Pages

Search This Blog

Entry makanan

Salam...

Oh, Ibu Alia sepatutnya berpuasa semalam (semalam sunat puasa, kan..?)

As always.. lupa.

So, terpaksa ganti today.. huhu :(

masalah ialah..

bila puasa..

i keep thinking of FOOD!

Mana-mana jalan, bau makanan je!

And in my head..

hari ini nak berbuka makan apa la..

bla.. bla.. bla.. :) angan tak sudah.. :(

anyway, ini adalah beberapa angan2 saya :

(konon untuk berbuka, tapi biasanya all is up to Mr Hubby.. kita tengok, dia stop di mana.. haha )

1. Kenny Roger's Meal

-saya pernah makan sekali je. itu pun bos belanja.. :) kalau makan sendiri, x mampu kot.. haha :) (dasar kedekut!)


2. Pizza Hut!

-yang ini saya selalu makan.. :)


3. KFC

-yang ini laaaagi selalu makan. affordable, kan..? :) (to my budget, that is)


4. Nasi Ayam Dara

-yang ini pun selalu juga.. :) (selalunya time makan, teringat pada Nasi Penyek Sarawak.. haha)



dan.. yang last sekali....

5. Spaghetti!

-yang ini makan bila saya masak.. time duduk sg buloh dulu selalu juga masak ini.. :)


Source pic : Kenny Rogers , Pizza Hut , KFC , ayam dara , dan spaghetti :)

~so, yang mana yang bisa menjadi pilihan di hati saudara dan saudari sekalian....? :)

23 comments:

Nurhayati said...

nak semua!!! gila tamak hahah

hmm kalau

kenny rogers - vanilla muffin nyum nyum nyum

pizza hut - chicken wings

kfc - cheesy wedges

nasi ayam dara - tak pernah try

spaghetti - masukkan meat ballssss nyummmmyyyyy

sujaihah said...

hahah..nak semua gak...aku ni dah ngalah kan or puasa..org puasa ni pun suh bt pilihan...

klu wan..wan nak ayam dara..yummy...beli nanti ingat saya yer :)

Zuhaini said...

Nurhayati:
mak ai.. larat ke..? hihi..

-kenny rogers : oh sedap eh..? saya mkn coklat muffin hari tu..
-pizza hut : err.. x try lagi. sedap ke..?
-kfc: yup! sangat sedap...
-nasik ayam dara : kena try!
-spaghetti: oh sedapnya... :)

Zuhaini said...

sujaihah:
haha.. sedap, kan nasi ayam dara.. :) ok, insya allah.. :)

ibuayu said...

salam perkenalan..
pilihan saya pastilah kenny rogers.tapi mahal sikit kan....

MommyDania said...

ayam dara iteww mengancam!

Zuhaini said...

ibuayu:
salam kenal.. :)
a ah.. kenny rogers sedap tapi mahal.. huhu :(

mommy Dania:
oh.. sedap nasi ayam dara! (mahal pun ya juga.. sebungkus RM6.50 x silap)

MiszMama a.k.a Haslynda said...

sume-sume best! ngaper tunjuk gambar-gambar ni..tak teguh imanku..huwaaa!!! nak jugak kenny rogers..ayam nye lembut banget. Awak dah try Nando's tak, best gak..tapi saye prefer kenny lagi.hikhikhik

intan mama ammar said...

dah tentu ayam KRogers tu. Mana ada mahal zu, lebih kurang pizza hut aje. kalau dua orng makan set quater meal tu dgn air baru RM50 gitu.

Zuhaini said...

Miszmama:
hahaha... saya kan posa.. itu je yg bermain di minda.. haha :)
Nandos..? belum.. sedap ya..? hmm.. buleh cuba lain kali.. :)

intan:
oh.. x mahal ya..? haha.. oh, kalau gitu, buleh cuba beli la nampaknya.. haha.. (last time makan, bos belanja beberapa org, tu yg kena beratus tu! tu yg ingat mahal.. haha )

Anonymous said...

nasi ayam dara!!! sedap nye sambal dia. lain dr yg lain.

Zuhaini said...

honeylanz:
ah.. sedap, kan..? :)

kambenggurun said...

ahaha...
makan nasik ngan kicap je cukop~

Zuhaini said...

kambeng:
jahatnya.... :( sian anak dia.. haha..

Anonymous said...

test gestov http://testgestov.com gestov test

Anonymous said...

Autoryzowany sklep OLIMP: prowadzimy sprzedaz odzywek Olimp i Biogenix. W ofercie najlepsze odzywki i suplementy renomowanych firm

Anonymous said...

free bondage mansion download
[url=http://bdsmmastervideo.com/bondage/sitemap.html]gay bondage tgp[/url]
http://bdsmmastervideo.com/bondage/sitemap.html - black girls in bondage stocks

Anonymous said...

http://sextramplin.ru/osmicheskaya-imperiya-51.html Вторжение Bram Stoker's Dracula Battleground 4: Shiloh http://sextramplin.ru/Bonkheads.html Эпоха завоеваний: Юлий Цезарь Austerlitz: Napoleon's Greatest Victory Atari Flying Collection http://sextramplin.ru/olkovodci-asterstvo-voyni.html Black Buccaneer Asterix: The Gallic War Ashes to Ashes: Feeding the Fires of War! http://sextramplin.ru/Attack-of-the-Mutant-Penguins.html Army Men: War Chest За гранью добра и зла Armored Moon: The Next Eden http://sextramplin.ru/last-haosa.html And Yet It Moves Снайпер Три Богатыря. Первая серия. http://sextramplin.ru/Bonkheads.html Свитмен: Cахарное приключение Противостояние 3 Alien Blast: The Encounter http://sextramplin.ru/Antz-Extreme-Racing.html Спецназ. Огонь на поражение Ants! Battlefield 2 http://sextramplin.ru/erepashkinindzya.html Air Combat Andretti Racing Beyond Divinity http://sextramplin.ru/Arcade-Triple-Pack.html Ascendancy Battleground 9: Chickamauga American Chopper http://sextramplin.ru/Black-Moon-Chronicles-Winds-of-War.html Конфликт: Вьетнамская война Brainstorm: The Game Show Black Dahlia

Anonymous said...

http://erotramplin.ru/associaciya-zloumyshlennikov.html Война Чарли Уилсона http://erotramplin.ru/attila-zavoevatel.html Влюбленные любовники http://erotramplin.ru/v-obyatiyah-ubiycy.html Великий Гэтсби http://erotramplin.ru/angely-zdes-ne-zhivut.html В розыске http://erotramplin.ru/avgustovskaya-rapsodiya.html Ангел на дорогах http://erotramplin.ru/arabskie-priklucheniya.html Ведьмы-вампиры с венеры http://erotramplin.ru/vor-v-zakone.html Вызывающий бурю http://erotramplin.ru/vospitanie-kaina.html Гарольд и Кумар 2: побег из Гуантанамо http://erotramplin.ru/a-poutru-oni-prosnulis.html Гоголь. Ближайший http://erotramplin.ru/akademik-iz-askanii.html А спать с чужой женой хорошо?

Anonymous said...

http://erokontrol.ru/dvoe-i-voyna.html Интерьеры Колобаха Инопланетная жертва http://erokontrol.ru/demon-snovideniy.html Кармилла Искусство жить в Одессе Камушки http://erokontrol.ru/demon-snovideniy.html Искушение Б. Колледж Киберджек http://erokontrol.ru/devushka-s-korobkoy.html История Гленна Миллера Иоанна - женщина на папском престоле Каникулы господина Юло http://erokontrol.ru/devichiy-istochnik.html Колеса Казаам Класс http://erokontrol.ru/den-polnoluniya.html Комедия секса в летнюю ночь Книжный червь Ирония судьбы. Продолжение http://erokontrol.ru/delay-kak-nado.html Каникулы в Вегасе http://erokontrol.ru/devushki-iz-roshfora.html КиберМир 3D http://erokontrol.ru/dvoynoy-udar.html Как заработать 20 миллионов баксов http://erokontrol.ru/devichiy-istochnik.html Капитан Рон

Anonymous said...

http://gayznak.ru/skachat-besplatnoe-porno-bez-koda.html скачать бесплатное подростковое порно фото видео порно скачать совершенно бесплатно геи порно видео скачать беcплатно http://gayznak.ru/podrostki-porno-video-skachat-besplatno.html скачать бесплатно порно ролик 5mb мультфильмы аниме порно скачать бесплатно скачать порно минет бесплатно http://gayznak.ru/porno-video-skachat-besplatno.html скачать короткие бесплатные порно видео извращённое порно скачать бесплатно скачать бесплатное видео аниме порно http://gayznak.ru/skachat-porno-film-pirates.html скачать бесплатно короткое порно видео скачать бесплатно демо порно видео скачать бесплатно порно big tits http://gayznak.ru/skachat-besplatnoe-porno-bez-koda.html порно фильмы просмотр скачать скачать гей порно клип бесплатно порно рассказы mp3 скачать http://gayznak.ru/skachat-porno-film-pirates.html скачать бесплатно порно big tits животное порно скачать бесплатно бесплатно скачать порно геев http://gayznak.ru/skachat-besplatnoe-domashnee-porno-video.html скачать бесплатно комиксы порно аниме классическое порно скачать порно скачать бесплатно narod ru http://gayznak.ru/skachat-porno-film-kpk.html скачат бесплатно порно ролики скачать порно ролики send thread скачать бесплатно порно студентов http://gayznak.ru/skachat-besplatnoe-porno-bez-koda.html скачать посмотреть бесплатно порно порно лесби скачать бесплатно скачать порно фильмы лучшие http://gayznak.ru/skachat-porno-film-kpk.html порно сайт скачать бесплатно фильм распутин порно скачать скачать бесплатно порно журналы

Anonymous said...

http://gaystar.ru/tridcat-sem-i-dve-s-utra.html скачать бесплатно порно роллики порно ножки скачать видео бесплатно порно видео скачать бесплатно ezboard http://gaystar.ru/tri-dnya-vne-zakona.html скачать бесплатно порно хентай порно 3gp фильм скачать бесплатно скачать порно фильм фистинга http://gaystar.ru/trudnyy-rebenok.html скачать бесплатно совершенно порно скачать порно без отправления смс скачать бесплатно порно фото архив http://gaystar.ru/tri-dnya-vne-zakona.html малолетки порно видео скачать бесплатно скачать видеофильмы слайды рассказы порно бесплатно скачать порно комментарии http://gaystar.ru/tolko-lubov.html видео зоо порно бесплатно скачать порно скачать бесплатно бритни спирс лесби порно видео бесплатно скачать http://gaystar.ru/trebuutsya-muzhchiny.html порно рассказы mp3 скачать итальянское порно скачать скачать бесплатно 3gp порно геев http://gaystar.ru/tridcat-sem-i-dve-s-utra.html скачать бесплатно видеоклипы порно скачать длинные порно фильмы скачать порно фильм тарзан http://gaystar.ru/tretya-raketa.html скачать порно безплатно лесбиянки бесплатно скачать порно видео знаменитостей бесплатно скачать порно vbulletin http://gaystar.ru/trostinka-na-vetru.html порно фото малалеток скачать бесплатно фильм распутин порно скачать скачать семейное домашнее порно http://gaystar.ru/truschobnye-progulki.html скачать русский фильм порно бесплатно бесплатно скачать порно елена беркова скачать бесплатно фото видео порно

Anonymous said...

http://gaytusa.ru/skazhi-chto-nibud.html Проси только алмазы Секретные материалы: реквием Путешествия Гулливера http://gaytusa.ru/smert-pritailas-za-dveru.html Рита, Сью и Боб тоже Санта Клаус Пророчество http://gaytusa.ru/sledy-oborotnya.html Проект: охотник за тенью - ночная осада Синее небо Проклятье Эмитивилля http://gaytusa.ru/map.html Психопат Джек Проклятая река Призрак дома на холме http://gaytusa.ru/sobstvennaya-ten.html Синтия Принцесса Карабу: Правдивая история Природный дар http://gaytusa.ru/smert-pritailas-za-dveru.html Последнее изгнание дьявола Ренегат: снова вместе Птица на проволоке http://gaytusa.ru/snezhnoe-chuvstvo-smilly.html Светлое будущее III Пусть начнется праздник Последний побег http://gaytusa.ru/slomannye-cvety.html После репетиции Приключения капитана Врунгеля Потомки http://gaytusa.ru/sledy-oborotnya.html Проклятый газон Свет дня Приключения молодого Хемингуэя http://gaytusa.ru/skazhi-chto-nibud.html Прибытие поезда Префонтейн Рассказ о простой вещи

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)