Pages

Search This Blog

on Ice Age and a bump on the head!

Salam...

Yesterday, kami nekad, ke OU. at 6pm!


Hajat nak tengok Transformers, apakan daya, tiket sold out! yang available only 11.30 pm and above.

So we bought 2 tix for Ice Age : Dawn of the Dinosaurs instead. The show was at 9.20 pm.

Solat magrib dan dinner..

Masuk saja di pawagam (i was quite intimidated juga, takut ALia menangis dalam panggung..)

But Alhamdulillah, she slept through out the whole movie! :)

And the movie... sangat kelakar! aduhai.. :)

Cuma i had to control my laughter, coz she'd might be awaken by that.

Anyway, before tayangan, kami ke MPH.

Alia berlari-lari! and she fell..


(kena tang kongkrit pulak tu.. kalau kena karpet, tak apa juga..) :(

So, lebam la sikit..

And we went to Mom's Care (selang 2 buah kedai)

and bought this!

First Aid Lotion..


:) bagus lah! Marvellous!

post signature

14 comments:

DYLA said...

1at aid lotion pun ada? sian alia kelebaman.. mesti sakit tu..

Mummy Dasy said...

akan ku beli gak 1st aid lotion tu..
kesian alia xpe nnt baik tu..

danial said...

wah tahniah!!tahniah!!!
good girl la yaya
semoga menang carseat contest
abang danial dah lebih umur lah
hahahah

suealeen said...

lahai... aritu kena.. kali kena lagi? sabo je la... ada sorang anak mak sedara suami tu dia bump kat tandas duduk tu. tau apa jadi? pecah tandas tuuuu! tapi kepala dia jenuh berjahit. baya² alia dengan syafiah juga budaknya.

i know how you feel bila bleh gelak tapi kena tahan.. oh sungguh merengkam jiwa!

Zuhaini said...

DYLA:
ada.. tp mmg saya 1st time jumpa.. haha..

Mummy Dasy:
beli lah! saya beli pun sebab sure akan pakai.. haha :)

danial:
tahniah apa ya..? tahniah dapat tgk ice age ya..? hihi :) tq..

suealeen:
mak ai.. pecah tandasnya..? wah.. hebat tu!
ye, dia mmg prone to accidents! haha :)

oh, memang mencengkam jiwa.. tension sungguh! :(

ar.nie said...

Wahh, ader First Aid Lotion!

Kami kalau bengkak/ lebam sbb jatuh, guna "Mentholatum" ajer. Err, tak sure plak spelling nya. Hihi. (p/s : My SIL plak guna Mentholatom tue utk elakkan jerawat. Ekeke)

Zuhaini said...

ar.nie:
wah.. daku pun baru tau ada.. hihi :)
oh ya ka..? next time boleh ku cari yang itu.. :) mesti berangin kan..? hihi :)

Intan @ mama ammar said...

lotion tu khas untuk lebamkah? wafiy pun selalu jatuh lebam tak sapu apa pun, sebab tak tau. tq ibu alia...

Nurhayati said...

huarghhh dah tgk Ice Age??!! huhuhu tak tgk lagi.. ni wat cam nak tgk mlm ni gak..

aduhai Alia, cian dia lebam ek.. takpe la tu tandanye budak bijak..active sana sini.. nanti baik yer.. meh cini auntie tiupkan.. fuh fuh fuh.. hihi

Anonymous said...

cian alia...huhuhu sakit tuh!
kwn has pun ckp ice on ace yg lg paling kelakar n the best!!...lg 2 weeks aja has free..huhu..harap2 still on!!

Nina said...

huihh jatuh saje alia ni. takpe alia..budak pandai memang ligat sikit..

Nina said...

huihh jatuh saje alia ni. takpe alia..budak pandai memang ligat sikit..

Zuhaini said...

Intan:
Losyen tu tulih: untuk wounds, bites, scratches.. :)
sama-sama..

Nurhayati:
hehe.. tgk, jgn tak tgk! haha :)
oh, so sweet aunty nih.. :) tq..

Honeylanz:
a ah la, saya pun rasa yang ini paling kelakar of the 3.
saya rasa ada lagi.. rilek la, saya Transformers pun x tgk lagi..:(

Nina:
hihi.. dia mmg sokmo jatuh! haha.. :) memang sangat ligat! :)

To ALL TieRack Scarf LOvers.... said...

Visit us for tie rack scarves...http://scarfonline.blogspot.com/

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)