Pages

Search This Blog

The Verdict

Salam...

Selepas berbincang indirectly (oh, indirect means, my sis berbincang dengan mom and dad, and then i berbincang dengan my sis) haha.. :)

So, the results are like this:

-mom and dad are totally against the bibik idea. (coz mom had an awful experience with them long, long time ago)

-mom nak tak nak terpaksa menjaga bapak di siang hari.. huhuu :(

-Sarapan dan makan malam saya terpaksa beli..

-makan tengah hari mak akan masak.. (we did suggested that a restaurant worker nearby comes everyday and brings food! tapi my dad reject the idea, coz dia takut makanan tu akan diracuni) :( aduhai..

-workload 'bibik' saya terpaksa buat; basuh baju mak, bapak, saya, alia, mr hubby.. basuh pinggan dan house chores yg lain .. aduhai.. :(

[baju saya sendiri pun bertimbun nun, manakan pula nak basuh orang lain punya! aduh...]

sekian dahulu buat masa ini..

memang tak menang tangan, but saya rasa kalau Mr hubby co operate, it should be no problem.. Cuma mr Hubby x boleh la nak duduk depan komputer saja satu malam! :( please ya! if not, i ban u from using my Vaio! haha.. :)

post signature

13 comments:

p-na mama oja said...

sian zue... sabar la yer...
pengorbanan yg awak buat nie mmg terbaik.. bukan semua org bole buat..

lgpun bebuat baik pada kedua ibubapa, kita akan diberkati...
hope dipermudahkan + baik2 belaka...

suealeen said...

tak pe la Zu... cuba buat susunan prioriti perkara, insyaAllah dipermudahkan. sementara mereka ada di dunia ni je. kalo dah tak de... air mata dan al-Fatihah je la mengiringi setiap kali memori tiba.

Noy said...

day maid utk buat house chores jer..macam laundryh,cleaning up jer..yg dtg at least once a week..wen ur around..susah kalau camni..kesian

precious innocent said...

syahdu la pulak bila zu tulih mak zu tpaksa jaga bapak zu...

-mama emma-

Zuhaini said...

p-na:
insya allah.. cuma terkilan tak dapat nak berikan yang terbaik untuk mereka.. :( last2 kita menyusahkan mereka pula.. :(

suealeen:
oh.. gitu ye.. insya allah, nanti saya akan try to be organised sikit..
insya allah, saya akan buat yang terbaik! :)

Noy:
day maid ya..? semalam saya ada juga surf internet.. tapi pikir2 balik, x payah kot.. cuma mungkin saya kena maksimumkan masa di rumah dengan buat kerja rumah la kot.. :)

Zuhaini said...

mama emma:
oh.. saya pun syahdu.. kesian kat mak.. :( aduhai..

Mama Mya Elzara said...

Salam zu...rasa sebak pulak bila baca entry zu... betapa berat tanggungjawab yg zu kena pikul sekarang... harap zu byk2 bersabar k!... insyaallah apa yg zu lakukan sekarang akan dibalas dgn pahala yg berlipat ganda....amin..

Peluk cium untuk alia.... Mmuahhh

Zuhaini said...

mama mya:
erm.. x da apa lah.. thanks for your support.. saya akan cuba yang terbaik dan yang termampu oleh saya! insya allah..

mamaDhea said...

zuhaini,
sya mmg buat keje2 bibik tu selama ni.. skrg ni ada kurang sket laa sbb bapak prefer basuh baju sendiri.. ehehe..

Zuhaini said...

mamaDHEA:
oh, ye ke..? saya pun bakal menjadi bibik ni.. hihi :)

knv said...

yea bibik tak semestinya live in. boleh datang pagi balik petang. weekend aje ke, selang sehari ke. semuanya boleh diuruskan.

nak buat semua sorang2 memang tak menang tangan. takut kang stress out la pulak at the end.

whatever it is,

may allah grant you strength.

:)

Zuhaini said...

knv:
terima kasih banyak2 for your doa.. saya akan cuba buat sebaik mungkin! amin..

kakyong said...

daku sbg ibu 24 jam melekap di rumah, manjang terkalut2 tak cukup masa.. pun daku gagah lagi gila tenet..
tu pun ku rasa tak mampu nak settle kerja rumah..

maka anda memang sangat HEBAT... kerja lagi, kerja2 di rumah lagi.. melayan mak & ayah yang belum betui2 sihat... besar tu pengorbanan anda...
anda mesti harapkan juga pengorbanan masa & tenaga en hubby..

Semoga Allah memberi kekuatan utk anak Hebat spt anda... :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)