Pages

Search This Blog

Some Habits Just Don't Go Away..

Salam....

Alhamdulillah.. daku sekarang berada di Penginapan BTPN Kedah.. tak jadi menginap di Hotel Holiday Villa sebab.. bilik kami duduk ini FREE! :) hihi.. jangan marah ya.

Anyway, back to the topic.

Some habits really just don't go away.. and i see there are some weird habits my hubby has been doing (since we get married)..

Some of them are.. sweet.. weird.. gross.. and.. unthinkable!

Let me SHOW you one of the unthinkable habits that he taught me! (and the one that i am practicing until today!)

Tada!

Guess What..?

Usually i forgot where we parked our car.. so this is (by far) the ONLY way i think saved us a few times already!

So, whenever we went to a shopping complex, usually the big ones like One Utama..

After we parked our car..

We will surely capture one snap of the tiang..

So that if we forgot, we can always check back our Photo Galleries, and walla! :)

I think u should try it too! :)

Wassalam....

post signature

15 comments:

NaDiaH SiDeK said...

hehe..good idea!

Nanak said...

haha..i pun mcm tu juga..sgt berkesan utk org pelupa mcm i

ar.nie said...

Kitorang plak, just ingat aper 1st kedai yg kami nampak biler masuk shopping complex from the parking lot (kdg2 confused gak!). :)

mamaDhea said...

haa.. boleh buat ni sbb kitorang (me actually :P) selalu lupa no. tiang parking.. ahahaha..

dulu masa bujang, penah skali sya turun naik parking lot cari keta.. cuak gak, ingat dah lesap.. sib baik jumpa.. :D

suealeen said...

belajar buat pelan masa study banyak memberikan advantage dalam hal mengingat pelan sesuatu bangunan termasuklah bab tempat parking ni. so I visualize a lot. so far alhamdulillah. tak pernah lupa tempat parking lagi..

MiszMama@Haslinda said...

tiang pun nak tumpang glamer kene snap!hehehe.. My Hubby memang selalu lupe, bukan setakat shopping mall besar, giant parking pun leh lupe.. kalu tak makcik ni yang tulun ingatkan tak tau le nak cari sampai bile.huhu

mommysarah said...

my hBy pun buat macam tue, TAPIIIII dengan syarat, once dah balik, kena cepat2 delete gambar tue, nanti banyak2 gambar tiang, kompius plak. haha

aCu said...

haha..korg memang..klu bab2 ngarut ni mmg suke..haa

Anonymous said...

me too... lps sekali dekat 30 min cr kete kt mid valley..huuuhu

eedany said...

Idea yang bagus.

kalau eedany selalu tengok what floor masa dalam lift. tapi kdg2 terlupa juga...hehe

:)

Zuhaini said...

Nadiah sidek:
tq! :)

Nanak:
hihi.. sama la kita! pelupa! haha.. :)

ar.nie:
hihi.. saya mr hubby ada juga suruh ingat, tapi bila da sampai car park, tak ingat pula tiang number.. hihi..

mamaDHEA:
oh.. silakan buat ya.. haha..
kami pernah sekali terkena di parking OU.. besar ya amat.. cari di salah wing pulak tu! aduhai.. :(

suealeen:
wah.. hebatnya! :)

miszmama:
oh, hang ingat ya..? saya ni pelupa! mr hubby yang selalu ingatkan... hihi :)

Mommy Sarah:
hihi.. kami selalu lupa delete.. tapi biasanya check last photo la.. :) akan ada.. :)

Acu:
hihi.. jeles! :)

honeylanz:
hihi.. tension kan..? cari kereta tapi tak jumpa.. huhu :(

eedany:
hihi.. :) buat, jangan tak buat! haha :)

Mama Adib said...

wallaaa, what a great idea

ku biasa taip no tiang, parking floor, 1st kedai jumpa

huhu d very detail esp kalau g window sensorang

mOmmy of Triplets plus One said...

wah macam tu skali..
hmm tapi if gi mall yg i jarang gi cam pavilion n klcc rasenye mmg harus buat camni

Emma said...

oh mmg lama dah buat camni ;-) nak nak kalau ke midvalley or SP ;-)

Zuhaini said...

Mama Adip:
hihi.. saya dulu2 tulih dalan NOTE di hp, tapi lately ni rasa tangkap gambar lagi mudah.. hihi..

Mommy of Triplet:
hihi.. daku jarang ke KLCC dan pavillion.. tapi OU tu selalu la.. itupun boleh sesat! haha :)

Emma:
oh.. bagus.. bagus! :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)