Pages

Search This Blog

"Master Yoda Alia..?"

Salam...

Semalam saya berbuka puasa dengan Satay Samuri.. (beli pun pasal ingat kot Kak Nini nak datang.. but eventually lepas magrib, saya terima call, turned out that she's on her way to the hospital.. dia keguguran.. oh.. sadisnya.. :( rasanya x banyak bulan.. macam 2 atau 3 bulan, coz masa last weekend ke Pangkor, perutnya tak nampak sangat..)

Selain satay, kami makan ini! :)

LEPAT PISANG INSTANT!

(tu dia.. apa saja yang tak instant sekarang ni..? ) :) mak beli di Seremban..

ok, enough about food!

Saya nak tanya sikit ni.. tapi ini bukan kuiz ya! (coz malas nak pos hadiah.. kuiz yang haritu tu saya nak pos hari isnin ni.. tak pa, ya!)

Tada!

*Alia kalau jumpa saya punya pass card, memang dia akan pakai gitu... :)

*cuba teka dia pegang apa...? Rotan ke..? apa tu...? :) hihi...

*sekali imbas macam Master Yoda of Star Wars, kan..? kecik tapi garang! haha :)

post signature

16 comments:

::Umi Sufira:: said...

Ada eh lepat pisang instant? macam sedap je..hihi..comelnya alia..berapa berat dia tu Zu?

Zuhaini said...

umi sufira:
oh.. sedap!
alia last time kami timbang 10 kilo.. awat..? :)

sitisifir10 said...

Saya teka itu pemegang belon...

DYLA said...

huhuhu, garang la alia.

ada juga lepat instant ye

Anonymous said...

1st time dgr lepat pisang instant. tp nampak mcm sesedap yg biasa aja..apa beza nye ye

selain pass card alia suka main kunci x?

aCu said...

sy teka dia sdg memegang sesuatu objek.

Zuhaini said...

siti sifir:
hehe.. betul! terernya.. :)

DYLA:
haha.. dia mmg garang! kakak sulung, kan..? haha..
ada! kelakar, kan..?

honeylanz:
haha.. rasa dia sama je.. cuma dia instant.. hihi
suka.. apa tak sukanya! haha :)
semua benda dia suka capai! :)

acu:
cheh.. haha apa punya jawapan da.. :)

Nurhayati said...

lepat pisang pun dah instant??!! mmg hebat betulskang ni.semua menda nak wat segera je.. dan menyenangkan kita tak yah lama2 kat dapur hahah dasar diriku pemalas.

Nanak said...

wah, my fav. food di situ..di sabah rasantya belum nampak lg yg instant or..aku yg ketinggalan..

Zuhaini said...

nurhayati:
haha.. sama la macam saya.. malas masak.. haha :)

Nanak:
haha.. tak tau la.. mungkin ada kot.. :) suka lepat pisang ya..? sama la macam saya! :)

saudah said...

hi zu, nak tanya..pasar malam paya jaras tu kat mana ek? kat tempat hari sabtunya eh?

Zuhaini said...

saudah:
pasar malam paya jaras tu, kalau hari sabtu petang ada pasar malam juga kan..? :) selain sabtu, selasa dan khamis! :)

zailamohamad said...

garang macam saper tu???;-)

Zuhaini said...

zaila:
macam ayah dia la! haha.. :)

salzahari said...

ooh..Zu..awak duduk di mana? Sg Bulohkah..dekatnya rasa bila awak sebut psr mlm paya Jaras tu

Zuhaini said...

salzahari:
oh.. sekarang ni duduk di rumah mak (keramat), tapi rumah kami di Saujana Utama :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)