Pages

Search This Blog

Hujung Minggu Yang Lalu

Salam...

well. Panjang ceritanya.. so, saya akan cerita se-short form yang boleh.. :)

Jumaat - saya start cuti rehat. Pagi, terus bertolak dari KL ke Sg Buloh (rumah kami tu..) dan ambil toto.. haha.. then, terus ke Bruas, Perak. Rumah ibu mertuaku! :)


Antara anak buah yang rajin melayan Alia :)

Sabtu - saya tak tahu nak buat apa.. tengok TV dah x larat nak tengok dah! berbual, lagi tak larat nak berbual dah! :) hehe.. (x tau nak cerita apa, sebenarnya..) so, petangnya saya ajak Mr Hubby pergi cari ABC. haha... yang kelakarnya Mr Hubby ikutkan je! (biasanya dia x suka beli benda2 yang remeh2 macam ni..)

So, kami stopped by di satu restoran.. ABC tiada.. tapi... yang ada ialah...

MEE KARI UDANG LIPAN! :) ngeri bunyi, tapi SEDAP... haha

ini rupa dia:

*nasib baik udang nya sudah dikupas kulitnya! :)

Ahad- kami patutnya balik ke KL. Tapi stopped by at Pangkor. Ada sepupu kahwin.. kiranya kami ni wakil our family la, since my dad and mom x dapat nak ke sana.. (so kiranya Pangkor ni kampung saya la! my dad lahir dan membesar di sini..)

Oh my, ramai sangat orang!!!!!!! macam ada sure heboh! parking full!

and the worst was : at the jetty.. mak ai.. sampai kena beratur.. bersesak-sesakan.. kena tunggu bot sampai, baru boleh naik! (seriously, sepatutnya it's not this hard! i guess, sapa yang 1st timer jejak kaki ke Pangkor, sure mereka TAUBAT! )

Kami bawa satu sahaja beg. Beg Pink ALia tu.. and i was just carrying ALia.. kalau saya bawa beg balik kampung yang besar bagak tu, aduhai.. x dapat bayangkan macam mana..

lagi satu yang teruk was that: bila sampai di Jeti Pangkor, TIADA teksi nak ambil kami ke kampung kami.. geram sangat! mereka lagi prefer ambil pelancong2 yang nak ke teluk batik, pasir bogak dan lain-lain.. :(

masa sudah pukul 3 petang.. we had no other choice.. takkan la nak berjalan, kan! so sekonyong-konyong muncul la seorang india ni.. offer motor sewa.. (pricey juga la, 2 jam RM20!). kami ambil juga la!

so, Mr hubby pun bawa kami berdua naik motor.. haha.. :)

Punya lah kalut, sampai gambar pengantin pun lupa snap! sorry ya..

Balik KL, ikut jalan lama.. hajat Mr Hubby kononnya nak jimat tol.. haha.. akhirnya kami sampai rumah Sg Buloh dalam pukul 9 malam.. aduhai.. jem teruk! :(

Isnin- hari ni cuti juga! My dad nak kami bawa beliau berubat di Seremban.. Ramai juga kawan-kawan my dad yang join in..


(di lokasi berubat)

Alhamdulillah, nampak bagus ustaz ni! kita tak beritahu, tapi dia tahu kita pernah berubat di mana, sekian-sekian dll.

Ustaz suruh datang lagi esok.. Mr Hubby dan kawan2 my dad pergi rasanya. Saya kerja kot.

erm.. So, itu lah perjalanan hidup saya dan family yang tidak seberapa ini last weekend.. :)

Amacam weekend anda..? best..? :)post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)