Pages

Search This Blog

Tutu for Alia

Salam...

Thanks for all the wishes...

I sms-ed my sister Ely just now, she said that my mom has been trying to walk around the ward.. alhamdulillah, that's a good progress! amin..

Now, for some distractions...

Ibu Alia would like to join the Win A TUTU Picture Contest for my little girl! :)

This Win a TUTU contest is brought to you by My Superkids and also Tutu Workshop.

Well, rasa macam teringin sangat nak tengok Alia memakai tutu...

(tutu tu bukan 'susu'.. haha.. Danial suka panggil tutu ~referring to susu~ long, long time ago...)

Anyway, the 'ropol-ropol skirt' adalah tutu... sangat cute, kan..?

~pic by google

Last time, tutu ni hanya dipakai oleh ballerinas.. tapi sekarang ni sudah jadi trend pula.. tutu dipakai ketika kenduri kahwin, open house, birthday celebration etc..

~pic by google

Wah.. ibu alia dah terbayang dah, Alia sedang potong kek (celebrate hari jadi ke 2).. baju in pink.. dan pakai tutu! ah.. what a cute birthday girl! :)

dan.. bukan sahaja bakal dipakai waktu birthday Alia (2 Disember) nanti, malah ia juga akan dipakai untuk kenduri kahwin sepupuku (hujung tahun ini) :) sure ramai akan jealous tu! :)

Oh ya, why Alia should get a Tutu..?

1. Ibu Alia tak mampu nak beli sehelai.. (it's not really that expensive, actually, but hey, nowadays money matters! haha..)

2. Alia sangat la pandai berposing... Sure she'll become a great model for Tutu Workshop! haha..


3. Alia sangat la suka senyum! Apatah lagi kalau menang Tutu! sure dia akan senyum panjang lebar! :)

4. Ibu Alia dah ter-berkenan pada salah satu Tutu yang terdapat di Tutu Workshop.. haha :) alangkah best if Alia wins it!

And last but not least...

Just gimme that TUTU!!!!!


post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)