Pages

Search This Blog

Sosej Lutching!

Salam...

Again, i think here are a few foods here (in Alor Star, Kedah) that i feel...

like i've never met before! :)

like this one:


Sosej Lutching..

(can u guess, what it is...?) :)

-oh, sorry, no prize for guessing this one! haha :)



.



.



...



.



.



so here is the so called SOSEJ LUTCHING!

(sounds like sosej Kuching!) haha

~apparently it is a variety of sausages.. :)

:p

post signature

13 comments:

precious innocent said...

akak yg org utara nie pun x penah dgq... kalau celoq2 tu tau la..

-mama emma-

::Umi Sufira:: said...

hahaha..saya orang selatan..pun tak pernah jumpa benda tuh..:P

Anonymous said...

ayat "(sounds like sosej Kuching!) haha" ~ kejam sungguh!!..hehehe..

MommyDania said...

sosej tu dimakan dgn laksa? lain dr lain nih

:: vErde+hAzizi :: said...

owh macam yong tau foo tp berlidi...hehehhe

Nanak said...

i love sausage..tapi tak nak yg ada cheese la..eventhoe i love cheese cake

MeL said...

salu tgk cina je yg mkn benda ni..

Abrahyn said...

ooo...menda tu ropernyer...cam ala2 yong tau foo or steamboat ek...

danial said...

yang mana paling sedap ?
heheheh

Zuhaini said...

mama emma:
hihi.. celoq2..? apa tu..? Yong Tau Fu ka..? hihi..

Umi sufira:
hihi.. ya ka..? mmg patut pun, ni makanan org thai.. hihi..

Honeylanz:
hihi... salahkan pada siapa yang telah invent nama sosej ini! hihi..

Mommy Dania:
hihi.. idak le.. dicelur, dan dimakan dengan sos dia.. :)

Verde:
Yup! :)

Nanak:
ye, sama la! saya pun x dapat bayangkan sosej DAN cheese.. hihi..

MeL:
hehe.. org cina makan ka..? saya tengok depa makan pun x pernah! hihi..

Abrahyn:
hehe.. ye betul! :)

Danial:
haha.. x try la! x berani! huhu :)

MiszMama@Haslinda said...

zuhaini, hang utang address umah padaku..cepat anta kat e-mailku asque1901@yahoo.com. name, address n phone number kay! nak anto pressie pop kuiz ni.

Yan said...

lor yeke ni??
kreatif tul orang ni berniaga

Zuhaini said...

miszmama:
ok.. udah.. sorry for late, ya! :)

Yan:
hehe.. entah la.. agaknya depa belah utara mmg makan benda alah ni.. kita je yg tak tau.. hihi :)

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)