Pages

Search This Blog

Rambut sudah pendek!

Salam..

oh penatnya hari ini.. baru balik dari seremban (ambil air ubat untuk my dad), sat lagi mungkin akan terpaksa membuat kunjungan sosial ke rumah kawan di Paya Jaras, open house katanya. Lepas tu mungkin jenguk rumah terbiar kami di Saujana Utama.

anyway, rambut alia sudah panjang..sampai masuk mata!

so, khidmat barber Atuk diperlukan!

Tada..

ok la, sikit je trim nya.. atuk takut ayah alia marah, pendek sangat! hehe..

**by the way, kami adik beradik semua nya dari kecik memang mak kami yang potongkan rambut.. x main la barber2 di luar sana tu! haha..


post signature

10 comments:

Anonymous said...

alia nangis x time trim rambut? ery meraung2

Tirana said...

amboi tomeinya alia...rambut pendek pun comel..rambut panjang pun comel..

MAMASYAZA said...

amboi cutenye alia...nampak kemas

Nanak said...

wah, sangat jimat ya..:)

kakyong said...

kakyong adik beradik pun memang tak pernah potong rambut kat kedai.. masa kecik2 lah..

la ni anak2 pun kami adjust potong sendiri.. kakyong plak sejak kahwin memang en ayah yg ptgkan rambut...

sblm kahwin, kwn2 yg tolong potongkan.. ;)

Nina said...

heheh..potong sendiri puas hati sikit..potong tak lawa pon tak kesah sgt...haahhaah

Zuhaini said...

honeylanz:
tak.. pasal dia takut dengan atuk dia.. so atuk dia kata Diam! so dia pun duduk diam2.. haha :)

Tirana:
ah.. tq.. trim depan je.. belakang ayah dia x bagi usik.. haha.. nak buat tocang kot..

MAMASYAZA:
tq.. sorry ya, gambar x clear.. dia gerak2.. :)

NANAK:
iya dong! sungguh! hihi.. :)

Kak Yong:
oh.. gitu.. saya sampai sekarang mak saya yang potongkan.. hihi :)

Nina:
a ah kan.. puas hati! ala, lagipun kalau x lawa pun sapa yang nak tengok, kan..? mr hubby je.. hihi :)

NadiahKhair said...

ha'ah. xmeraung plak die eh?
iman punye la seksa nyawa nak trim rambut die. takut sgt tergunting tinger die.padahal mana penah kene lagi. :P

Mummy Dasy said...

sama kes ngan Daneen sekali bawak gi saloon nangis smpi la ni x g lagi skang ni Mummynye lak yg jadi barber dia senget pun terima seadanya

Zuhaini said...

Nadiah Khair:
hihi.. alia ok.. pasal mak saya garang kot! haha :)
iman x selesa kot.. :)

Mummy Dasy:
haha.. senget pun senget la! haha :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)