Pages

Search This Blog

I HATE....

.... manual cars!

Kenapalah mr hubby kena pergi kursus...? [di kala Wira hijau auto sudah dihantar ke Kota Bahru.. huhu :( ]

maka, daku terpaksa lah men drive kereta hitam wira MANUAL itu!

OMG, sudah lama saya x drive kereta manual..

Last time ketika saya di U dan time mula-mula kerja di sini.. but that was Kancil.. and the clutch pun x la ketat semacam.

Kereta hitam ini, nak tukar gear pun macam 'bergaduh' je.. aduhai.. sakit soles ku.. :(

*ada satu lagi kereta sebenarnya, Mr Matrix, kepunyaan bapaku.. tapi this morning akan digunakan untuk ke Fisioterapi di Ampang Puteri..

so, tengah hari ini akan kugagahkan diri untuk pulang dan ambil Matrix itu!

**dengar khabar petang ini akan jem, sebab orang ramai akan berpusu-pusu ke stadium (stadium mana tah) menonton Man U menentang Malaysia... :)

post signature

18 comments:

DYLA said...

i loikeeee manual car! hehehe...

takpe jap je dia gi kursus tu.. dia suh practise2 nanti mesti dah ok..

Anonymous said...

has pun dah bertahun x bwk manual. mesti x reti dah kut!! x sanggup nk redah jem guna manual :P

azzamoro said...

i pun dah lame tak drive manual car. macam dah terlupa jerk..hehe

MommyDania said...

sy pun suka. nk rempit, cilok, speed senang! hehehe

bspotgurl said...

sebenarnya Manual lagii powerr - pick-up baguss dari auto nih... I slalu gak blasah kereta kancil my sister - manual. so I kiranye okaylah dlm bawak kete manual. Kalau tak pernah bawak langsung oe dah tinggal lama tak bawak keta manual, memang agak tersasul skit ler..hehee

ibu addin dan nasa said...

Hehehe...akak dulu takut betul bawak kereta auto. Orang nak bagi pinjam kereta asal auto jek terus tak tak jadi pinjam. Tapi lepas dah pegang kereta auto...syok rupenye.
Tapi mak akak selalu kata pompuan yang hebat boleh bawak apa2 pun hatta sebuah lori. huhuhuhu tapi akak tak de lesen bawak lori.

precious innocent said...

utk terror bwk keta, seeloknya kene fasih bwk manual car.. tp hubi akak ckp x lama lg test keta dgn keta auto.. hmm habis la org makin lama mkn kurang merempit.. huhu

-mama emma-

MeL said...

me too, xsookaaaa!

::Umi Sufira:: said...

Saya pun suka auto.....manual buleh juga bawak tapi kureng..tapi kalau dapat kereta manual ayah saya tuh..ampun!!!baru nak tekan minyak dah mati..kekeke...

Nanak said...

Hubby guna auto..while mine manual..
i can drive both dgn senang sekali..tpi kekadang tu mmg mati enjin masa nak stop masuk selekoh etcs..tp org kata manual lg power tapi tak dpt dinafikan auto lg best ok..terutama masa tgh jem nak mampus..

Zuhaini said...

DYLA:
u suka manual cars..? huhu.. :( i x gemar sangat... :( penat drive!

honeylanz:
hihi.. bertahun ya! :) saya pun x sanggup redah jem pakai manual.. aduhai.. sakit kaki!

azzamoro:
hehe.. sama la kita.. sampaikan pagi tadi, nak masuk gear reverse, saya LUPA TEKAN KLAC! boleh gitu? :) hihi..

Mommy Dania:
oh ye, mmg saya akui manual bab2 rempit dan pick up mmg bagus la.. :)

bspotgurl:
hihi.. betul. saya setuju bab pick up tu! :) mmg berdesup la! tapi part tukar2 gear tu yg malas tu! :(

ibu addin & Nasa:
hihi.. saya pun x dak lesen lori, kak.. hihi :)
auto jugak yg best, kan..? hihi.. senang!

mama emma:
a ah. saya ada dgr gak test driving pakai auto. apekah..? sabo je la.. (ni mesti kes x nak bagi mati enjin di bukit! hahahaha)

MeL:
we are in the same ship! :)

Nanak:
oh, u pakai manual..? siannya.. awat tak pakai je auto tu..? suh je hubby u pakai manual.. haha :)
yup.. time jem mmg.. sabar je la, kan..? :(

Zuhaini said...

umi sufira:
(sori, tertinggal pula)
ahahah, baru tekan minyak dah mati..? hihihihi :)

Farra Dhelina said...

hehe same goes to me..sy pun menci kete manual..tak shukaaaa

Dayah said...

I'm manual car fan..saya sanggup beli manual dari auto walaupun org keliling dok nsht pakai auto sbb saya hari2 lintas penang brideg yg jem tu...

ZuH@iLieY said...

ely dah expert bawa manual kembali!!!!!!!!!!!!!!!
hehehhehehehehe

ar.nie said...

Zu,
Saya dulu pon takut bawak manual car. My 1st car was accord (auto).

Tapi skrg nie, syok giler merempit dgn manual car. From my experiene yg tak seberapa nie, manual car nyer pick up cam lebih sket, waktu nak take over tue. Ngee...

Nurhayati said...

sama la kita, tak suka manual. lagi suka kalau ada 'driver'. tak yahpenat nak bawak..hahah

Zuhaini said...

Farra:
sama dengan saya! hihi..

Dayah:
iye..? wah.. jarang jumpa hard core kereta manual ni.. hihi :)

zuhailiey:
ya ka..? bawak keta siapa..?

ar.nie:
oh.. cinta beralih arah ye..? hihi :)
ah.. nak take over mmg la, baru ada pick up sikit, kan..? :)

Nurhayati:
oh.. saya suka drive! kalau duduk sebelah je, saya jadi bosan! hihi :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)