Pages

Search This Blog

Pain on the neck!

Salam...

Well, seperti di status FB saya semalam, saya telah mengalami satu masalah..

pain on the neck!

aduh! bangun-bangun saja semalam pagi, sudah jadi begini... :(

so, semalam, after work, mr hubby and i went to Carrefour, and we went to Vitacare..

and pharmacist itu telah promote ini:

(actually dia bagi 2 choices.. sama ada yang patch atau sapu..)

i told him : saya nak yang paling berkesan!

dan dia bagi ini:

YOKO YOKO :)

(at first i thought he said Yoko Ono... hihi.. terus wajah mrs John Lennon terbayang di minda.. hihi) :)

ok, back to the topic.

so, saya try last night.

at first it felt like mint! sangat berangin... :)

but then, sabar sajalah.. panas ya amat! :(

(saya baca : for stiffness of shoulders, muscular pain, low back pain, bruises, sprain, and joint pain)

hmm.. no wonder.

**but sampai ke hari ini saya masih sakit leher lagi... :(

post signature

13 comments:

::Umi Sufira:: said...

Salah bantalkah?kalau salah bantal petuanya pukul tempat yang sakit dengan bantal yang salah tidur tuh..

MommyDania said...

ohh..benda ni penghuni tegar handbag sy skrg. skt pinggang!

sitisifir10 said...

Ni nak kene suruh Alia cepat2 pandai massage ni

danial said...

ya , mula-mula memang tak ras apaa
lepas tu panas gile
kekna pakai hari tu sampai merah -merah kulit
ingatkan dah kena allergic reaction dah

anyway, kalau masih sakit juga
ambik ponstan pun boleh
atau mintak sebiji celebrex bapak tuh...hehehe

by the way, kalau nak ubat sapu
tiger balm kekna rasa okay
bau dia sedap sikit dan tak berapa panas
sekarang ni kalau sakit belakang kekna sapu tiger balm saja
sedap....

Hanz said...

me suka yoko-yoko..works well for both hubby & me for our stiff shoulder & backpain...

Mommy Lyna said...

Br ni Hafiy tibe2 jerit2. Rupanya dia p main yoko2. Hahaha.

treasurekeeper said...

salam zuhaini..

just in case ur stiff neck is still not relieved, pi blk kat pharmacy tu cari norgesic - for muscle to relax (telan 2 bijik) & voltaren - for pain (telan 1 tab)
after food. InsyaAllah mujarab :)

treasurekeeper said...

salam zuhaini..

just in case ur stiff neck is still not relieved, pi blk kat pharmacy tu cari norgesic - for muscle to relax (telan 2 bijik) & voltaren - for pain (telan 1 tab)
after food. InsyaAllah mujarab :)

mama | sarah | syimir said...

aduyaiii..mesti sakit tuh nak berpaling2...semoga cepat baik ye zu!

danial said...

treasurekeeper,

dont worry
our father tak sihat
so we have all sorts of analgesic kat rumah tu
tramadol, arcoxia dan celebrex
pilih mana nak saja
hahaha

but sometimes rest is the best medicine kan?

miezaniera said...

ye la setuju sgt.rest is the best medicine ;D moga cpt sembuh ;D

Jom ramai2 tolong
vote utk Qasrina

just type

VOTE G02

di entry dibawah ini..

http://damiaqish.blogspot.com/2009/07/mari-mengundi.htmlya ;D

Nurhayati said...

ala macam tak berkesan je.. still sakit huhu.. yati pun ada gak rasa sakit leher kekadang.. bila ngadap lappy lama sangat huhu

Zuhaini said...

umi sufira:
erm.. saya pun ada dgr petua tu.. hihi.. tak try lagi.. berkesan ke..?

mommy dania:
oh.. kesiannya...

siti sifir:
ye betul! :) hehe...

danial:
oh.. betul! semalam ani sapu, lama-lama dia merah-merah.. panik gak la si zul tu.. hihi :)

Hanz:
oh ya ka..? saya baru nak try. :)

mommy lyna:
uish.. siannya dia...

treasure keeper:
oh.. makan ubat ya..? ok, nanti saya tgk mcm mana.. :) tq! :)

mama sarah syimir:
oh betul! nak pandang kiri payah.. rasa mcm robot.. :)

danial:
hihii... yup! so true... :)

miezaniera:
ok.. eh, contest apa ni ya..? :)
nanti saya vote ya! ;)

Nurhayati:
oh ya ka..? kalau saya, ngadap lappy, x teruk mana.. yg ini sah-sah bantal punya pasal! huhu :(

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)