Pages

Search This Blog

Tutu for Alia

Salam...

Thanks for all the wishes...

I sms-ed my sister Ely just now, she said that my mom has been trying to walk around the ward.. alhamdulillah, that's a good progress! amin..

Now, for some distractions...

Ibu Alia would like to join the Win A TUTU Picture Contest for my little girl! :)

This Win a TUTU contest is brought to you by My Superkids and also Tutu Workshop.

Well, rasa macam teringin sangat nak tengok Alia memakai tutu...

(tutu tu bukan 'susu'.. haha.. Danial suka panggil tutu ~referring to susu~ long, long time ago...)

Anyway, the 'ropol-ropol skirt' adalah tutu... sangat cute, kan..?

~pic by google

Last time, tutu ni hanya dipakai oleh ballerinas.. tapi sekarang ni sudah jadi trend pula.. tutu dipakai ketika kenduri kahwin, open house, birthday celebration etc..

~pic by google

Wah.. ibu alia dah terbayang dah, Alia sedang potong kek (celebrate hari jadi ke 2).. baju in pink.. dan pakai tutu! ah.. what a cute birthday girl! :)

dan.. bukan sahaja bakal dipakai waktu birthday Alia (2 Disember) nanti, malah ia juga akan dipakai untuk kenduri kahwin sepupuku (hujung tahun ini) :) sure ramai akan jealous tu! :)

Oh ya, why Alia should get a Tutu..?

1. Ibu Alia tak mampu nak beli sehelai.. (it's not really that expensive, actually, but hey, nowadays money matters! haha..)

2. Alia sangat la pandai berposing... Sure she'll become a great model for Tutu Workshop! haha..


3. Alia sangat la suka senyum! Apatah lagi kalau menang Tutu! sure dia akan senyum panjang lebar! :)

4. Ibu Alia dah ter-berkenan pada salah satu Tutu yang terdapat di Tutu Workshop.. haha :) alangkah best if Alia wins it!

And last but not least...

Just gimme that TUTU!!!!!


post signature

12 comments:

Nina said...

waaaa nak jugakkkk..comella

MeL said...

ala comelnye..nk pakaikn tuk mika jgk, x kiraaa..haha!

kambenggurun said...

haha...cumel gmbr last tu~ btw,sape yg nak kawen?haha..mcm lost sekejap~ hehe

Anonymous said...

zu, harus pakaikan alia tutu time birthday party dia coming soon..cute sgt..so gurly gitu... bak kata alia " just gimme that tutu"

♥ LeeN ♥ said...

teringat pula time kecik2 dulu mak leen tempahkan tutu dress ni utk leen n adik pompuan, kitorg mcm kembar salu pakai baju sama. jangan lupa k pakaikan alia for her 2nd birthday... sure cute giller.. suke tengok dia senyum.. zu, alia ni banyak rupa ayahnya kan?

Zuhaini said...

Nina:
comel kan..? jom la join contest! kot2 menang! :)

MeL:
haha.. mika pun nak pakai..? jom! haha :)

kambeng:
comel? tq..
sapa kawen..? along, anak pak ngah.. :)

honeylanz:
haha.. tu lah.. tgk la dulu kalau2 ada duit.. hihi.. :) tapi kalau menang, dapat free! best nya...

LeeN:
wah.. leen pun ada! ish.. balqis ada tak tutu ni..? hihi :)
alia rupa ayah dia ye..? x perasan la.. :) tp ramai kata gitu.. hihi..

kakyong said...

mesti cute alia pakai tutu...
gud luck alia...

Zuhaini said...

kak yong:
tq.. saya pun rasa dia cute! haha (ibu yang perasan!) :)

Yan said...

nanti dah pakai tutu.. suh dia pusing2.. ehhehe

miela77 said...

salam...amboi..senyumannya (sengih kot)... moga berjaya...

danial said...

semoga berjaya !!!
(tapi kalau dahmenang kena jaga...kalau tumpah milo ke apa ke...alahai....)

ZuH@iLieY said...

heh...tutu ni bhasa apa yerk?
hahahhaha

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)