Pages

Search This Blog

Pencarian tudung yang sesuai

Salam..

(ini hanya planning ya, kalau ada duit.. kalau tak ada, then ini hanya impian yang tidak menjadi kenyataan..) :(

anyway, mr hubby dan saya telah bersetuju untuk :

ke ofis menaiki motor..

(dulu di Sg buloh pun memang kami ke ofis dengan motor, tapi sebentar saja, then ada musim hujan la, etc, so kami naik kereta semula...)

but now kena naik motor semula..

kerana :

kami dengan ini telah berjanji akan membelikan sarapan, makan tengah hari dan makan malam buat mak dan bapak di rumah.. :)

so perjalanan ofis ke rumah (pergi balik) menggunakan DUKE ber'harga' RM4.00.. so kalau kami nak balik rumah time lunch hour, kalau naik kereta, payah sikit la, tol lagi.. minyak lagi..

tu yang kami bercadang hendak naik motor je! :)

alia akan kami hantar ke rumah babysitter menaiki kereta. (then ke rumah, baru naik motor ke ofis..)

so, seperti yang kita sedia maklum, saya buat masa ini memakai tudung bawal saja..


but with my previous experience, memakai helmet sememangnya akan merosakkan tudung kita! aduhai..

so saya rasa macam nak cari tudung yang macam ini..

source pic: http://busanamuslimah.wordpress.com

(dia ala-ala ariani/munawwarah, yang ada 'awning' di bahagian front, tapi awning itu dari material span!)

ada tak ya...? saya jarang survey tudung... kawan-kawan pernah jumpa tak tudung sebegitu..? :) di mana ya nak dapatkannya..?

post signature

16 comments:

Siti @ nurie said...

"awning"?...hik hik..terbyg lak awning umah tu...hmm...rasanye mcm dah byk tmpt yg jual tudung ni..tapi, mmglah, tudung senang nak di uruskan..yg penitng,jgn masuk dlm mesin basuh tau time cuci...patah nanti "awning"nyer...

sitisifir10 said...

Hii...kang nak jimat yang lain jadi tak jimat sesuatu yang lain pulak.. kawan akak dia selalu ada satu selendang khas yang dia pakai luar tudung untuk pakai helmet. Kalau tudung herot petot tu nnt boleh betulkan semula bila sampai opis

Mummy Dasy said...

Rasa klu awning tu camtu lagi susah nak pakai helmet kot lg senang klu tudung bawal tu nak di adjust semula kot..just my opinion

kaezrin said...

jalan tar confirm byk tudung nih..seriouys..mmg byk

Intan @ mama ammar said...

I ada beli tudung mcm ni last months. Tapi satu je, mostly bercorak/berbunag yg plain pun ada mungkin saya tak perasan. But yes, kat Jln TAR berlambak.

I love mine yg berbunga tu, satu RM5 saja.Quality pun memuaskan.

Zuhaini said...

siti:
hehe.. saya kalau tudung2 yang ada terjulur keluar tu mmg panggil awning.. haha :)

siti sifir 10:
oh.. selendang..? hihi.. menarik tu.. :) tapi ingat nak pakai dari rumah tudungnya.. malas kalau da sampai ofis, nak pakai tudung lain pula.. aduhai..

Mummy Dasy:
erm.. mungkin juga.. that's why saya cari yang awning dia span.. kalau macam ariani / munaw tu, sure patah..

kaezrin:
ye ke..? wah.. menarik ni! harus pergi..

Intan:
oh.. ye..? ok la gitu, nanti ku pujuk mr hubby untuk ke sana.. :) tq..
**rm 5 murah tu! daku suka! :)

Ms Lola said...

Oh tudung cam tu (awning span) melambak lah Zuhaini. Td saya pegi pasar pun nmpk org jual. BNYK ok.. mengelip2 lagi

zailamohamad said...

nak senang, beli kat sini : www.marikelih.blogspot.com hihihihihi..promote sat, zaila ader jual tudung ala2 owning yang orang panggil tudung hawa, ID & sarimah..harga pon murah banding ngan tudung bawal tu;)

Abrahyn said...

yelah...byk melambak tudung cam tuh...kalu rajin p pasar car boot sale kt stadium shah alam tuh...murah dn byk pilihan...my mom beli RM10 hengget jek tapi berkilau2 beb!!

LeeN said...

erm.. yg awning span tu kan zu, lagi tebal rasenye... huhu. leh ke nak masuk helmet? from my experience la kan, coz b4 this leen pnah gak ulang alik g opis nak moto, tudung bawal lagi senang. kelepet kan area muka kita tu kebelakang. so dia bulat je ikut muka. sampai opis, kedepankan je balik semua. takde herot berot pun. siyesss... hehe.

Yan said...

a'ahla kan... pakai helmet mmg selalu merosakkan tudung..
baik2 bergosok.. bile pakai helmet adela nanti bergaris bekas terkelepet takpun kotoran degil sebab dalam helmet kotor

Nurhayati said...

wah mesti kalau dapt tudung camtu, beli sampai 10-20 helai..

Noy said...

noy kalau pakai tudung ekin tu,mcm tak confident..bulat semacam jer muka tu..hehehe...

Anonymous said...

zu, sblm beli try dulu tau. tgk sesuai x dgn bentuk muka zu. lg satu syg nye nk pakai tudung ariani if disarung dgn helemt..utk permulaan.. better beli yg murah dulu..tarut rosak scallop nye... happy hunting

p/s: dah cari CR baru ?

Zuhaini said...

Ms Lola:
oh.. banyak ye..? hihi.. saya x perasan! oh, nanti saya check it out! :)

zaila:
ok, nanti saya check ya...

Abrahyn:
oh.. ya ka..? saya x perasan.. menarik tu..

LeeN:
oh, ya ka..? saya ingat span yang bagus, coz kalau dia duk dalam helmet tu, x keronyok.. hehe.. anyway, tq! nanti saya buat beta testing ya!

Yan:
ye.. memang selalu keronyok..
oh, kita pakai helmet kita, baru beli! takkan la dah kotor pula.. hihi :)

Nurhayati:
betul la.. sure leh borong tu! haha..

Noy:
muka bulat ye...? hihi... tak comel kah..? :)

honeylanz:
wah.. tq atas nasihat tu.. betul juga tu.. karang dah borong, x sesuai.. ruginya... :(

kakyong said...

RM5 murah tu.. kena pesan kat adik tolong belikan nih...

heheh,nyebuk jer, tak mbantu dlm mberi pendapat pun...

kakyong penah gak g kerja naik moto. tp kakyong ni jenis yg tak @ kureng sket amik kesah tudung kelepet ke tak.. janji yg depan muka tu okay.. masa pakai tu masuk le helmet dr atas.. then pakai helmey yg ade wisor..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)