Pages

Search This Blog

Tutu for Alia

Salam...

Thanks for all the wishes...

I sms-ed my sister Ely just now, she said that my mom has been trying to walk around the ward.. alhamdulillah, that's a good progress! amin..

Now, for some distractions...

Ibu Alia would like to join the Win A TUTU Picture Contest for my little girl! :)

This Win a TUTU contest is brought to you by My Superkids and also Tutu Workshop.

Well, rasa macam teringin sangat nak tengok Alia memakai tutu...

(tutu tu bukan 'susu'.. haha.. Danial suka panggil tutu ~referring to susu~ long, long time ago...)

Anyway, the 'ropol-ropol skirt' adalah tutu... sangat cute, kan..?

~pic by google

Last time, tutu ni hanya dipakai oleh ballerinas.. tapi sekarang ni sudah jadi trend pula.. tutu dipakai ketika kenduri kahwin, open house, birthday celebration etc..

~pic by google

Wah.. ibu alia dah terbayang dah, Alia sedang potong kek (celebrate hari jadi ke 2).. baju in pink.. dan pakai tutu! ah.. what a cute birthday girl! :)

dan.. bukan sahaja bakal dipakai waktu birthday Alia (2 Disember) nanti, malah ia juga akan dipakai untuk kenduri kahwin sepupuku (hujung tahun ini) :) sure ramai akan jealous tu! :)

Oh ya, why Alia should get a Tutu..?

1. Ibu Alia tak mampu nak beli sehelai.. (it's not really that expensive, actually, but hey, nowadays money matters! haha..)

2. Alia sangat la pandai berposing... Sure she'll become a great model for Tutu Workshop! haha..


3. Alia sangat la suka senyum! Apatah lagi kalau menang Tutu! sure dia akan senyum panjang lebar! :)

4. Ibu Alia dah ter-berkenan pada salah satu Tutu yang terdapat di Tutu Workshop.. haha :) alangkah best if Alia wins it!

And last but not least...

Just gimme that TUTU!!!!!


post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)