Pages

Search This Blog

MomBloggersPlanet Cutest Baby in CAR SEAT Contest

Salam...

Ye, Ibu Alia masih dalam mood hendak join contest (lagi!) :)

anyway,
Last time, Alia kalah dalam MomBloggersPlanet Cutest Baby in RED..

:(

anyway, this time around kami nak masuk lagi! :)

kali ini theme nya adalah : Carseat... (kerana nak promote car safety)


Tada!

Nur Alia Athirah bt. Zulkefli (D.O.B : 2/12/07)

Car seat ini kami beli di Mothercare.. long long time ago.. kami beli sebab :

-senang (tuck in Alia dalam tu, dan drive!)

dan


-selamat

**nak tengok rupa Alia sewaktu kami mula-mula beli dahulu..? (it was 28th of August 2008)


ye, Alia masih tembam...

Ibu Alia rasa memang patut babies (3 tahun ke bawah) di letakkan di dalam car seat sewaktu di dalam kereta..

ini kerana :

-kalau hanya dengan berpangku sahaja, ada kebarangkalian ibu tersebut tidur dan tidak sempat menyelamatkan anaknya sekiranya si pemandu menekan 'emergency break'.

-bayi lebih selesa di dalam car seat, terutama apabila mengharungi perjalanan yang agak jauh (contoh : KL-Perlis) .. so kalau mereka selesa, mereka pun tidak lah cranky sangat.. hihi :)

erm.. itu sahajalah kot..

Tq to all sponsors:

Alice Wonders


post signature

10 comments:

Abrahyn said...

bestnyer ada anak...blh masuk pertandingan...

Nina said...

rajinnya ibu alia ni masuk contest.Hope alia akan menang..vote for alia.tak pernah cuba masuk sebbb??tak rajin..heheeh

kakyong said...

gud luck Alia... ;)

Nanak said...

semoga berjaya..:)

Anonymous said...

nk join gak lak...btw gud luck :)

UmmiKhayra said...

gud luck alia... :) heheh muka time kecik n besar sama je.. cheeky.. :)

ar.nie said...

Semoga kali nie menang! :D

Zuhaini said...

abrahyn:
hihi.. tak semestinya ada anak boleh masuk, tak silap anak buah / anak saudara pun boleh masuk.. :)

Nina:
hihi.. kita masuk pun time kita rajin.. hihi :)

kak yong:
tq.. meh le masuk sekali! :)

nanak:
tq.. :)

honeylanz:
oh.. mari! :) tq..

ummi khayra:
hihi.. muka dia x berubah kan..? :)

ar.nie:
hihi.. tq! tak tau la ada luck atau tak.. hihi :)

CT NORAMIZA said...

zuhaini, awak asal perlis ke? heheheh saja tanya, sbb awak cakap senang kalau travel dr kl-perlis.

btw salam kenal.

Zuhaini said...

CT:
oh.. saya punya kampung kat perak je.. tapi pernah la ke utara (perlis.. kedah..) tu yg dapat bayangkan betapa jauhnya.. haha.. :)

salam kenal juga! :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)