Pages

Search This Blog

on Anugerah and Lebam

Salam....

ini gambar saya semalam.. :) (me on the right. my colleague on the left)



pardon my big nose.. haha.. x dak sapa nak snap, so kita pun snap la sendiri..

oh, baju..? x la bling-bling pun! i was wearing baju pink yang saya masih muat tu! :)

**sebenarnya it was a short notice, tu yang tidak sempat nak shopping for anugerah punya outfit.. haha.. :)

BUT... it wasn't a smooth journey (from our office to PICC, that is)

The bus broke down.. nasib baik ada 2 bas.. so berangkut juga la..

(PSN staffs sedang try repair the bus..)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Now, cerita Alia..

Semalam as i was driving home, mr hubby called, he told me that Alia had an accident at the Babysitter's house.. aduhai..

Apparently she was running and stumbled her feet and knocked her forehead at the bottom of the stairs.. (tak perasan pula rumah tu ada stairs..)

Makcik babysitter was so sorry but i didn't mind (at all) because i know these things happen.. haha.. and alia memang pernah lari dan jatuh di rumah kami pun! :)

Anyway, speedy recovery ya, nak! :)

post signature

18 comments:

Nanak said...

kesian kat Alia..get well soon ok.

Anonymous said...

tahniah lg sekali on anugerah ;)
cian alia..perasan x ada iklan cream utk lebam tu..mungkin blh cuba..tp area kelopak mata x sesuai kut

::Umi Sufira:: said...

bestnya dapat anugerah...:) kesiannya alia...sakit nampaknya tuh

Nurhayati said...

anugerah??!! dapat award yer..

ala ciannye Alia.. takpe tanda budak active dan bijak.. biasa la sikit2 lebam.. leh geng ngan Zara, kepala lutut habis calar balar..lari sana sini luka.. huhu tapi tak plak susut ketul2 nye.. :(

MAMASYAZA said...

bab jatuh cam tu...samalah cam si kecik akak pun...suka sgt berlari kesana kemari...jatuh le dibuatnye

MommyDania said...

alahai..dh purple dahi dia. kalau baru kena terus tuam xde la purple sgt. cpt baik k gal!

suealeen said...

congrats on the award.

alahai Alia. Adam pernah jatuh teruk dari ni. seram nengok dia sampai kita orang bawak gi x-ray. entrynya cuba baca kat sini dan sini. tu pun sempat ibu dia ni bawak dia pi jalan. biokan je orang nak pandang berapa kali sekali pun.

Puteri Mona said...

baru i tau u keje PSN :). Patut mcm penah nampak hehe. i kat MOSTI, what a small world

jua said...

zu, alia pakai car seta mothercare ke?

Zuhaini said...

nanak:
tq.. haha..

honeylanz:
ah.. perasan gak.. nanti kucari.. haha :)

umi sufira:
sakit sikit la..nanges2 sikit je..

Nurhayati:
iye ke zara gitu..? nampak macam sweet dan ladylike je.. haha..

MAMASYAZA:
ha.. tu lah.. sabo je lah.. :(

mommy dania:
ye ke..? tak tau la makcik tu bubuh apa.. :(

suealeen:
dah tgk dah.. mak ai.. lebam sungguh tu! haha.. takut tengok!

puteri mona:
haha.. ye ke..? jumpa ke semalam..? lain kali kalau jumpa, tegur la... :)

jua:
ye. awat..? hang nak beli ke..? (kami x mo jual!) haha :)

Puteri Mona said...

i tak pi pun PICC sbb tak dapat award haha. Tapi i penah nampak u somewhere, maybe lam meeting or workshop. Tape pasnih i tego keh :)

Zuhaini said...

puteri mona:
oh.. somewhere ya..? hihi.. tp i jarang ke putrajaya sebenarnya.. :) kadang2 je, itupun kalau ada meeting.. :) ok.. tq..

Intan @ mama ammar said...

mmg budak kecil selalu jatuh. Wafiy selalu sgt jatuh kat rumah sendiri. tu yg membuatkan sakit je dada mak dia ni. Dia suka main atas meja jepun, nak diangkat mengamuk. Sekali leka sangat main, terjatuh head first. ntah papa ntah. grrrr.

lebamnya kat dahi tu lebih kurang alia jugak la..

Mummy Dasy said...

award.. tahniah..
kesian Alia mmg ketara lebam dia tu semoga cepat sembuh

Zuhaini said...

intan:
iye..? aduhai.. lasak juga wafiy ni.. :( sama la macam alia.. haha.. pantang lepa sikit!

mummy dasy:
tq.. insya allah.. :)

Siti Fatimah said...

Congratz on ur achivement :D
alia nie strong girl lah sakit2 tuh pon stil cool je kalau sofia nak nagis melalak ... get well soon dear :)

zailamohamad said...

Malam ni baru dapat rileks baca blog kawan2..alaaa..siannyer Alia..dah ok ker belom??

sya said...

strong girl...

kalau darwisy pulak, bukan sebab jatuh, tapi diri sendiri yang hantukkan kepala ke lantai... huhu

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)