Pages

Search This Blog

How to play Barn Buddy

Salam..

ini adalah entry untuk mama emma.. haha :)

So lepas ni, mari kita main Barn Buddy di Facebook ya!

**biasanya x buang masa, datang kerja awal, so biasanya saya tanam biji benih dulu, petang nak balik, dah boleh tuai = harvest.. haha :)

A. log in di facebook anda.

B. masuk Barn Buddy **boleh buat shortcut..

C. anda akan dapat satu page gini...


1. x da apa la.. tu mouse anda

2. tu penyedok.. kalau pokok dah tumbuh, dan dah ambil buahnya, pokok tu akan mati, so guna ini untuk buang pokok mati tu..

3. ini ada seeds dan baja. kalau nak tanam pokok baru dan nak bubuh baja, godek karung ini, ya!

4. siram pokok kalau tanah kering

5 dan 6. sembur kalau kena serangan bugs dan rampai (weeds)

7. guna ini untuk mencuri! :)

8. kalau nak check kot2 ada org tinggal mesej kat kita

9. nak check activity - kalau2 nak tahu siapa yang curi buah/sayur kita, siapa yang bubuh bugs di taman kita dll

10. ini kalau nak tgk level kita, duit yang ada dll

11. ini short cut ke taman kita (sometimes bila kita singgah taman orang, kita nak ke taman kita balik, kita klik ini)

12. ini stor kita. biasanya apa yang ada ialah hasil taman kita dan hasil curian kita.. sell je semua!

13. ini kedai.. kot2 nak beli biji benih atau baja..

14. ini untuk tengok kawan2 kita punya taman.. just click at their names

15. ini senyap mode.. kalau nak dengar sound effect dan lagu, sini ya!

galeri gambar:

kalau nak sembur racun

kalau nak mencuri!

dan..

last word of advice:

kalau ada anjing, jangan mencuri atau bubuh bugs / weeds.. nanti kita dikejarnya!!!! larii!!!!!


~ada soalan, mama emma..? atau anybody on the floor..? :)

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)