Pages

Search This Blog

How to play Barn Buddy

Salam..

ini adalah entry untuk mama emma.. haha :)

So lepas ni, mari kita main Barn Buddy di Facebook ya!

**biasanya x buang masa, datang kerja awal, so biasanya saya tanam biji benih dulu, petang nak balik, dah boleh tuai = harvest.. haha :)

A. log in di facebook anda.

B. masuk Barn Buddy **boleh buat shortcut..

C. anda akan dapat satu page gini...


1. x da apa la.. tu mouse anda

2. tu penyedok.. kalau pokok dah tumbuh, dan dah ambil buahnya, pokok tu akan mati, so guna ini untuk buang pokok mati tu..

3. ini ada seeds dan baja. kalau nak tanam pokok baru dan nak bubuh baja, godek karung ini, ya!

4. siram pokok kalau tanah kering

5 dan 6. sembur kalau kena serangan bugs dan rampai (weeds)

7. guna ini untuk mencuri! :)

8. kalau nak check kot2 ada org tinggal mesej kat kita

9. nak check activity - kalau2 nak tahu siapa yang curi buah/sayur kita, siapa yang bubuh bugs di taman kita dll

10. ini kalau nak tgk level kita, duit yang ada dll

11. ini short cut ke taman kita (sometimes bila kita singgah taman orang, kita nak ke taman kita balik, kita klik ini)

12. ini stor kita. biasanya apa yang ada ialah hasil taman kita dan hasil curian kita.. sell je semua!

13. ini kedai.. kot2 nak beli biji benih atau baja..

14. ini untuk tengok kawan2 kita punya taman.. just click at their names

15. ini senyap mode.. kalau nak dengar sound effect dan lagu, sini ya!

galeri gambar:

kalau nak sembur racun

kalau nak mencuri!

dan..

last word of advice:

kalau ada anjing, jangan mencuri atau bubuh bugs / weeds.. nanti kita dikejarnya!!!! larii!!!!!


~ada soalan, mama emma..? atau anybody on the floor..? :)

post signature

13 comments:

precious innocent said...

weng2 lg la.. x paham...

-mama emma-

!Nt4N said...

hahahha..aku nak ajarkan ko emma tp aku malas nak explain pjg2..kang ko x paham..

MARILAH KITA JADI PETANI YG KEJAMMM!!

Fauzieah said...

wahh..layan jugak yer barn buddy nih..baru main lagi menda nih..cam tak best sgt..sbb cinonet jek mendanyer..suker layan farm town..skang byk lagi game yg ader kan..puas ler nak layan sumer..huhu..

Mummy Dasy said...

nak cuba gak jd petani

Anonymous said...

I wish I have time nak main game2. Wooo!

Noy said...

main nbarn buddy gak ker?same here..dah ader pet dah ni..tapi yg boring ader pet,tak thrill lagi nak main...

jua said...

best juga jadi petani yg kijam. hahahaha

kakyong said...

zuhaini,
bagus juga u buat n3 ni.. ari tu ntah sapa yg invite daku pun masuk.. pastu fenin2.. tp mcm best jer.. tp sbb ku busy skrg ni jd ku tak mo ter'addict' plak... hahahh...

hidet said...

mcm menarik jek game ni..nak kena try ni

Nurhayati said...

takde FB.. no comment haha

iena hamdi said...

zu akak search barn buddy tu tak jumpa pun.. dia kuar mcm2... aduh pening laaa

ar.nie said...

Tak layan Farm Town ker? :P

Zuhaini said...

mama emma:
aduhai.. ku rasa sudah lengkap itu! :)

Intan:
ye betul! hahaha :)

Fauzieah:
wah.. ada Farm Town..? yang itu saya x explore lagi.. baru nak master Barn Buddy.. haha..

Mummy Dasy:
jom! hihi..

Anon:
well, curi-curi masa je.. :)

Noy:
wah.. ada pet..? anjing tu ka..? best la ada anjing! orang tak curi tanaman! :)

jua:
best.. :) haha

Kak Yong:
oh ye..? haha.. benda ni ada sikit addicted la.. (tapi saya lagi addicted pada Twilight Novel rasanya.. haha)

hidet:
menarik! wajib try! haha..

Nurhayati:
oh.. meh la ada kan! haha.. :)

iena hamdi:
meh saya bagi link dia

ar.nie:
haha.. belum lagi explore.. haha :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)