Pages

Search This Blog

Pesan Buat Anakku

Salam..

ye, tajuknya macam tajuk novel, kan..? :)

well, setelah beberapa kerat sms kuhantar kepada boss ku (yang cun itu)..

.... she finally agreed! :) alhamdulillah...

**ye, ada taktik sebenarnya.. hahahahha :) ***

So, hari ini (Rabu) dan Khamis saya akan ke Kedah.. :) ada kerja sikit..

Khamis balik KL

Then Jumaat ke Kedah (lagi!) untuk pameran seminggu itu..

So, alia, please.....

-dengar cakap ayah.. (dan Atuk dan Wan juga)

-makan elok2.. jangan sepah-sepahkan rumah Atuk.. Atuk tu tak larat sangat, ayah pulak kadang kala malas menyapu! so, please ya!

-Kalau ayah suruh tidur, tidur ya! jangan jerit-jerit.. jangan nangis-nangis..

-Jangan asyik nak ajak ayah keluar rumah, tengok cat la, bird la.. (kadang-kadang tengok ayam la..) ayah penat, nak oi... :)

dan last sekali....


.


.


.


-Kalau rindu kat ibu, suruh je ayah call pakai 3G, ye nak.. :)

:) take care, nak.. jaga ayah tu.. ;)

Wassalam..

post signature

14 comments:

ibu addin dan nasa said...

Sayunya pesan si ibu buat si anak... semoga semuanya lancar dan selamat pergi serta selamat pulang!

Nanak said...

baiklah ibu..tapi jangan lelama sangat ok..alia windu ibu..heheee..
tk cr ok.

jua said...

yea yea.. dapat gi kedah kampung halaman tercintaku. baru nak comment suh jangan sedih2 n gi pujuk boss. tgk2 dah dapat gi.kat mana kedah tu?

Anonymous said...

cayala..akihir berjaya jugak..hehehe...

Nina said...

sedihlak rase..sian alia..hehe

MommyDania said...

haa...u pun jaga diri!

MAMASYAZA said...

sedih le pulak nak tinggalkan aliakan...mesti rindu gilerr..semoga selamat pegi n balik...selamat dtg ke ngeri Kedah

♥Hernee Nazir♥ said...

alo..lo sdih alia bace psanan ibu.. huhuhu

Zuhaini said...

ibu Addin & Nasa:
hihi.. sayu ke..? :) insya allah.. tq.. :)

Nanak:
ok, alia.. x lama.. nanti sok lusa, ibu balik la.. hihi :)

Jua:
hihi.. oh, kedah di Alor Setar.. Pusat Sains ada buat satu cawangan kat sana..

Honeylanz:
alhamdulillah.. hihi :)

Nina:
hihi.. x sedih la.. biasa je.. hihi :)

Mommy Dania:
insya allah.. :) tq..

MAMASYAZA:
hihi.. sedih tak sangat.. rindu, iye! :)

Hernee:
hihi.. uih.. sedih apanya..? biasa je.. hihi :)

Dayah said...

byknya pesanan ibu..

balik cepat ye ibu...

Zuhaini said...

Dayah:
hihi.. banyak ye..? :)
ok.. sure.. :)

NaDiaH SiDeK said...

alia: baik ibu!

aCu said...

fuyyo~ terer gile yaya bace blog kakni..haha

Zuhaini said...

nadiah sidek:
hihihi... :)

acu:
oh, alia mmg hebat! :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)