Pages

Search This Blog

Oh Kebab!

Salam...

Masih ingatkah anda pada Entry Makanan saya yang lalu..?

well, angin itu sudah mari!

and i keep thinking on food! aduhai..

Mommy Dania telah share resipi Kebab beliau...

Seriously, saya sungguh rindukan kebab yang selalu kami beli di Pasar Malam Paya Jaras (setiap hari Selasa dan Khamis)...

pic by google

Sangat sedap.. dan banyak sayur (err.. saya x favor sangat sayur ni, tp dia potong halus2.. so i don't really mind it! haha ) :) kesimpulannya banyak isi la! siap ada mayonis lagi! :)

dan ia sangat la mahal.. well, sebiji RM2.50.. kalau saya dan Mr Hubby, dah RM5.00. tu belum masuk Nasi Ayam yang akan menjadi dinner kami.. haha :)

well, kesimpulannya i misses Pakcik tu punya kebab..

alangkah sedapnya..... :)

post signature

14 comments:

Nurhayati said...

wat terliur je tgk kebab di petang harini.. nampak gaya mmg kena pegi cari pas keje.. aduhai camne nak diet camni..tgk blog semua letak makanan je..hihihi

Zuhaini said...

Nurhayati:
oh.. menggiurkan kan..? saya yang puasa ni pun tergoda! :)
*kena cari tu! lepas tu pas kat saya sebiji, boleh..? :)

suealeen said...

akak suka makan kebab melawati.. buat sendiri la zu.. mudah yo!

akak tag zu.. kalo dah kena sila abaikan.. :D

MommyDania said...

xpe..nt blk blh buat sendiri ;)

mak farhah said...

pwh rindunya nak mkn kebab......sini kebab di alain skit cara persembahannya...

daging cincang y di salut balut padat pd kayu skewers dan dihidang dgn salad....juga roti ala2 mcm capati...

kalau kebab di panggil shwarma,,,tp lain sungguh rasanya dr malaysia.....

Anonymous said...

hehhee..n3 yg ni has x tergugat. sbb bkn penggemar kebab ;)
tp dah tgk pic tu terasa nk mencuba. apa rs kebab ni!!!

kambenggurun said...

kakni patut try kebab UKM..mahal sikit la Rm3.00, tp mmg kenyang gile~

danial said...

bawak la blik sikit kambeng , cerita saja apa kelas....:D

intan mama ammar said...

kebab pasar malam PJ tu weols pun suka. depa conquer pasar malam kat sini. isnin kat BBSB! tapi beli seminggu sekali je.

Ayu said...

sudah lama tidak makan kebab

MiszMama a.k.a Haslynda said...

bestnye kyros kebab...cerita bab makanan ni memang melemahkanku saje.hikhikhik

Zuhaini said...

suealeen:
Kebab MElawati..? kat mana tu ya.? boleh dicari ni! :)
tag..? sat lagi no.. tq.. :)

Mommy Dania:
haha.. boleh.. tapi daku malas la.. haha.. nak benda siap je.. :)

Mak Farhah:
oh.. gitu.. rasa lain ya..? biasa la.. mereka buat ikut rasa tekak mereka.. haha :)

honeylanz:
haha.. hang kena try la has! kalau kat KL ni, kebab yg saya rasa sedap ialah yg kat jalan TAR (hari sabtu..) sedap.. :)

kambeng:
gi rembat sebijik. org nak rasa.. :)

danial:
tu lah.. dah suruh beli seketul.. nanti kita rasa sama-sama, ya! :)

Intan:
hang pi ke kat PJ tu..? jauh tu!
BBSB rasa tau, tapi saya da x ingat sangat kat mana pasarnya.. haha :)

Ayu:
jom, pekena! :)

miszmama:
Kyros ya..? haha.. x pernah ras la pulak.. haha :)

♥Hernee Nazir♥ said...

awk ni wat sy terliur je la..hehe

madihah said...

akak patut cuba kebab jln TAR..the best kebab in town...kebab berhadapan coliseum..dan kamday..dkat bus stop tu...dah 23 thun, still stand strong..ramai org yg dah cuba..try la k.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)