Pages

Search This Blog

Tudung di rumah

Salam....

Dah lama nak buat post ni.. but tertangguh-tangguh..

recently (well, weekend yang lalu) i told you that we went to the in-laws, right..?

So, saya teringat pada pesan ustaz saya..

"walaupun sesama ipar duai.. ia adalah aurat! dan wajib ditutup! "

hehe... so memandangkan Mr Hubby banyak sangat adik beradik lelaki.. terpaksa la daku memakai tudung ketika di rumah ibu mertuaku..

Before this pakai tudung bawal saja..

But it was so rimas, dan leceh.. dan messy... arr!!

Alhamdulillah, last year my mom and my dad went to Jakarta (it was last year, ya.. before my dad went for his operation), and she bought us, the adik beradik of 4 girls, one tudung for each of us! :)

Tada!

Mine is purple!

Alia pakai nampak besar bangat.. tapi kalau ibu dia pakai, just nice je..

Labuh dia pun just nice.. tutup bahagian dada.

dan ia selesa.. dan tidak panas! :) sesuai untuk dipakai untuk mengerjakan kerja2 rumah..

dan yang saya paling suka is that...

belakangnya ada...

bunga! :)

ok, itu sahajalah yang saya nak share with you guys.. :)

Jangan tanya kalau di KL, nak cari di mana..? saya pun tidak tahu.. haha :)

**kalau tiba-tiba tetamu datang di rumah ini pun, ini lah tudung yang saya rembat! haha :)

~~my mom sudah selamat operation.. sekarang sedang recuperating.. hopefully as early as tomorrow boleh keluar ward.. :)

post signature

20 comments:

Yan said...

hahah serius ke tudung tu ade bunga tu??? humang aihh besaunye.. hehe

Nanak said...

wah..ada bunga lagi..

zailamohamad said...

besarnyer bunga kat belakang tu..btw, smoga emak Zu cepat sembuh ya;)

Dayah said...

Zu
apa nama pulak pesen tudung ni..kot la jenis ni pun ade nama cam tudung ekin ke Ariani ke Permaisuri ke..hihih

comei la kalau budak2 pakai kan..kalau mak2 pakai gi mall, lawo tak ?kang byk kumbang ikut kot...

sitisifir10 said...

tudung ni kat Malaysia masih seswai hanya untuk warga emas aje...tapi tatau lah kot2 zu start ulu pakai kat luar nanti ramai yg ngikut jejak......

Anonymous said...

nampak selesa aja alia pakai tudung ibu nye. iyela..my sil pun pakai tudung mcm gini if ada tetamu dtg rumah..kemas aja nampak

MN said...

mudah2an your mom cepat sembuh.

Mummy Dasy said...

La Alia dah comel bertudung puting plak...
mmg senang tudung ni ringkas

treasurekeeper said...

InsyaAllah ur mom akan cepat sembuh..amin..

cute la tudung tu ngan bunga-bungaannya :)

DYLA said...

tu la. yg sy je la ni tak pakai tudung di umah PIL. huhu

Nurhayati said...

betul2 mmg kena tutup aurat. my hubby side pun ramai lelaki, mmg wajib pakai tudung.. takat ni alhamdulillah tak pernah lagi tak pakai depan dorang. ;)

comel Alia pakai tudung.. Zara pun kekadang menjadi mangsa mummy dia pakai tudung hihi..

Yati doakan ur mom cepat sihat dan cepat sembuh.

iena hamdi said...

yang.. mummy operet apa pulak tu dear.. hopefully cepat sembuh yer

sujaihah said...

ala comey yer...rambut kuar tu..kasi repair sikit

Zuhaini said...

Yan:
haha.. besar ke..? biasa je.. :)

Nanak:
tu yang cute tu! :)

Zaila:
haha.. besar eh..? :)
tq.. :)

Dayah:
erm.. tak tau la ada nama ke idak untk tudung ni.. kalau budak nak pakai, kena adjust sikit la, ruang muka tu sesuai untuk mak budak..

siti sifir:
haha.. mungkin la.. :) so far x pernah nmpak lagi org malaysia pakai di luar.. :)

honeylanz:
hihi.. kemas dan selesa! :)

MN:
terima kasih, mrs noba! :)

Mummy Dasy:
haha.. dia tak nak tinggal puting dia tu! :)

Treasure:
haha.. tq! Amiin.. :)

DYLA:
haha.. x pa. sempat lagi.. :)

Nurhayati:
erm.. bagus! alhamdulillah..
tq.. :)

iena:
tq kak... nanti saya story

sujaihah:
haha.. banyak kena blajar tu :)

Siti @ nurie said...

zu, siti lak, dr mlm pertama lg, husbnd dah inform awal2, soh pakai tudung sbb belah dia ramai biras lelaki...he he

Zuhaini said...

Siti:
oh.. suami saya diam je.. dia harap pandai2 la bini dia buat apa yg patut.. haha :)

♥ LeeN ♥ said...

memang, tudung instant gini memang keperluan yang teramat perlu bila nak pakai dalam rumah. tudung bawal a bit jarang. nak kena pakai anak tudung lg ye tak? tudung bawal kalau takde anak takpe la, nak kene iron n lipat tudung bagai. kalau ade anak hahahaha tak sompek. tudung gini memang harus ada. sarung je. done. no fuss.. rite. leen punya ada 2 warna, cream ngn hitam.

Zuhaini said...

leen:
betul la.. kalau bawal mmg leceh!
wah.. ada 2 kaler tu.. jelesnya.. :)

kakyong said...

wah cantik le tudung tu.. ade bunga lagi.. senang nak pakai kan... kakyong pun ade 3 tudung yg boleh terus sarung ni.. tak yah nak iron2.. tp dah lusuh pun, dok pelasah hari2...

hrp2 pasni boley le pua en ayah belikan tudung.. murah2 pun okay, janji senang pakai.. macam tudung DIY Fid tu..

Zuhaini said...

kak yong:
haha.. 3 lai..? banyaknya.. :) jeles nih..

DIY kak fid..? uih.. x perasan la.. beg kak fid saya perasan la.. hihi :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)