Pages

Search This Blog

Hujung Minggu Yang Lalu

Salam...

well. Panjang ceritanya.. so, saya akan cerita se-short form yang boleh.. :)

Jumaat - saya start cuti rehat. Pagi, terus bertolak dari KL ke Sg Buloh (rumah kami tu..) dan ambil toto.. haha.. then, terus ke Bruas, Perak. Rumah ibu mertuaku! :)


Antara anak buah yang rajin melayan Alia :)

Sabtu - saya tak tahu nak buat apa.. tengok TV dah x larat nak tengok dah! berbual, lagi tak larat nak berbual dah! :) hehe.. (x tau nak cerita apa, sebenarnya..) so, petangnya saya ajak Mr Hubby pergi cari ABC. haha... yang kelakarnya Mr Hubby ikutkan je! (biasanya dia x suka beli benda2 yang remeh2 macam ni..)

So, kami stopped by di satu restoran.. ABC tiada.. tapi... yang ada ialah...

MEE KARI UDANG LIPAN! :) ngeri bunyi, tapi SEDAP... haha

ini rupa dia:

*nasib baik udang nya sudah dikupas kulitnya! :)

Ahad- kami patutnya balik ke KL. Tapi stopped by at Pangkor. Ada sepupu kahwin.. kiranya kami ni wakil our family la, since my dad and mom x dapat nak ke sana.. (so kiranya Pangkor ni kampung saya la! my dad lahir dan membesar di sini..)

Oh my, ramai sangat orang!!!!!!! macam ada sure heboh! parking full!

and the worst was : at the jetty.. mak ai.. sampai kena beratur.. bersesak-sesakan.. kena tunggu bot sampai, baru boleh naik! (seriously, sepatutnya it's not this hard! i guess, sapa yang 1st timer jejak kaki ke Pangkor, sure mereka TAUBAT! )

Kami bawa satu sahaja beg. Beg Pink ALia tu.. and i was just carrying ALia.. kalau saya bawa beg balik kampung yang besar bagak tu, aduhai.. x dapat bayangkan macam mana..

lagi satu yang teruk was that: bila sampai di Jeti Pangkor, TIADA teksi nak ambil kami ke kampung kami.. geram sangat! mereka lagi prefer ambil pelancong2 yang nak ke teluk batik, pasir bogak dan lain-lain.. :(

masa sudah pukul 3 petang.. we had no other choice.. takkan la nak berjalan, kan! so sekonyong-konyong muncul la seorang india ni.. offer motor sewa.. (pricey juga la, 2 jam RM20!). kami ambil juga la!

so, Mr hubby pun bawa kami berdua naik motor.. haha.. :)

Punya lah kalut, sampai gambar pengantin pun lupa snap! sorry ya..

Balik KL, ikut jalan lama.. hajat Mr Hubby kononnya nak jimat tol.. haha.. akhirnya kami sampai rumah Sg Buloh dalam pukul 9 malam.. aduhai.. jem teruk! :(

Isnin- hari ni cuti juga! My dad nak kami bawa beliau berubat di Seremban.. Ramai juga kawan-kawan my dad yang join in..


(di lokasi berubat)

Alhamdulillah, nampak bagus ustaz ni! kita tak beritahu, tapi dia tahu kita pernah berubat di mana, sekian-sekian dll.

Ustaz suruh datang lagi esok.. Mr Hubby dan kawan2 my dad pergi rasanya. Saya kerja kot.

erm.. So, itu lah perjalanan hidup saya dan family yang tidak seberapa ini last weekend.. :)

Amacam weekend anda..? best..? :)post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)