Pages

Search This Blog

Jacob or Edward..?


a love triangle... Jacob (L), Bella (Middle), Edward (R)

Salam...

this is a scheduled entry.. i'm not sure whether i can blogging at my parent in-law's house! haha..

Anyway..I'm out of topics! But.. tiba-tiba i teringat pada mama ammar.. :) dan her 'fondness' of Jacob...

Why Jacob ya..?
Coz as far as i had read, Jacob is an unmatured (ok la, later in the end dia dah matured sikit..) boy.. and dia macam terburu-buru (if i may say..).. dia patutnya tunggu la friendship dia dengan Bella developed.. baru la confess his love.. ini, berkawan baru setahun jagung, dah nak declare his love! haha :)

lagi satu, saya tak gemar Jake ni because dia macam x berapa gentleman.. nak kiss pun curi-curi.. (yang Bella smack his head with her fist..) haha.. intan kata coz bella gave him mixed signals.. :)

Dan saya x gemar yang Jake pandai2 je answer the phone di rumah bella, and he said Charlie was at funeral. JACOB la penyebab Edward nak suicide! hahahah :)

Anyway, these are a few reasons why up to today, i'm still one of Edward's fan :) hehe

-He's so good looking..

That's Edward. He's gorgeous, of course.. But don't waste your time. He doesn't date. Apprently none of the girls here are good-looking enough for him

-He's so matured.. (duh, dah kata umurnya seratus tahun lebih..) :)

"How old are you?" -Bella

"Seventeen." - Edward

"How long have you been seventeen?" - Bella

"....A while." - Edward


-He's so quiet, and misterious..

-He's so caring.. protected..

"I... I feel VERY..... protective of you." - Edward (sapa x suka, kan..?) :)

-He can play piano!

Edward didn't tell you he was musical ? -Esme

-He's strong! (ok, Emmet is a lot stronger.. but Edward's not so bad)

When they’d lifted me away from the car, I had seen the deep dent in the tan car’s bumper — a very distinct dent that fit the contours of Edward’s shoulders… as if he had braced himself against the car with enough force to damage the metal frame… Bella

So... Who do u pick..? Edward or Jacob..? :) or maybe the rest of the Cullens..? or maybe Mike..? :)

" never given much thought as to how i would die, but dying in the place of someone i loved, seemed like a good way to go"

post signature

9 comments:

isz_3707 said...

Klau u tya masa bebaru hbs novel tu mmg panjang bjela la jwb but as for me, Jabob is..hmmm..EVERYTHING
haaaaaaaaaaaaaaaahahahhahahhaha.

xleh state point nanti gaduh :P

intan mama ammar said...

betul-betul , tak leh state point : nanti gaduh!!

Tapikan... I tengok Jake sekali je dah tahu dia minat habis kat bella. sama la, bella pun kenal edward setahun jagung gak, terus bercinta. kahhahaha jgn mareah zu. (

MiszMama a.k.a Haslynda said...

ngaper kite tak penah tgk citer ni..best ke? nk tgk gak ar nanti.

Snowwhite Zone said...

i x abis lg bc Twilight series. huhu tp x sabar nak tgu New Moon Nov ni... jom g ramai2

nak pecah record kali ni nak tgk 20 kali...

Zuhaini said...

isz:
haha.. kan..? saya pun sebenarnya dah ingat2 lupa.. haha :)

intan:
hehe.. ala, takkan la sampai nak bergaduh! hihi :) (bukan depa tau pun!) :) anyway, betul, bella kenal edward pun setahun jagung.. :) erm.. tp satu la, si jake ni ada 'rupa' budak baik.. haha :)

miszmama:
oh.. best... dia ada 4 beradik novel dia.. Twilight saga namanya.. Twilight, New Moon, Eclipse dan Breaking Dawn. Yang Twilight depa dah berlakon.. dan di malaysia dah keluar DVD dan VCD. New Moon sedang in the making. Nov ni baru masuk wayang.. :) u harus baca! addicted, seh! :)

Snowwhite:
haha.. uish.. cepat la baca.. leh tau ending dia.. :)
wayang..? erm.. mana nak campak alia..? :( saya download je la kot.. :)

ar.nie said...

Hari tue masa baca n3 nie, kiter xkhatam lagi 'New Moon'. Baru pg td khatam. So, MMG prefer EC laa, since Twilight lagi. ekeke.

Tapiiiii, marah giller dier pegi tinggalkan Bella masa ala2 chapters tue. Apesal laa 'cerdik' sgt? :P

Zuhaini said...

AR.NIE:
hehe.. saya pun suka EC! :)

saya pun tesion time dia tingal kan bella! geram sangat...

kakyong said...

hihihi.. no idea citer apa nih... i dont really On tv... :)

Zuhaini said...

kak yong:
haha.. kak, ini adalah movie based on novel.. dan novel dia ada 4 siri. macam harry potter gitu! so yg 1st film dah ada dah. yang 2nd november ni keluar.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)