Pages

Search This Blog

Mari ke Kota Bahru!

Salam...

(Jumaat, 10.00 malam)

Esok kami akan ke Kota Bahru.. adinda kesayangan (De a.k.a Ely) akan start her semester soon at the Institut Perguruan Kota Bahru, Kelantan!

Dan dia mahu bawa kereta wira hijau itu sekali! :( aduhai.. ~lepas ni kalau kena drive, alamat kena drive wira hitam Mr Hubby yang MANUAL itu la pula.. :( ~ tak best tu! :(

Anyway, saya berkesempatan menggunakan wira hijau De sepanjang minggu ini (kerana mr hubby berkursus dan beliau menaiki motor ke sana)..

dan..

ini Alia di car seatnya! :)

macam-macam aksi!

terkangkang la..

nak bersila la..

macam-macam! :)

**oh ya, esok kami akan ke sana 2 kereta.. dua-dua wira akan bergerak, dan lepas tu tinggal De dan wira hijaunya itu.. dan kami akan pulang ke KL pada Ahad.. :)

Doakan kami selamat pergi dan pulang ya! :)

**untuk hari Ahad punya posting, nanti saya buat scheduled entry.. haha.. :)


post signature

8 comments:

Mummy Dasy said...

ok ah dia nak dok dlm tu.. macam2 pose dia wat

Noy said...

bagusnya elok jer duduk dlm baby seat tu..darwish tak pernah mau pakai bende tu..

Anonymous said...

gaya alia tu mcm gaya dia sudah bosan tu..mesti dia nk ckp "lepas kan alia, ibu"
hmm dia dah tau bukak safety belt tu tak?? aeiry blom berjaya lg..tp safety lock dia dah berjaya dah...

wish u hv a safe n gud trip ;)

MAMASYAZA said...

alia nampak cute dlm baby seat...berapa kg berat alia sekrg...???

Nina said...

damiea pon same kalo duk dlm carseat die gitu jugakla gayanya..sekarang da tak pakai dahhh..biar ajer die duk kat seat..kadang2 jatuh gak die

Nurhayati said...

macam2 gaya Alia ni.. comel je hihih
kalau kita wat gaya tu, lagi 'comel' hahahah

kakyong said...

Anis kalo letak dia kat car seat memang tak reti dok diam.. berontak nak buka belt jer... kalo boleh dia nak diri jer, sbb kalo dok car seat tak leh nampak apa yg kat luor..

Zuhaini said...

Mummy Dasy:
hehe.. kejap je tu.. lepas tu dia mula la mengaruk! haha..

Noy:
hehe.. short distance je yang dia ok.. haha :)

honeylanz:
hehe.. memang pun! dia kadang2 cuba take out tangan dia dari belt tu.. yang of course, tak berjaya.. haha :)

MAMASYAZA:
haha.. dia kata tq! :)
tak silap dalam 10 kg kot..

Nina:
haha.. oh ye ke..? alia biasanya saya pangku.. kalau x pangku, tergolek-golek dia kat seat.. haha.. :)

Nurhayati:
haha.. alia mmg gitu.. ada je idea dia!

kak yong:
oh, ye ke..? dia nak tgk luar..? hihi.. alia tension sebab x boleh bergerak2 dan pegang macam2.. tu yg dia memberontak.. haha..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)