Pages

Search This Blog

Mari intai Hotel Renaissance!

Salam..

So, pagi tadi kami sudah tiba di sini...

checked in at 9 am something..

So, apa lagi!

Tangkap gambar sajalah! :)

Teringat ketika di Cyberview Lodge Resort & Spa dahulu, rasa jakun sangat.. (maybe sebab x pernah pergi ke hotel mahal.. haha)

Dan saya rasa Renaissance ini pun tergolong dalam 'hotel mahal', so perasaan jakun itu kembali lagi! haha :)

Anyway, ini adalah 'muka hadapan' bilik saya..

(iye, ini bilik saya.. sini privacy agak ketat. kalau naik lift ke bilik2, perlu ada card, baru boleh tekan number floor.. so, kalau seseorang tu bukan tenant, so tak boleh lah naik ke bilik2 hotel..)

anyway, ini benda yang ada dalam almari..

so funny, ini hotel pertama yang menyediakan 'weight scale'! (mesti dia nak suruh kita ke Gym dia.. haha)

err.. siap ada berus dan khidmat kilatkan kasut! hihi..

Ini pula adalah bahagian dalam bilik... (siap ada meja study!) :)

Ye Ika, ada bath tub..

yang saya suka ialah nombor 7. siap ada kad dan ada nama orang yang bersihkan bilik kita! maknanya dia memang fully responsible on everything inside this room.. huhu.. berat tanggungjawab tu! :)

Ini pula adalah permandangan luar tingkap bilik saya...

KL Tower, Concorde Hotel, Hard Rock Cafe, dan.. KLCC! :)

ok la.. itu sahaja lah nak cerita on my bilik.. :)

brainstorming masih berjalan... ~apa la khabar alia agaknya ya..? ~ :)


till then, take care!


(ni nak menjenguk blog rakan-rakan pula!)


**antara yang x best hotel ini adalah:

-x da disediakan sejadah! :( dah la saya terlupa bawa...

-x da selipar di dalam bilik air.. so kecah-kecah.. lantai basah... eeeii.. tak suka!

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)