Pages

Search This Blog

Rupa-rupanya...

Salam...

Ketika ini :


ada Danial, tu yang Alia berani kot..

So when we went to OU last week, ALia cakap :

" Nak! Nak! Nak! "

Sambil pointing at the benda alah gerak-gerak (saya tak tau apa nama dia..) ni..

So saya dan Mr Hubby pun bawa alia closer..

Dudukkan dia..

Masukkan duit (RM1.00)

dan bila benda alah ni start saja...

"eh.. eh...''

Alia suruh dukung! rupanya dia takut! aduhai.. :(

In the end, saya dukung Alia, dan Mr Hubby berdiri sebelah.. dan kami memandang ke benda alah gerak-gerak yang sedang berbunyi dan bergerak itu! haha :)post signature

11 comments:

mamaDhea said...

dhea kecik2 dulu mmg sukaaa giler naik benda alah tu.. dia panggil benda tu 'eek ook eek ook' :D

precious innocent said...

baru smlm ryan ngamuk sbb xdpt naik benda nie.. ayahnye kata sekejap je singgah kat kedai, kesian lak kat dia..

tp nasib baik ryan nie x kisah benda tu gerak ke x, janji dia dok je dlm tu...

-mama emma-

ZuH@iLieY said...

hahahhhah
alia mcm de time de kecik la..
hahaha

MommyDania said...

mujur takut. selamat xyah naik. kalau anak mak, smpi tak nak turun. lg tension!

azzamoro said...

airyll sangat suke main benda yang gerak-gerak tu. sampai dah benti tak mo turun. siap tunjuk2 kt tmpt syiling tuh suruh masuk kan duit bagi gerak lagi..

anak..anak.. hehe

danial said...

hahahah
anak-anak kite semua ikut de la

tak apa...besar sikit nanti dia berani
sekrang ni danial sibuk kumpul duit 50 sen untuk naik "thomas"

Zuhaini said...

mama DHEA:
hihi.. oh ya ka..? alia masih kecit lagi kot.. dia takut! huhu :(

mama Emma:
amboi ryan... pandai dia ya! nasib baik dia x kisah benda alah tu x bergerak ya.. :) bagus..

zuhailiey:
de memang.. ajar la anak orang benda yg elok2... haha :)

mommy Dania:
hihi.. selamat juga la wang ku.. tapi setiap kali lalu, dia akan kata Nak, Nak, Nak.. ! haha...

azzamoro:
hihi.. pandai airyll... x mo berenti ye..? hihi :)

danial:
hihi.. thomas ya..? sikit-sikit lama-lama jadi bukit! :)

mOmmy of Triplets plus One said...

ha mujur mende tu kecik if not sure mak bapak dh naik skali smbil riba kn alia kn, kn..hihi

Zuhaini said...

mommy of triplet:
haha.. betul! sure lah! :) (daripada membazir... ye tak..?) hihi...

Intan @ mama ammar said...

wafiy cukup suka main mendalah ni. kat supermarket depan rumah tu ada satu, tiap kali pegi mesti lebut 50sen x 2. So cute main ni.

Zuhaini said...

intan:
hihi.. ya ka..? baguihnya.. alia takut-takut lagi la.. :( hihi..

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)