

Anyway, ibu Alia teringin nak join Cutest Baby Photo Contest (June 09) ini.. anjuran MomsBloggerPlanet. Khabarnya setiap bulan akan ada Cutest Baby Photo.. Bulan ni tema nya MERAH..

Well, Ibu Alia suka sangat warna merah.. Namun.. setelah dicari-cari gambar Alia dalam Folder di laptop ini.. rupa-rupanya baanyaak sangat gambar Alia berbaju PINK! aduhai..

Namun, ada juga akhirnya...

yang ini :

dan..

Tada!

Hahaha... (consider merah, kan..?)

Alia in Red..

Oh ya.. Nama penuh Alia ialah Nur Alia Athirah bt Zulkefli dan lahir pada 2/12/07.

Erm.. Kenapa Alia should be the Cutest Baby In Red..?

-sebab Alia budak yang kuat! Dia kalau terhantuk / jatuh, jarang menangis.. cuma bila jatuh teruk baru dia menangis.. :) bagus, kan..?

-sebab Alia bukan seorang yang suka menangis.. dia kalau bangun tidur, senyum je!alhamdulillah... Setengah baby menangis bila wake up, right..?

-sebab... Alia memang budak yang cute! :)

So, ibu ALia berharap sangat menang, coz kalau lucky, akan mendapat:

"One Medium Landscape or Medium Portrait HARDCOVER Photobook by PhotoBook Malaysia (worth RM144)" :)

~Photobook itu sungguh best kalau dapat... ibu Alia tgk Supermummy punya Photobook.. oh, sangat cantik! quality pages.. warna pun cantik.. :)

dan..

Satu beg ~mana-mana beg dari AliceWonders (dari RM50-RM200) :)

~ibu Alia berkenan sangat kat beberapa beg besar yang ada di Alice Wonders.. hihi.. :) esp Thevasa Black Patent Sachel.. uh.. so sweet.. :)

Last but not least... hope we'll win it! Amiin.. :)

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)