Pages

Search This Blog

Go Pirate!

Salam...

~pirate of the day!~

Sebenarnya, kan, this morning, ketika saya hendak menghantar si comel Alia ke rumah babysitter, saya (dan mr hubby) perasan yang mata kirinya a bit bengkak. Bengkak macam kena gigit semut.

So pity.. tapi tak tau nak buat apa, (dan dengan harapan that it will fade away) so kami pun buat dono je.. haha..

Tapi petang tadi, ketika kami fetch alia from babysitter's, we can see that her eye has become quite severe la.. kesian pun ada.

So kami pun ke Klinik Pusrawi (just in front of Giant Hulu Kelang).. dekat je!

~ubat-ubatan... ~

Kami diberi ubat minum (untuk kill any bacteria & hilangkan gatal..) dan ubat sapu (err.. this one bukan untuk disapu pada mata, ya kawan-kawan! ini untuk sapu pada bekas gigitan nyamuk di tangan alia..)

~ ini rupa Alia without the eye patch.. sian dia... ~


~ still smiling! ~ :)

post signature

12 comments:

Nina said...

sian alia..tapi still comei lagi..

Ummi Salsabila said...

hehe.sian alia..cepet da mate mulat die..
tp mantain comel.;p

treasurekeeper said...

salam zuhaini..

yg dua2 sirap tu actually takde antibiotic.

cloramine tu antihistamine, utk kurangkan gatal & bengkak. e-zyme tu kandungan dia enzyme utk bantu kurangkan bengkak jugak.

anyway..hopefully alia cepat2lah sembuh..kesian tgk dia ngan mata bengkak tu..mesti tak selesa, asal jgn bg dia tonyoh mata, InsyaAllah cepatlah baik..amin :)

NaDiaH SiDeK said...

ala siannya. Dr kata apa? mmg betul kena gigit serangga ke?

ZuH@iLieY said...

alahai yaya ni
keciannya

Zuhaini said...

Nina:
tq.. hihi.. masih comel ya! :)

US:
hehe.. cepet ye.. :) hm.. mintak2 la cepat sembuh!

treasure keeper:
oh ya ka..? tq.. kami x tau.. hihi..
tp mmg dia x selesa la, semalam pun tidur x nyenyak..

Nadiah sidek:
dr just tanya, ada discharge tak..? kami jawab x dak, so dia bagi je la ubat makan..

zuhailiey:
cian kan..? meh la uda balik! jaga yaya.. haha :)

DYLA said...

alahai alia... napa tu?

moga cpt baik k...

Anonymous said...

alahai alia..cian mata kena gigit semut yea..

ar.nie said...

Semoga cepat sembuh ya Alia! ;)

Nurhayati said...

ciannye Alia.. babap sape yang gigit dia tu..aishh.. Alia jadi pirate comel la..

Zuhaini said...

DYLA:
erm.. saya pun x tahu kenapa.. macam kena gigit serangga.. :( tau tau dah bengkak...

honeylanz:
iye aunty.. (rasanya semut la.. what else.. hihi)

ar.nie:
tq aunty! :)

nurhayati:
hihi.. alia jadi pirate cute..? :) nanti birthda bash, kita buat theme pirate, ya! hihi :)

sya said...

ish, kenapa jadi cam tu ye?
ada kena jangkitan apa2 ke?
tapi, kalau kena gigit serangga, tak apa lah... nanti2 hilang lah tu..

tapi, sementara nak tunggu hilang tu, mau nya alia genyeh2 mata dia tuh... huhuhu

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)