Pages

Search This Blog

Mari intai Hotel Renaissance!

Salam..

So, pagi tadi kami sudah tiba di sini...

checked in at 9 am something..

So, apa lagi!

Tangkap gambar sajalah! :)

Teringat ketika di Cyberview Lodge Resort & Spa dahulu, rasa jakun sangat.. (maybe sebab x pernah pergi ke hotel mahal.. haha)

Dan saya rasa Renaissance ini pun tergolong dalam 'hotel mahal', so perasaan jakun itu kembali lagi! haha :)

Anyway, ini adalah 'muka hadapan' bilik saya..

(iye, ini bilik saya.. sini privacy agak ketat. kalau naik lift ke bilik2, perlu ada card, baru boleh tekan number floor.. so, kalau seseorang tu bukan tenant, so tak boleh lah naik ke bilik2 hotel..)

anyway, ini benda yang ada dalam almari..

so funny, ini hotel pertama yang menyediakan 'weight scale'! (mesti dia nak suruh kita ke Gym dia.. haha)

err.. siap ada berus dan khidmat kilatkan kasut! hihi..

Ini pula adalah bahagian dalam bilik... (siap ada meja study!) :)

Ye Ika, ada bath tub..

yang saya suka ialah nombor 7. siap ada kad dan ada nama orang yang bersihkan bilik kita! maknanya dia memang fully responsible on everything inside this room.. huhu.. berat tanggungjawab tu! :)

Ini pula adalah permandangan luar tingkap bilik saya...

KL Tower, Concorde Hotel, Hard Rock Cafe, dan.. KLCC! :)

ok la.. itu sahaja lah nak cerita on my bilik.. :)

brainstorming masih berjalan... ~apa la khabar alia agaknya ya..? ~ :)


till then, take care!


(ni nak menjenguk blog rakan-rakan pula!)


**antara yang x best hotel ini adalah:

-x da disediakan sejadah! :( dah la saya terlupa bawa...

-x da selipar di dalam bilik air.. so kecah-kecah.. lantai basah... eeeii.. tak suka!

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) celebrations (57) hickups (57) contest (49) info (40) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) breastfeeding (20) shopping (20) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) ramadhan (11) 4 bulan (10) sembang kosong (10) tips (10) advertorial (9) new gadget (9) review (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) shaklee (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) kuruskan badan (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) kurus dengan cepat (4) kurus selepas bersalin (4) macam mana nak kurus (4) masak-masak (4) petua kuruskan badan (4) produk kuruskan badan (4) set kulit cantik (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) esp (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) kurus dengan berkesan (3) kurus tanpa lapar (3) money (3) set kurus (3) tadika alia (3) vitalea (3) vitamin (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) alfalfa (2) ask me (2) atasi kulit kusam (2) b complex (2) baju baby (2) baju saya (2) cara banyakkan susu ibu (2) cara tambah susu badan (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) family (2) filem (2) habbits (2) kanak-kanak (2) kembalikan kulit berseri (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) perut kempis (2) petua tambah susu badan (2) pinggang ramping (2) rambut gugur (2) sembelit (2) survey (2) tambah berat badan (2) tambah susu (2) the look (2) tips tambah susu badan (2) twilight (2) vitamin kanak-kanak (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) vitamin untuk subur (2) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi rambut gugur (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) collagen powder (1) collagen powder shaklee (1) confinement (1) darah tinggi (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) gla complex (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kencing manis (1) keputihan (1) kesihatan (1) kesuburan (1) khasiat (1) kolesterol tinggi (1) langkah atasi (1) lawas (1) learning (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) masalah rambut (1) meal shakes (1) menyusukan anak (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) nutriferon (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) performance drink (1) perkumuhan (1) pil tambah susu badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) promo (1) promosi (1) promosi esp shaklee (1) rahsia kulit cantik (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) set D (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) shaklee promotion (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) suami isteri (1) susu protein shaklee (1) tambah selera makan (1) tips kurus (1) update (1) video (1) vita-C (1) vitamin suami isteri (1) vitamin tambah sperma (1) vitamin untuk lelaki (1) vitamin untuk wanita (1) wajah berseri (1) wajah kusam (1) wean off (1) weight gain (1)