Pages

Search This Blog

Tag: Banci anak-anak

Salam..

hehe.. ibu alia telah di tag oleh Cik Yan.. tq ya! :)

(walaupun ada benda lain nak cerita, tapi tag tag ni harus kubuat secepat mungkin! karang lupa..)

Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
Sorang baru.. perempuan.. :)

Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Insya allah, bila Alia sudah genap 2 tahun! so next 3 bulannya adalah "bulan membuat anak", insya allah, dalam bulan 11 atau 12, lahir la! :D kalau boleh, time bulan puasa saya nak time tu saya preggy lagi.. (macam alia dulu).. so that x perlu la saya ganti puasa sampai sebulan!

Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
Nur Alia Athirah ~ Nur (Cahaya), Alia (yang memiliki ketinggian), Athirah (Yang memiliki Kemuliaan)

Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Saya.. Itu pun setelah banyak choices lain yang di reject oleh Mr Hubby.. haha :)

Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
Nur memang saya saja nak bubuh. Alia dalam buku, Athirah pun dalam buku.. (sebenarnya, time saya sekolah rendah, ada seorang kawan, cantik sangat.. nama dia Suraya Athirah.. tu yang saya tekad nak bubuh nama anak saya Athirah! haha)

Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
Kalau lelaki... saya nak Khawarizmi! (tapi mr hubby x berkenan..) Kalau perempuan.. mungkin Nur A _ _ _ A _ _ _ _ kot.. :)

Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
Oh.. pass!

Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?
Saya tak kisah sebenarnya.. anak kan rezeki Allah.. :) cuma kalau ada rezeki, alangkah best nya kalau dapat Boy... :)

Ape ciri2 persamaan anda & anak anda?
Suka senyum! :)

Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.

    Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni.
  • mdanial.blogspot

  • honeylanz

  • My Cute Lil Diary (mama zara)
erm.. dan sesiapa di luar sana yang nak buat.. :)

oh ya.. got this one from kak Tirana.. tq! :)
:)

post signature

Post a Comment

Labels

alia (239) just my thought (211) macam-macam (133) work (81) makan-makan (72) jalan-jalan (58) hickups (57) celebrations (56) contest (49) info (39) achievements (35) Ariff (34) blog (34) ibu alia (33) game (30) new stuffs (26) weekends (26) event (24) mengarut (23) current issues (21) shopping (20) breastfeeding (19) wan (19) photography (18) pregnancy (18) 8 bulan (17) giveaway (17) 1 tahun (16) ayah alia (15) movie (15) new house (15) 7 bulan (14) atuk (14) hospital (14) nuffnang (14) ideas (13) sale (13) the IT world (13) tv (13) announcement (12) 4 bulan (10) sembang kosong (10) advertorial (9) new gadget (9) ramadhan (9) review (9) tips (9) 6 bulan (8) 9 bulan (8) Aqiff Zhafry (8) danial (8) how to (8) trip (8) wordless (8) babysitter (7) presents (7) acu (6) islam way of life (6) list (6) product review (6) taman (6) 10 bulan (5) events (5) gadgets (5) gossip (5) uda (5) 11 bulan (4) 5 bulan (4) bisnes ibu alia (4) book (4) check up (4) masak-masak (4) songs (4) toys (4) aunties (3) awards (3) business (3) eva (3) exhibitions (3) guide (3) kek na (3) money (3) tadika alia (3) wedding (3) wish (3) Fim (2) advertise (2) ask me (2) baju baby (2) baju saya (2) crave (2) energizing soy protein (2) energizing soy protein shaklee (2) esp (2) family (2) filem (2) habbits (2) kulit cantik (2) landscape (2) nurseri (2) set kulit cantik (2) survey (2) tambah berat badan (2) the look (2) twilight (2) vitalea (2) vitamin shaklee (2) vitamin untuk kulit (2) Aqiff Zhaffry (1) Dr Sukida (1) The Beginning .... (1) alfalfa complex (1) alia's school (1) anak sukar makan (1) antioksidan (1) ari (1) astro (1) atasi jeragat (1) atasi keputihan (1) atasi kulit kusam (1) b complex (1) baby (1) bags (1) bola (1) car seat (1) confinement (1) de (1) decoration (1) dslr (1) ely (1) fab friday (1) free stuffs (1) healthy lifestyle (1) hobbies (1) hope (1) ibu hamil (1) ibu mengandung (1) icon (1) interrior design (1) jawatan kosong (1) jerebu (1) jobs (1) kanak-kanak (1) kembalikan kulit berseri (1) keputihan (1) kesihatan (1) kurus dengan berkesan (1) kurus dengan cepat (1) kurus selepas bersalin (1) kurus tanpa lapar (1) kuruskan badan (1) langkah atasi (1) learning (1) macam mana nak kurus (1) majalah (1) malaysia (1) masalah bau di kawasan vagina (1) masalah bau di tempat sulit (1) masalah ibu mengandung (1) meal shakes (1) multivitamin (1) neil (1) new year (1) news (1) nuffnang gift ideas (1) off day (1) ostematrix (1) parenting (1) petua kuruskan badan (1) playdohmonth2015 (1) poll (1) produk kuruskan badan (1) promo (1) promosi esp shaklee (1) realmart (1) recruitment (1) resipi (1) sembelit (1) set ibu hamil (1) set ibu mengandung (1) set kurus (1) shoes (1) siblings (1) sticky (1) stuffs (1) tambah selera makan (1) update (1) video (1) vitamin kanak-kanak (1) wean off (1) weight gain (1)