Pages

Search This Blog

A must have for TEACHERS!

Salam...

Saya ada beli sesuatu di Singapura (last year)... and yes, it is JUNK!

tapi sebab ia cute, saya beli juga!

Tada...!

Motivation stickers!

Cute, bukan..?

so, kepada cekgu2 di luar sana (referring to Ely, Intan dan err... sesiapa saja lah!), kalau sudah mark paper / homework, rasa macam malas nak lukis star/bintang ke... atau tulih Tahniah ke.. just tepek je sticker ini! :)

dan satu roll ada baaaanyaaaak choice! pilih saja! :)

**di malaysia saya tak tau di mana ada, tapi saya bet, sure ada di kedai stationery!

:)

post signature

11 comments:

NaDiaH SiDeK said...

sticker tu cute la!

ibu addin dan nasa said...

Yap..memang dapat motivate student punye...akak memang ada tapi tempah punya la...cuma sekarang kena tempah lagi untuk guna next year ( coz next Feb dah start kije balik) ...

MAMASYAZA said...

anak akak masuk class smart reader..ada gaks mende alah cam tu kat buku dia tapi dlm bentuk stars...suka sgt dia kalo dpt byk stars

Intan mama Ammar said...

I like! Belum pernah jumpa kat malaysia lagi.

wonder what's my students reaction if I put this sticker in their exercise book. hmmm

Nurhayati said...

sticker ni kalau dapat kat zara habis la.. mmg dia suka giler.. kat TT pas habis class, mmg dorang bagi sticker, kemain lagi semua berebut nak.. hihi

mama | sarah | syimir said...

zu, heee...sooo cute...
sy bg anak2 murid remaja stiker kaler2 je utk merit point...ujung sem blh redeem utk extra marks...stiker tu w/pon murah tp jadik = "mahal" sbb "cikgu" kena sign dulu stiker tu...

ZuH@iLieY said...

comey
but mahai loooorrrr

sya said...

huhu...
nak letak kat buku latihan budak?
wowowo, satu kelas 40 buku, ada 6 kelas... wahaha... tapi kalau sesekali untuk student yang betul2 excellent tu ok jugak kan?

thanks for the info... :D

sya said...

huhu...
nak letak kat buku latihan budak?
wowowo, satu kelas 40 buku, ada 6 kelas... wahaha... tapi kalau sesekali untuk student yang betul2 excellent tu ok jugak kan?

thanks for the info... :D

Anonymous said...

so cute gitu. x pernah nampak lg. mesti suka student diberi sticker gitu. nak2 ac...peminat sticker!!

Zuhaini said...

nadiah:
cute kan..? :)

ibu addin & nasa:
wah.. tempah! sure mahal tu! ish.. ish.. kalau saya, jgn harap la.. beli siap je! :)

MAMASYAZA:
oh.. bintang.. :) bagus kan..? dapat motivate budak2 cara gitu.. :)

Intan:
u like..? me too! :)
oh.. reaction mereka..? tah la.. sekolah menengah kan..? x teruja sangat kot.. kalau sekolah rendah sure lagi excited! :)

Nurhayati:
hehe.. abih la.. alia x gemar sangat kalau kita lekat2 kat tangan dia.. dia akan cuba cabut! hihi :) oh.. TT tempat mahai.. buleh la :) sure seronok budak2 tu kan..? :)

mama sarah syimir:
cute kan..? :)
wah.. siap ada merit point! hebat! :)

zuhailiey:
mahai ka..? x sangat la.. beli di singapore dalam brapa dollar tah.. tak ingat.. :)

sya:
oh.. x semua! mana yg dapat betul semua je! :)

honeylanz:
hihi.. dapat kat ac, kejap je tu! hihi :) dia musti suka! :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)