Pages

Search This Blog

Punah Harapanku!

Salam...

Saya sedang dalam usaha meng-qada' semua puasa ganti.. altogether ada 4 hari lagi! :( so many...

so, hajat di hati nak puasa hari ini.. after all, it is Thursday! hari sunat berpuasa...

Akan tetapi..

Punah harapanku kerana..

~no, bukan sebab ada event di sini..

~nope, bukan sebab saya kena outstation..

~tak, bukan sebab saya tidak bersahur...

tapi...

Red flag!

aduhai... tension rasa! :(

Oh ya, updates on Alia:

ALhamdulillah, petang semalam, mata Alia dah mula surut... dah kurang bengkaknya..

in fact, this morning pun dah back to normal...

but since the medication is antibiotics, so i suppose we have to finish it... rite..?

post signature

16 comments:

precious innocent said...

lega tgk mata alia dah ok...

-mama emma-

Zuhaini said...

mama emma:
alhamdulillah.. saya pun lega! :)

jua said...

yeay..dah bolat balik matanya..

Salwa said...

Alhamdulillah mata Alia dah tak bengkak
take care ye :)

ar.nie said...

Wahh, syok tgk mata Alia dah bulat balek... :)

Anonymous said...

hehe..nampaknye pasni zu leh start marathon pose.. sempat sgt lagi nih...

::Umi Sufira:: said...

yeay mata alia dah baik!:)

kakyong said...

rasa mcm last month u dok update citer u posa... byk ehh u kena gant posa...

btw, xper.. sebulan ade lagi.. ;)

azzamoro said...

i ade lagi 9 hari nak ganti puasa. sekarang pun tgh red flag.. hmm

DYLA said...

red flag takpe... hehe

MeL said...

alamaks! xleh buat pe laa ;P i plak br hbs, kn sambung ganti pose :) alhamdulillah mata alia dah back to normal..

Zuhaini said...

jua:
yup.. da bolat kembali! :)

Salwa:
alhamdulillah..

ar.nie:
syok ya..? hihi.. alhamdulillah..

honeylanz:
hihi.. bukan BOLEH, tapi HARUS! hihi..

Umi Sufira:
yeay! :)

kak yong:
ahaha.. cerita je banyak.. kalau bilang hari kita ganti, ada la dalam 3 ari je! haha..

azzamoro:
oh.. marilah kita berpuasa! :)

DYLA:
hehe.. tu la.. nak buat macam mana.. :(

MeL:
oh.. u suda habis ganti ya..? jelesnya saya.. :( yeah, alhamdulillah alia sudah ok.. :)

danial said...

a'ah....habiskan ya...alhamdulillah...

MAMASYAZA said...

alhamdulillah..alia dah sembuh... lega rasanya...macam akak semlm...si kecik tdo tak nyenyak..risau..kenapa la pulak...idung tersumbat ke...sesema ke..cepat2 ku amik torchlight..suluh hidung si kecik kot le termasuk mende2 ke...risau sgtt....

NaDiaH SiDeK said...

takpe2...nnt lps red flag tu hilang blh smbg puasa. hehe..

yay! mata alia dah nak sembuh..alhamdulillah. better hbskan antibiotik tu..

Zuhaini said...

danial:
ala... kena habiskan..? banyak tu! :( 4 botol!

MAMASYAZA:
iye..? siannya.. panik, kan..? kalau budak2 ni tidur x nyenyak.. risau takut ada apa2 je.. :(

Nadiah:
erm.. insya allah.. :)

harus habiskan ya..? ok.. :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)