Pages

Search This Blog

Entry makanan

Salam...

Oh, Ibu Alia sepatutnya berpuasa semalam (semalam sunat puasa, kan..?)

As always.. lupa.

So, terpaksa ganti today.. huhu :(

masalah ialah..

bila puasa..

i keep thinking of FOOD!

Mana-mana jalan, bau makanan je!

And in my head..

hari ini nak berbuka makan apa la..

bla.. bla.. bla.. :) angan tak sudah.. :(

anyway, ini adalah beberapa angan2 saya :

(konon untuk berbuka, tapi biasanya all is up to Mr Hubby.. kita tengok, dia stop di mana.. haha )

1. Kenny Roger's Meal

-saya pernah makan sekali je. itu pun bos belanja.. :) kalau makan sendiri, x mampu kot.. haha :) (dasar kedekut!)


2. Pizza Hut!

-yang ini saya selalu makan.. :)


3. KFC

-yang ini laaaagi selalu makan. affordable, kan..? :) (to my budget, that is)


4. Nasi Ayam Dara

-yang ini pun selalu juga.. :) (selalunya time makan, teringat pada Nasi Penyek Sarawak.. haha)



dan.. yang last sekali....

5. Spaghetti!

-yang ini makan bila saya masak.. time duduk sg buloh dulu selalu juga masak ini.. :)


Source pic : Kenny Rogers , Pizza Hut , KFC , ayam dara , dan spaghetti :)

~so, yang mana yang bisa menjadi pilihan di hati saudara dan saudari sekalian....? :)

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)