Pages

Search This Blog

Pencarian tudung yang sesuai

Salam..

(ini hanya planning ya, kalau ada duit.. kalau tak ada, then ini hanya impian yang tidak menjadi kenyataan..) :(

anyway, mr hubby dan saya telah bersetuju untuk :

ke ofis menaiki motor..

(dulu di Sg buloh pun memang kami ke ofis dengan motor, tapi sebentar saja, then ada musim hujan la, etc, so kami naik kereta semula...)

but now kena naik motor semula..

kerana :

kami dengan ini telah berjanji akan membelikan sarapan, makan tengah hari dan makan malam buat mak dan bapak di rumah.. :)

so perjalanan ofis ke rumah (pergi balik) menggunakan DUKE ber'harga' RM4.00.. so kalau kami nak balik rumah time lunch hour, kalau naik kereta, payah sikit la, tol lagi.. minyak lagi..

tu yang kami bercadang hendak naik motor je! :)

alia akan kami hantar ke rumah babysitter menaiki kereta. (then ke rumah, baru naik motor ke ofis..)

so, seperti yang kita sedia maklum, saya buat masa ini memakai tudung bawal saja..


but with my previous experience, memakai helmet sememangnya akan merosakkan tudung kita! aduhai..

so saya rasa macam nak cari tudung yang macam ini..

source pic: http://busanamuslimah.wordpress.com

(dia ala-ala ariani/munawwarah, yang ada 'awning' di bahagian front, tapi awning itu dari material span!)

ada tak ya...? saya jarang survey tudung... kawan-kawan pernah jumpa tak tudung sebegitu..? :) di mana ya nak dapatkannya..?

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)