Pages

Search This Blog

How to make a Diaper Cake

Salam....


~ How to make a Diaper Cake~



Hehe... mudah je rupanya!

Ibu Alia sedikit frust.. sebab kalah pertandingan ini... keputusannya di sini... :(

Anyway, kalah menang adalah adat, kan..?

Anyway, untuk my preggy sis, daku berhajat nak buat Diaper Cake... sangat cute.. tapi sangat mahal..

So, saya akan cuba ikut tutorial ini... diharap berjaya! yeah!!!!

**adik-adikku, mari kita buat Diaper Cake! :) hihihi...

post signature

10 comments:

danial said...

hahah
sangat leceh !!!
anyway, thank you for the thoughtfulness
tak apa tak payah beli diaper,
baby dah ada cukup (kot?) cloth diaper
kikiki

Zuhaini said...

Danial:
leceh ke..? ikat-ikat pakai getah je! hihi..
cloth diaper..? uih.. yg tu mahal la kek oi! diaper cake ni org nak buat sendiri pasal nak save la!

azzamoro said...

baru teringin nak belajar buat..:)

:: vErde+hAzizi :: said...

pretty n creative...
tp babe, diaper cake nie untuk ape babe?!?!?! for gifts mase baby shower ke??

Zuhaini said...

azzamoro:
hihi.. mari kita belajar sama-sama.. :)

verde:
yup.. cue, huh? :)
biasanya org bagi as a gift.. :)

danial said...

tak apa jangan sedih
organizer dia bagi baby bip juga!!
ha, boleh lah pakaikan kat yaya
kalau bagi dia minum milo kotak ke
kalau tumpah tak kotor baju, kan yaya?

Nurhayati said...

ala tak rajin nak buat.. tapi kalau ada org nak bagi sangat2 dialu2kan hehehe

Zuhaini said...

danial:
hihi.. memang la dapat sagu hati.. :) ala, alia nak pakai bip..? kang dicabutnya! haha :)

nurhayati:
hihi.. saya pun x dak kepakaran nih.. harap kat adik2 je ni.. hihi :)

NaDiaH SiDeK said...

kreatifnya & nmpk cantik :)

Zuhaini said...

nadiah:
tq! :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)