Pages

Search This Blog

Hello....?

Salam...

Yup.. Alia yang comel ini sudah pandai menelefon! aiya...

**sila abaikan bajunya yang sudah miss butang, dan ibunya malas untuk menjahit.. :) **

well, dalam gambar itu phone mak yang sudah rosak..

kebiasaannya, dia akan cari (read: selongkar my handbag), dan bila dapat my N95 itu, dia akan kata Nak! Nak!

meaning that dia nak suruh kita slide the phone.

then, dia kata Nak! Nak!

or sometimes Ayah!

erm.. tau-tau sajalah!

dia suruh kita call ayah dia! :)

sometimes i pretend telefon ayah dia, but alia sangat la bijak! dia dengar tiada ringing, so she keeps on beging me to dial it for her.

so, akhirnya saya mengalah..

bila dengar saja ringing, dia pun suka!

terus dia jerit!

Ayah! Ayah!...

:) itulah anakandaku...

**semalam Wan call De, yang berada jauh di Kota Bahru.. lepas tu Wan kata "meh cakap dengan ALia"..

Alia dapat saja phone, dia kata "De..."

lepas tu ada la "yee..."

dan "mamam"...

dan "babai"..

dan sometimes "hmm... " dan "erm..."

so kami yang melihat alia kata "macam faham je" dan kami pun gelakkan dia.. :)

so funny! :)

post signature

16 comments:

Nina said...

Damiea pon suka sangat main pon. kalo bercakap mmg non stop, tapi tak hape kitenyer...hehe.

mama | sarah | syimir said...

heee...cute kan...comei je tgk anak2 dok tiru gaya2 btelefon ni... :)

Anonymous said...

pandai alia ni. ery pun suka main hp n tel rmh sekali... cuma hp tu suspens skit..sbb if x kena gaya..dibalingnye hp tuh..huhuhu

::Umi Sufira:: said...

Bijaknya Alia...sufia pulak suka hantar sms kosong kat orang...nak tarik handset dari tangan dia nak lock pun sekampung dia jerit!huh..:P

danial said...

pandainya yaya!!!

yaya said...

alia u makin chubbykan. baguih.... anak i makin menurun berat badan...

azzamoro said...

cutenyer. bebudak memang obses dengan telefon kan?

sitisifir10 said...

pasal butang baju tu...mmm, mcm sama aje..pasal tepon tu memang sama...tapi kalau pasal butang baju sama, itu maknanya kita ni lebih kurang sama...ha ha

suealeen said...

bebudak ni bukan leh bagi sekali. kang dia pandai selongkar dan nak lagi. anak² akak yang sulong dan 2nd tu baru nak reti pegang hp ni. kalo tidak, nak tekan hijau pun tak reti

ZuH@iLieY said...

hehh...apa pula dia cakap camtu
semalam dia cakap ngn de camni..
de..
mamam..
nenek...
ahaha..
atta....
(ely jenuh suh dia cakap 'kakaakk")hahah

NaDiaH SiDeK said...

alia fhm la tu..tu yg dia duk sebut 'hmm..erm..' tu. ibu dia je yg tak tau. hehe

Ummi Salsabila said...

alia dah pndai borak dlm tepon ek.bole gayut dgn aufa nnt.tp aufa ckp bhs german.hehe..

Zuhaini said...

Nina:
hihi.. damiea bole kawan dengan alia la kalau gini.. hihi :)

mama sarah syimir:
hihi.. cute! kelakar pun ada.. :)

honeylanz:
ahahaha... oh, ery tau mak dia mampu beli lain tu! hihi :)

umi sufira:
hihi.. oh, alia x reti send sms lagi.. :) alhamdulillah.. :)

danial:
hihi.. time kasih! :) entah sapa ajar.. hihi..

yaya:
oh, certain angle je dia nampak chubby.. saya rasa biasa je.. :)

azzamoro:
ye la.. dan gadgets! alia pantang nampak benda2 IT macam laptop... remote.. dll, abih disapunya! :)

siti sifir:
hihi.. ibu alia mmg malas nak menjahit2 nih! :) belasah je! :)
sama la kot! :)

suealeen:
oh, bagusnya kak jaga budak2 tu... saya tak reti la.. hihi.. lagi satu, x sampai hati, sebenarnya.. dia melalak, so kita pun bagi la.. :)

zuhailiey:
oh..? ada ye atta tu..? x perasan lak.. duk gelakkan dia je.. hihi :)

nadiah:
faham..? hihihi.... :)

US:
hihi.. boleh, apa salahnya.. meh bagi nombor.. hihi :)

Nurhayati said...

sama la Alia ngan Zara.. nasib dorang tak reti dial sesama sendiri..agaknye mesti dorang dua bergayut bersama hihihi

zara kalau tepon best part dia siap leh gelak2 lagi.. ntah ape dia bebel pun tak paham.. ;)

Emilia said...

salam, lama nye x masuk ur blog. dah besar dah alia...comel! :)

Zuhaini said...

nurhayati:
hihi.. alahai sure cute! :)

emilia:
oh.. ya la, lama x nampak u.. :) yup! dah jadi anak dara! hihi :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)