Pages

Search This Blog

oh Huggies!

Salam....

Well, kami adalah pengguna setia Huggies.. (tapi yang murah itu, Huggies Dry..) haha.. tak silap, ada yang mahal sikit, Huggies Pants etc..

When we first bought Huggies, the packaging was like this..


until recently.. it has changed! to this:
(ada nampak perbezaan tak..? haha.. kalau x perasan, just take a look at the model. sonang!)

however, ada satu je yang really bugging me..

the quantity!

sudah berkurang ma!

See:


(at first saya ingat, this was the 'expensive' one.. cari punya cari.. mmg x da! this was it!)

Harga lebih kurang sama.. (saya beli di Giant di Perak last weekend, RM44.00++) harga di KL belum survey..

erm.. susah la begini.. makin mahal gamaknya pampers ALia ni.. (ni yang rasa macam nak try sama ada :

-pampers yang lagi murah.. macam Drypers ke.. Pet Pet ke.. hihi :)

atau

-try CD. senang. tapi cost nya agak mahal la pula.. :(

**kalau la boleh jumpa representative Huggies, nak je tanya : "Awat hangpa penaik harga, no..?"

sekian, tq..


post signature

28 comments:

ainie aziz said...

pet pet harga murah sikit. RM 33-35 camtu. tp utk saiz L cuma ada 56 pcs je. so, bila calculate balik, lebih kurang sama je la kan dgn huggies. tp huggies much better kot, sbb kemas jek.

Anonymous said...

zu, jgn beli kt giant. mahal. has mmg guna huggies. tp yg pek merah. new packing L68 -RM36.95 kedai runcit sri rampai la. Kalu zu perasan Huggies Biru ni nipis skit compare to yg merah. beza harga x byk. sbb tu has ambik yg merah. Huggies best sbb magic tape nye ;)

Tirana said...

Anak-anak kak tirana masa kecik2 dulu semua guna huggies..tak guna jenama lain so memang tak boleh buat comparison. Anak2 selesa dengan huggies sbb tu la kak tirana malas nak tukar2 ke jenama lain.

precious innocent said...

lor, huggies dah tukar packaging baru ke? kite x perasan, sbb still dok ada stok lg... tp aisey, awat quantity dia kurang ek? hampagas tul lah!!!

jgn beli kat giant, mahal.. kite samada beli kat mymydin (rm35.90), or fresco rembau (rm35.90).. hehe...

nak start cd pun ok gak, mcm kite ada 1 baru, tp leh gak la nampak beza... beli 1 je dulu.. huhu

-mama emma-

::Umi Sufira:: said...

Mahal eh Huggies kat area KL? saya beli kat sini dalam around RM37, 38..tapi nak kena pandai pilih kedai..:P

jua said...

zu, kalo u nak borong g Giant KD sbb harga tgh murah..
i baru beli semalam RM32. I kalo tengok harga atas RM33 memang tak amik. So semalam mmg i rembat lebih.

Nurhayati said...

skarang ni barang semua naik harga.. huhuhuhu

Zety Zin said...

saya pulak dah serik nak beli huggies time murah. selalunya dalam packaging tu banyak yang reject punya dari yang elok. material dia macam bergumpal-gumpal dan keras. anak jantan saya kulit sensitif beno. kalau yang rejected tu sure dia komplen 'bird... akit...'

now pakai fitti basic untuk siang dan fitti 360 untuk malam. fitti basic M84 dalam RM32. sesuai untuk anak saya yang kulitnya sensitif bebeno tu.

UmmiKhayra said...

Mahalnya Rm44.. Saya selalu kalau beli huggies mesti cari yang tengah sale. Around 32 - 36++ Hehhehe tu untuk letak kat nurseri. Kalau kat rumah saya guna pureen premium tu. Kalau pureen merah tu pun saya berkenan tapi pelekat dia tak macam huggies or premium. Kalau terkena minyak mesti dah tak lekat.. :( Kalau ada less, memang borong untuk stok la.. :D

Nina said...

damiea lu pakai huggies gak..then tukar drypers..huggies kes boikot tu yang tak pakai..tapi drypers kat ktn baru RM36..huggies pon area price tu gak

MiszMama a.k.a Haslynda said...

zuhaini, tak tau pun qtty huggies berkurangan..harga kat shah alam paling murah RM32.99 dekat speedmart99. Tau ke? Tapi kite suke pakai huggies, pelekat dia bagus..sama macam mamypokonye pelekat.

salzahari said...

CD mmg investment awal agak mahal sama spt pam susu tp berbaloi...

CD kena rajin tukar, kulit anak pun terjaga...

dulu awal saya beli CD=3 je..Harga 3 tu sama dgn 3 pek drypers M84 utk pakai 3 bln pdhal CD leh pakai 3 je siang..

selang seli selama 3 bln, akhirnya bln ke4 saya dah tak beli dyrpers besar dah...dah save RM15 sebulan. pakai drypers utk mlm @ berjln je (1-2keping) .

ar.nie said...

Try laa beli CD sekeping 2, selain testing, boleh juga buat invest utk future adek Alia nanti. Ekeke.

BTW, anak teruna saya guna Drypers (at night). Tue pon yg large packnya harga turun naik kat Giant tue. Kejap rm37, kejap rm42. Even rm5 pon, byk tue beb. Tak tetap iman langsung depa nie. ekeke.

Mama Adib said...

my adib memang dr kocik hingga besar pakai huggies

sekarang dah xxl lagi seksa nak cari, sik baik pakai mlm jer hu hu hu

Kat Kl kena rajin mencari akan dapat @37-39 hinggit

last week kat mydin 39 hinggit
saya biasa jumpa,mesti beli banyak2 buat stock hu hu
untuk lil one plan nak cding jer... harap2 berjaya laa cdingkan bb

IdzaRis79 said...

erm..fitti basic rm28.90 dan drypers around Rm33 kat tesco..

Zuhaini said...

ainie:
oh.. lebih kurang sama je ye..? hmm.. gitu rupanya.. tq!

honeylanz:
haha.. giant mahal ye..? er.. tidak kutahu.. oh.. yang merah tu saya ingat mahal.. tu yg ambil yg biru.. hihi :) ok, tq!

Tirana:
oh.. ya ka..? alia dulu pernah pakai Drypers, tapi time dia baby la. dah besar panjang ni, bertukar kpd huggies..

Mama Emma:
haha.. hampagas kan..? hihi..
Cd..? err.. x mampu la. kena beli pelan2 kot..
alangkah best nya kalau Mydin dekat dgn rumah kami.. hihi :)

Umi Sufira:
37 atau 38 tu kira bagus la! kat sini 44, atau 47.. :(

Jua:
wah.. murah giler! (tapi KD tu macam jauh je bunyik.. hihi) :) tq!

Nurhayati:
betul la.. :(

Zety:
oh, ye ke..? hmm.. gitu ye.
Fitti! oh, tak pernah try la.. boleh cuba ni.. :)

Ummi Khayra:
oh, 32 - 36 tu kira murah la! :) best nya dapat borong banyak2 sekaligus! :)
Pureen..? itu pun saya x pernah try lagi.. boleh cuba gini... :) tq.

Nina:
oh.. boikot ye..? hihi,.. oh, murahnya di Kuantan! :) jeles saya..

Miszmama:
oh.. shah alam..? hmm.. jauhnya.. tapi mmg murah la kalau dapat harga tu! :)

Salzahari:
ye.. CD mmg jimat, kan..? tapi nak beli tu kena pelan-pelan la.. haha.. kami bukannya berada.. hihi :)

ar.nie:
haha.. memang x kuat iman Giant tu!
erm.. Cd..? insya allah, but bukan dengan kadar segera la, coz x dak pulus!

Mama Adib:
haha.. oh, Adib pakai xxl ye..? good luck ya on his cd! :) kalau berjaya, save sungguh tu!

Idza:
wah.. tq.. saya jarang ke tesco.. haha.. :) (murah juga ya di tesco..) :)

MAMASYAZA said...

anak akak amat selesa ngan pet pet...tak penah bertukar pd jenama lain.

Lady Qay said...

salam//i pun guna huggies..dah try mcm2 but huggies gak yg bes..kat Kb nih huggies dlm 34 boleh dpt utk L size tuh...pling mhl 37..heheh

Zuhaini said...

MAMASYAZA:
oh.. pengguna setia tu! :)

Lady Qay:
oh.. Huggies paling sesuai ye..? mak ai.. murahnya!!! :) nak duduk kb la mcm ni.. hihi :)

precious innocent said...

cop2, hazlynda kata speedmart 99 shah alam huggies murah ek? kat area mana nie? harus dterjah..

wei zu, kan ahad nie nak turun shah alam, leh la borong huggies... lalala

-mama emma-

Zuhaini said...

haha.. kena tanya dia tu.. :)

hihi :) insya allah..

Yan said...

Qis tak sesuai pakai huggies... bukan pasal rashes ke ape.. tp pasal mudah bocor.. Qis kuat kencing.. hehehe...

tp bebaru ni.. ade member jugak huggies pant RM20.. size L:36 kpg.. katanya kt luar Rm30.. tak taula tipu ke hape.. tlg member.. so beli jekla..

Zuhaini said...

Yan:
oh..? bocor ye..? hmm.. alia x pernah pula bocor..
pants..? oh, rasanya yang itu mahal sikit, kan..? murah la kalau dapat harga tu! :)

Zety Zin said...

menjawab soalan mama emma:

99speedmart tu kat seksyen 7 baru. dekat area bintang.

precious innocent said...

zety zin: waaaa... ye ke? alamak.. jauh ke sana la pulak... rumah i kat k.kemuning pun ada speedmart nie.. nnt nak usha harga, kot2 sama.. hehe...

tq ya.. (sorry zu, tompang kejap.. )

-mama emma-

danial said...

mak ngah , jangan beli pureen
senang bocor
danial suka melecet kat tepi paha dia

heheh
beli CD sebab tak tahan tengok harga pampers yang melambung lambung
makin lama makin naik, bukan makin murah
sekarang ni kalau perlu dispo, kami pakai heybabyplus
20 plus

zailamohamad said...

Kami dulu pon pengguna setia huggies tapi xtauler, sejak dua menjak ni kami perasan yg kualiti diorang macam dah xamik kira..rega mahal tu satu hal..so skrg ni anak2 Zaila pakai drypers jer..Alia pon dah besar kan, so Zaila rasa better carik alternatif lain yang lebih menjimatkan;)

Anonymous said...

Salam semua...
Saya ada menjual diaper gred A dan B dgn harga yg murah

Gred A
-pureen dry 5
- dryfirst mydin
-maman babyku

Gred B
-lampin2 import dr negara Korea, Australia dan Germany

Jika berminat hantar emel fnrshoppez@yahoo.com utk quotation harga

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)