Pages

Search This Blog

Tudung di rumah

Salam....

Dah lama nak buat post ni.. but tertangguh-tangguh..

recently (well, weekend yang lalu) i told you that we went to the in-laws, right..?

So, saya teringat pada pesan ustaz saya..

"walaupun sesama ipar duai.. ia adalah aurat! dan wajib ditutup! "

hehe... so memandangkan Mr Hubby banyak sangat adik beradik lelaki.. terpaksa la daku memakai tudung ketika di rumah ibu mertuaku..

Before this pakai tudung bawal saja..

But it was so rimas, dan leceh.. dan messy... arr!!

Alhamdulillah, last year my mom and my dad went to Jakarta (it was last year, ya.. before my dad went for his operation), and she bought us, the adik beradik of 4 girls, one tudung for each of us! :)

Tada!

Mine is purple!

Alia pakai nampak besar bangat.. tapi kalau ibu dia pakai, just nice je..

Labuh dia pun just nice.. tutup bahagian dada.

dan ia selesa.. dan tidak panas! :) sesuai untuk dipakai untuk mengerjakan kerja2 rumah..

dan yang saya paling suka is that...

belakangnya ada...

bunga! :)

ok, itu sahajalah yang saya nak share with you guys.. :)

Jangan tanya kalau di KL, nak cari di mana..? saya pun tidak tahu.. haha :)

**kalau tiba-tiba tetamu datang di rumah ini pun, ini lah tudung yang saya rembat! haha :)

~~my mom sudah selamat operation.. sekarang sedang recuperating.. hopefully as early as tomorrow boleh keluar ward.. :)

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)